fwto

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Oblivion (2013)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
Πρωταγωνιστούν : Tom Cruise, Morgan Freeman, Andrea Riseborough,Olga Kurylenko
Σκηνοθεσία: Joseph Kosinki


Βρισκόμαστε στο 2077.Η γη έχει καταστραφεί και μέρος της ανθρωπότητας έχει μετοικήσει στον Τιτάνα.Παρόλα αυτά, ρομποτικά σκάφη υπάρχουν ακόμη στην γη για να διασφαλίσουν πολύτιμα αγαθά για την νέα αποικία.Μαζί με αυτά υπάρχουν και 2 τεχνικοί o Jack (Tom Cruise) και η Victoria(Andrea Riseborough)οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να προστατέψουν τα ρομποτικά σκάφη από εξωγήινες επιθέσεις.

Έχω κάτι να σας πω...

   Όταν πρωτοβγήκε η ταινία σε dvd με πληροφόρησαν με μεγάλη βεβαιότητα ότι η ταινία ήταν μ.....α. Έτσι και εγώ άφησα τον χρόνο να περνά και επειδή με όσα ακούω για τον Tom τελευταία , έχασα πάσα ιδέα, την απέφευγα....ΛΑΘΟΣ μου, Μέγα ΛΑΘΟΣ μου...
   Πραγματικά είχα να ενθουσιαστώ έτσι με ταινία πολύ καιρό!!!!Μπορεί να ακουστώ υπερβολική, αλλά ειδικότερα για το είδος της παίζει να είναι και από τις καλύτερες ever!Οπτικά θες, θεέ μου τι ήταν αυτό που είδα! υποβλητικές εικόνες  καταρχάς από Ισλανδία και Λουιζιάνα, και έπειτα τεχνικά κατασκευασμένες από μια ερημωμένη γη με κάποια μισογκρεμισμένα διάσημα μνημεία της Αμερικής να υπενθυμίζουν ότι κάποτε υπήρχε ζωή!Ακουστικά τώρα , τι να πώ!Δεν θυμάμαι να έχει συμβεί σε άλλη ταινία που έχω δει εγώ τουλάχιστον (μιούζικαλ δεν μετράνε)σχεδόν καθόλη τη διάρκεια της ταινίας να υπάρχει μουσική επένδυση!Οκ, ίσως κάποια στιγμή είναι και κουραστικό να ακους συνέχεια μουσική, αλλά πραγματικά οι ηλεκτρονικές αυτές μελωδίες στοίχειωσαν ευχάριστα τα αυτιά μου και έδεσαν απόλυτα με όσα έβλεπες.Η μουσική είναι των Μ 83 και ναι καθόλη τη διάρκεια - μη σου πω και μετά- θες να ακούς και να ξανακούς, αν είσαι φαν της ηλεκτρονικής φυσικά!!!!!
   Βέβαια διαβάζετε τόση ώρα τα διθυραμβικά σχόλια μου και θα απορείτε : καλά όλα αυτά ,αλλά σενάριο έχει???Η αλήθεια είναι πως το σενάριο έχει πολλές αδυναμίες,όπως διάβασα και αλλού.Να φανταστείτε όταν τέλειωσε η ταινία δεν μπορούσα να συνδέσω λογικά κάποια γεγονότα του σεναρίου και απορούσα και γω η ίδια πως το ένα γεγονός έφερε το άλλο, γιατί αυτό έγινε έτσι, ε και πως φτάσαμε στο τέλος που φτάσαμε! Προφανώς, ο σκηνοθέτης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στην οπτική και ακουστική παρουσίαση, ρίχνοντας μου τέτοια στάχτη στα μάτια που ''μαστούρωσα'' από αυτό που έβλεπα και του συγχώρεσα αυτά τα κενά!Τώρα που λέω σκηνοθέτης ,αφού είδα την ταινία έπρεπε να μάθω ποιος στο καλό είναι ο συγκεκριμένος!Ε και όταν έμαθα κατάλαβα τα πάντα!Πρόκειται για τον δημιουργό του  Tron Legacy που βγήκε to 2010, επίσης εξαιρετική ταινία, οπτικά αλλά και ακουστικά με μουσική των Daft Punk.Ελπίζω να δούμε και συνέχεια στο εξαιρετικό του έργο.
   Ερμηνευτικά τώρα και να κλείσω δεν θα δεις οσκαρικές ερμηνείες αλλά είναι αντάξιες και αξιοπρεπέστατες για το είδος της ταινίας που βλέπουμε!!!!! Πραγματικά ηταν 2 απιστευτες ώρες , ψυχαγωγικές ,με αγωνία και ένταση !Οι  φαν του είδους θα το καταευχαριστηθούν αλλά και οι άσχετοι θα μείνουν αρκετά ικανοποιημένοι!!!!!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

Θα γελάσω?
0\5

Θα κλάψω?
0\5

Θα θέλω καρδούλες και έρωτες ? (συναίσθημα - sex) 3\5

Δε θα παίρνω τα μάτια από την οθόνη?( δραση - αγωνία) 3,5\5

Θα κλείνω τα μάτια? (φοβος- βία) 1\5

Θα αναρωτηθώ που πάμε ως κοινωνία?( σκέψη) 1\5

Θα δω αστεράκια? (εφέ) 5\5

Θα την ακούσω ? (Ο.S.T) 5\5

Συνολική Βαθμολογία : 8\10




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis