fwto

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Despicable Me 2 (2013)

Πρωταγωνιστούν (φωνές): Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt
Σκηνοθεσία: Pierre Coffin, Chris Renaud
Εναλλακτικός τίτλος: "Καλέ ποιος απαισιότατος; Ο...αξιαγάπητος εννοείτε μήπως;"

Υπόθεση: Ο Gru, ο πρώην κακός που ήθελε να μετατραπεί στον μεγαλύτερο κακοποιό του κόσμου, έχει πλέον αλλάξει τελείως και τώρα ζει μια ήρεμη, οικογενειακή ζωή με τα κορίτσια του, τις Margo, Edith και Agnes ενώ προσπαθεί να κάνει ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στο χώρο της παρασκευής...μαρμελάδων! Όταν όμως ένας παλιός γνώριμος του Gru και σατανικός κακός, εμφανίζεται στο προσκήνιο και κλέβει ένα επικίνδυνο χημικό στοιχείο με σκοπό να καταστρέψει τον κόσμο, η Μυστική Υπηρεσία...Αντι-κακών, με επικεφαλής την πράκτορα Lucy, ζητά την βοήθεια του Gru, προκειμένου να ξεσκεπάσουν τον σατανικό El Macho, ο οποίος έχει το θράσος να απαγάγει τα χαριτωμένα Minions με σκοπό να τα μετατρέψει σε εκδικητικά και επικίνδυνα όντα! Άραγε, ο Gru θα καταφέρει να τα σώσει ή τα αισθήματα του για την Lucy και η υπερ-προστασία των παιδιών του, θα του αποσπάσουν την προσοχή;

Για πες, για πες: Επειδή θα έχετε χίλια δίκια αν μας χαρακτηρίσατε...απαισιότατους για την αδικαιολόγητη απουσία μας από το blog, όλο αυτόν τον καιρό, γι'αυτό και εμείς επιλέξαμε να επιστρέψουμε με αυτή την ταινία, για να σας βγάλουμε από την δύσκολη θέση που μας κακοχαρακτηρίσατε και για να σας δώσουμε αμέτρητα δίκια! Και τι καλύτερο, μετά από μία τέτοια μακρόχρονη απουσία, να επιστρέψουμε με κάτι ανάλαφρο, αστείο, οικογενειακό και γλυκό, όπως είναι η συνέχεια του Despicable Me, το οποίο και μας χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου και συγκίνησης στο πρώτο μέρος της; Πατώντας, λοιπόν, στο...ευαίσθητο σημείο σας, εκμεταλλευόμαστε το γεγονός να σας καλοπιάσουμε και, ομολογώ, πως η επιλογή της ταινίας αυτής, μπορεί να μας δικαιώσει ακράδαντα! Οι παλιοί γνώριμοι της πρώτης ταινίας είναι και πάλι εδώ παρόντες αλλά, αυτή την φορά, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα! Καλέ, αυτοί από απαισιότατοι έχουν μεταλλαχθεί σε...γλυκύτατοι! Ο Gru έχει αφοσιωθεί πλήρως στο μεγάλωμα των κοριτσιών του, τα οποία υπερ-λατρεύει αλλά και υπερ-προστατεύει, με αποτέλεσμα να τους αφιερώνει όλο του τον χρόνο και να παραμελεί τις δικές του ανάγκες, κάτι που αντιλαμβάνονται τα παιδιά και τον πιέζουν να βρει μία σύντροφο και, ταυτόχρονα, μια νέα μαμά γι'αυτές. Αυτός όμως, αρνείται πεισματικά, φοβούμενος τις παλιότερες τραυματικές και αποτυχημένες απόπειρές του για φλερτ! Όλα αλλάζουν όταν η αποφασισμένη και χαριτωμένα αδέξια, πράκτορας Lucy, εμφανίζεται στον Gru και ζητά την βοήθειά του προκειμένου να εντοπίσουν τον σατανικό El Macho, ο οποίος έχει στα χέρια του έναν επικίνδυνο ορό, που μπορεί να μετατρέψει οτιδήποτε σε επικίνδυνο και άγριο ον! Κατά την διάρκεια της συνεργασίας τους, έρχονται κοντά αλλά είναι και οι δύο πολύ διστακτικοί ώστε να παραδεχτούν, ο ένας στον άλλον, τα πραγματικά τους αισθήματα! Η απαγωγή των κίτρινων τσιρακιών του (Minions), θα τους επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα, την οποία και καλούνται να αντιμετωπίσουν μέσα από μια σειρά τρελών και ξεκαρδιστικών καταστάσεων! Μπορεί στην πρώτη ταινία, τα αστεία να ήταν πιο...πικάντικα και σατανικά και να υπήρχε πιο έντονο το αίσθημα του μυστηρίου, της δράσης και του απρόβλεπτου, στην συγκεκριμένη συνέχεια όμως επικρατεί περισσότερο ένα αίσθημα συγκίνησης, τρυφερότητας και γλυκύτητας, που αποκλείεται να σας αφήσει ασυγκίνητους! Συγκριτικά με την πρώτη ταινία, εδώ φαίνεται οι δημιουργοί της να αφαίρεσαν λίγο από την δράση προκειμένου να ενισχύσουν το συναίσθημα! Όχι ότι δεν γίνεται τίποτα στο δεύτερο αυτό μέρος αλλά εστιάζει περισσότερο στις παλιές και νέες σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ των πρωταγωνιστών και θέτει σε δεύτερη μοίρα την δράση και τις εξελίξεις! Σίγουρα θα γελάσεις και εδώ πολύ, ειδικά με τα ξεκαρδιστικά Minions που, κακά τα ψέματα, είναι οι μεγάλοι stars αυτής της ταινίας!

Με αρέσει: Οι σκηνές που τα Minions...τραγουδούν με την δική τους, απροσδιόριστη γλώσσα, το "I swear" και το "YMCA" είναι ένας, μόνο, από τους πολλούς λόγους που δικαιολογούν την προηγούμενη φράση μου και τον χαρακτηρισμό τους ως τους απόλυτους stars της ταινίας!

Δεν με αρέσει: Θα ήμουν απαισιότατη αν έβρισκα κάτι κακό σε αυτή την ταινία!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Για τον ρόλο του κακού El Macho, είχε προταθεί να αναλάβει ο Al Pacino, ο οποίος, μάλιστα, είχε ξεκινήσει να ηχογραφεί κιόλας τις πρώτες του ατάκες! Αλλά, επικαλούμενος "δημιουργικές διαφορές" με το στούντιο, σύντομα αποχώρησε από το καστ και αντικαταστάθηκε από τον Benjamin Bratt. Προφανώς, η επιλογή των δημιουργών να θέσουν σε δεύτερη μοίρα το στοιχείο του κακού αυτή την φορά, δεν βρήκε σύμφωνο τον Al, ο οποίος και αποχώρησε με ελαφρά πηδηματάκια!  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis