fwto

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Identity Thief (2013)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΛΗΣΤΑΡΧΙΝΑ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.....
      ή McCarthy Σ'αγαπώ!!
Παίζουν: Jason Bateman,Melissa McCarthy
Σκηνοθεσία: Seth Gordon

O Sandy Patterson( Jason Bateman) είναι οικογενειάρχης επιχειρηματίας.Ζει ευτυχισμένα ώσπου μια μέρα ανακαλύπτει πως κάποιος έχει κλέψει την ταυτότητα του και αγοράζει αβέρτα εις βάρος του. Αποφασίζει να ψάξει να τον βρει και να τον πιάσει, αλλά αυτό είναι μόνο μια κουβέντα.....

Έχω κάτι να σας πω....

   Γεια σας ...πάλι θα παραστρατήσω σήμερα και θα κάνω την έκπληξη, γράφοντας κάτι άλλο από αυτά που περιμένουν στα προσεχώς.Αφορμή είναι η ταινία HEAT με την Sandra Bullock και την Melissa McCarthy που παρακολούθησα πρόσφατα και περιμένω εναγωνίως την ανάρτηση του φίλτατου Κλεάνθη!!!! Επειδή λοιπόν πέρασα ευχάριστα με την ανωτέρα ταινία αποφάσισα να προτείνω και την εξής, γιατί πραγματικά την καταευχαριστήθηκα, χωρίς να είναι αριστούργημα του είδους...Να φανταστείτε όταν μου ζητάνε κωμωδία τον τελευταίο καιρό(δουλεύω σε video club)προτείνω αυτή ανεπιφύλακτα.Θεωρώ οτι η Melissa McCarthy έχει αυτό το αστέρι!Μπορεί να αρέσκεται σε χοντροκομμένα αστεία αμερικανικού τύπου και σάχλας, βλέπε τη νύφη που την πιάνει τσιρλιπιπί και ξερνοβολάει πάνω στο νυφικό της...(Bridesmaids),που ακόμα απορώ πως κάποιοι τη θεώρησαν αστεία, αλλά τεσπα πέραν τούτου εμένα μου αρέσει και πολύ γιατί της βγαίνει πολύ πηγαία όλο αυτό και φαίνεται ότι γουστάρει αυτό που κάνει.
   Ο δε Jason Bateman νομίζω είναι επίσης ενας απο τους αξιολογότερους νέους κωμικούς που έχω δει και δεν νομίζω να υπάρχει ταινία στην οποία έπαιξε και να μη μου άρεσε!Απορώ πως έχω παρεξηγήσει τόσο το Arrested Development στη σειρά που πρωταγωνιστεί τόσα χρόνια και δεν την έχω δει ακόμα!
Η Χημεία τους στη συγκεκριμένη ταινία πάντως  ήταν κάτι παραπάνω από προφανής και ομολογώ πως....έδεσε το γλυκό μεταξύ τους.
   O Sandy είναι ένας μέσος επιχειρηματίας με οικογένεια που πιστεύει ότι όλα στη ζωή του θα συνεχίζουν να κυλάνε ρόδινα...Δυστυχώς η ζωή του τα φέρνει αλλιώς και σαν να μην έφταναν τα προβλήματα του ένας κλέφτης κλέβει την ταυτότητα του χρεώνοντας τον.Η Αστυνομία απούσα όπως πάντα δεν μπορεί  να κάνει κάτι άμεσα οπότε παίρνει τον νόμο στα χέρια του..Και εδώ αρχίζει το γέλιο.... Ο κλέφτης αποδεικνύεται κλέφτρα και μάλιστα πολύ πονηρή....Αλλά αυτό είναι και το ωραίο...Αν ήταν έτσι κουτοπόνηροι και ''αγαθοί''θα χε σωθεί η χώρα... Μέσα στο αστείο λοιπόν της υπόθεσης καταλήγουμε σε μια μεγάλη αλήθεια...Την απίστευτη εξάρτηση της συγχρονης κοινωνίας από τα υλικά αγαθά εις βάρος όσων έχουν πραγματικά αξία...Της οικογένειας,των φίλων , της γνήσιας άνθρώπινης επαφής εν κατακλείδι.Βέβαια όλο αυτό περνά με πολύ ανάλαφρο και κλισέ τρόπο που ούτε κατά διανοια  θα περάσει στη συνείδηση σας έτσι....Απλά να χω να λέω και εγώ που μ'αρέσει να αμπελοφιλοσοφώ! :)
    Πάντως το ''δίδαγμα'' αυτό φαίνεται να το πλασάρει ιδιαιτέρως η McCarthy και σε άλλες ταινίες της, σαν να θέλει  να μας πει ότι η ίδια έχει βιώσει κάτι ανάλογο...Όπως και να έχει, αν βρεις κάποιον να στηριχτείς, κράτα τον μη σου φύγει, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι!(εσένα περιμέναμε να μας το πεις θα πείτε,αλλά κάπως έπρεπε να κλείσω!)

Ας μιλήσουν και τα νούμερα.....

Θα γελάσω? 3\5

Θα κλαψω? 0\5

Θα θέλω καρδούλες και έρωτες?( αίσθημα- sex) 1\5

Θα κλείνω τα μάτια?( φόβος -βια) 0\5

Δεν θα παίρνω τα μάτια από την οθόνη? (δράση-αγωνία) 3\5

Θα αναρωτηθώ που πάμε ως κοινωνία? (σκέψη) 1\5

Θα δω αστεράκια? (εφέ) 0\5

Θα την ακούσω? (Ο.S.T) 1\5

Συνολική Βαθμολογία : 6\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis