fwto

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

The conjuring(2013)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
HOLLYWOOD, ΞΕΠΕΡΑΣΕΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!
Παίζουν:Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston, 
Lili Taylor
Σκηνοθεσία: James Wan

2 κορυφαίοι δαιμονολόγοι- παραψυχολόγοι, καλούνται από μια οικογένεια που υποφέρει από κάποιο δαιμονικο πνεύμα που έχει στοιχειώσει το σπίτι τους, να τους βοηθήσει να απαλλαγούν!!!!

Έχω κάτι να σας πω.....

   Αφού το ξέρω πως δε το έχω με τα θρίλερ, τι κάθομαι και βλέπω μου λέτε???Αλλά έτσι είναι, η περιέργεια σκοτώνει!!!Από τη μία χέστηκα πάνω μου, αλλά από την άλλη ενα μέρος μου χαίρεται που είδε κάτι τόσο καλοφτιαγμένο! Κυριολεκτικά είναι το καλύτερο μεταφυσικό θρίλερ των τελευταίων ετών.! Να 'ναι καλα οι 2 δαιμονολόγοι μας , που ήταν και υπαρκτά πρόσωπα παρακαλώ, και τη δεκαετία 60-70 είχαν βαλθεί να βρουν όλα τα μεταφυσικά της οικουμένης!!!!
   Η συγκεκριμένη ιστορία τους λέει είχε μείνει κρυφή και τώρα βγήκε στην επιφάνεια!!!Ισχυρό ατού το ότι βασίζεται σε ''υποτιθέμενα''(γιατί είμαι και άπιστος Θωμάς εκτός των άλλων)!! αληθινά γεγονότα. Η ταινια είναι μεγάλη σε διάρκεια 2.5 ωρίτσες περιπου και ξεκινά αργά.... αργά, αλλά πολύ βασανιστικά- και δεν εννοώ από βαρεμάρα- εξελλίσσεται για να κορυφωθεί ο τρόμος και η αγωνία σου να φτάσει στο θεό!!!!Μη περιμένεις να δεις κάτι διαφορετικό από άλλες ταινίες, γιατι από ότι κατάλαβα τα φαντάσματα και τα δαιμόνια δεν έχουν και πολύ φαντασία και δηλώνουν την παρουσία τους με πολύ ρουτινιαρικους τρόπους : σπάνε καμιά κορνίζα ,σταματάνε κανα ρολογάκι, μελανιάζουν κανα χέρι...οι υπόλοιποι στο σπίτι τσιροβολάνε,οι άλλοι μισοί δεν τους πιστεύουν στην αρχή συνηθισμένες καθημερινές καταστάσεις βρε παιδί μου, δηλαδή απορώ γιατί τέτοια ταραχή με αυτούς τους ανθρώπους! Το διαφορετικό είναι ο αιφνιδιασμός , το απότομο της κάμερας,οι σκοτεινές λήψεις και γενικά η σκηνοθεσία που είναι κορυφαία!!!!Ο σκηνοθέτης James Wan, γνωστός από τα πολύ επιτυχημένα θρίλερ Saw 1, Insidious  να μου το θυμηθείτε θα γραφτεί στην ιστορία!!!Παίρνει όλα τα συνήθη στοιχεία των θρίλερ, αλλά τα δομεί με τέτοιο τρόπο που σε συνδυασμό με τις άψογες ερμηνείες και τα εφέ δημιουργεί ένα αριστούργημα του είδους!!!Και τώρα που λέω για εφέ προς το τέλος της ταινίας, το Hollywood έβαλε τα  δυνατά του για να σου αποδείξει πως ναι πρέπει να φοβάσαι!!!!!Δηλαδή ευγνομονώ που δεν το είδα σε καμιά σκοτεινή αίθουσα να έχω τον ήχο να μου  παίρνει τα αυτιά και να χρειαστεί να καλέσουν και κανα ασθενοφόρο γιατί θα χω μεινει από καρδιά!Αλήθεια σας λέω, δείτε το μέρα καλυτερα, αν και χάνεται νομίζω κατά πολύ η αγωνία και το....χέσιμο!!!Βέβαια και εγώ μέρα το είδα, αλλά πάλι ένα σφίξιμο και ένα φόβο τον είχα(είδες το λέω πολύ κόσμια!) πάλι και ας με έλουζε το φως!!!Προσπάθησα να διασκεδάσω τις εντυπώσεις λέγοντας στον εαυτό μου ''έλα βρε κουτό , ψέμματα είναι, βάζουν και σαλτσούλες, σιγά μη γίνονται τέτοια πράματα!!!!!!!!!''Δεν ξέρω τελικά βέβαια αν είναι ψέμα ή αλήθεια όσα μας δείχνουν, ούτε θα επεκταθώ- γιατί ναι αγαπητέ αναγνώστη ανέπτυξα και θεωρία ρεαλιστική που έχει να κάνει με την Καθολική Εκκλησία- το θέμα είναι ότι  η ταινία πέτυχε το στόχο της.
   Βέβαια κλείνοντας , παρατηρείται ότι μέσα στην καλη σκηνοθεσία, χάνονται λίγο οι ερμηνείες, αλλά και αυτές δεν πάνε πίσω!!!!!Από την πλευρά των δαιμονολόγων η Vera Farmiga κλέβει περισσότερο την παράσταση λόγω εκφραστικότητας και λόγω του πολύ ανθρώπινου ζωντανού βλέμματος της, εν συγκρίσει του παγωμένου εκφραστικά Patrick Wilson ενώ από την πλευρά του ζευγαριού, πάλι η ζυγαριά πέφτει στο γυναικείο φύλο με την εξαιρετικότατη Lili Taylor που κλέβει όλη την παράσταση έναντι των χαμηλών τόνων του συζυγου ( Ron Livingston).
                                                      ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!!!!
p.s ναι μπορεί να ξεφεύγω από το ποια ταινία πρέπει να γράψω, αλλά νομίζω οι παρακάμψεις έχουν περισσότερο σασπένς!!!!!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

Θα γελάσω?
0\5

Θα κλάψω?
0\5 - εκτός κι αν θες τη μανούλα σου!!!!

Θα θέλω καρδούλες και έρωτες?(αίσθημα -sex)
0\5- Μια αγκαλιά πάντως ,μη σου πω και δυο θα τις θες.....

Θα κλείνω τα μάτια?(Φοβος- βια)
5\5

Δεν θα παίρνω τα μάτια από την οθόνη?(Δράση-αγωνία)
4\5

Θα αναρωτηθώ που πάμε ως κοινωνία?(σκέψη)
2\5

Θα δω αστερακια?(εφέ)
4\5

Θα την ακουσω? (OS.T)
2\5

Συνολική Βαθμολογία:
9\10




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis