fwto

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Curse of Chucky (2013)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
PUT THE F..*@%@ DOLL,DOWN!!!!!!
Παίζουν: Fiona Dourif, Chantall Quesnelle, Danielle Bisutti
Σκηνοθεσία: Don Mancini


Η νεαρή Nica(Fiona Dourif) ζει μαζι με τη μητέρα της που πάσχει από κατάθλιψη. Ένα πρωί παραλαμβάνουν ένα κουτί που περιέχει μια κούκλα.Απορούν, μα αποφασίσουν να προσπεράσουν το γεγονός.Το βράδυ όμως, ένα τραγικό γεγονός έρχεται να διαταράξει την ηρεμία τους.Η μητέρα της Nica αυτοκτονεί.Η αδερφή της , Barb( Danielle Bisutti)σπεύδει με την οικογένεια της για να συμπαρασταθούν στην άτυχη κοπέλα αλλά και να την πείσουν να πουλήσει το σπίτι.

Έχω κάτι να σας πω.....

   Γεια σας, γεια σας και χαρά σας.Ναι, ξέρω, πολλοί θα απορήσετε με την επιλογή μου αλλά, παιδιά! εδώ μιλάμε για ιστορία! Η ταινία πρωτοβγήκε το 1988 και έκτοτε έχει μεγαλώσει γενιές με άλλα 5 sequel(child's play 2,3,bride of Chucky,Seed of Chucky)! Έτσι και γω λοιπόν για χάρη του νοσταλγικού του πράγματος αποφάσισα ένα ωραίο βράδυ να κάτσω να δω το 6ο!Αφήστε δε , που στην νύφη του Τσάκι(1998)4ο sequel , τον Τσακι τον είχα δει με μια συμπόνοια γιατί είχε κι αυτός ανάγκη μια συντροφιά βρε!!!!!
   Ας μιλησουμε όμως για το τι είδα.Η ιστορία μας τοποθετείται στη σημερινή εποχή μόνο που προσωπικά, αν μου έλεγαν οτι αυτό το θεοσκότεινο ,τρομακτικό σπίτι μπορώ να το πάρω, δεν θα το έπαιρνα ούτε με σφαίρες! Αφήστε δε ότι τα ηλεκτρολογικά του ήταν προπολεμικά!Ούτε μια λάμπα της προκοπής δεν είχε εκεί μέσα! Κλισέ θα σπεύσετε να μου πείτε και έχετε και δίκιο!Από κλισέ να φάνε και οι κότες μέσα στην ταινία, όπως ας πούμε το iq μαρούλι των πρωταγωνιστών που αγνοούσαν πασιφανή σημάδια!αλλά νταξ νταξ, έτσι γίνεται το ξέρω....Η ταινία αργά και σταθερά αναπτύσσεται και πάει σε αυτό που ζητάει ο θεατής!!!Ο αγαπημένος Τσάκι φτάνει από το πουθενά στο σπίτι σαν μια αθώα κουκλίτσα και αρχιζει από το πρώτο βράδυ τα ξεκοιλιάσματα!
   Τώρα που λέω για ξεκοιλιάσματα οι σκηνές με τους φόνους της διαβολικής κούκλας θα μπορούσα να πω ότι είναι σχεδόν αδιάφορες!Τι εννοώ? ότι δεν καταφέρνουν να σε τρομάξουν, ούτε είναι και ιδιαίτερα σοκαριστικές! Ίσως γιατί τώρα που το σκέφτομαι, είναι πιο πολύ η ατμόσφαιρα και η αγωνία οι παράγοντες που προσπαθεί να εστιάσει ο σκηνοθέτης(ο οποίος είναι αυτός που γέννησε τον Τσάκι μέσα στο μυαλό του και μας έχει χαρίσει και τα 6 σενάρια των ταινιών!).Δεν νομίζω ότι τα καταφέρνει στο έπακρο να τινάξει τη αγωνία μας ,διότι η πλοκή είναι ελαφρώς προβλέψιμη αλλά δε πειράζει προσωπικά το συγχωρώ!
    Παρόλες τις αδυναμίες που όπως όμως προείπα, δικαιολογούνται για το είδος,(στην τελική με ξέρετε, κάτι πάντα θα βρώ να πώ, αλλά δεν το κάνω για κακό βρε κουτά,!) μου άρεσε σαν ταινία και πέρασα αρκετά ευχάριστα, αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη(μη με περάσετε και για διαβολικό ον!), αν και νιώθω πως κάτι ξέχασα να σας πω..χμμ α!ναι δε σας μίλησα για τον πρωταγωνιστή μας καλέ!Ο Τσάκι που λέτε, εχμ...ναι θα ήθελα λίγο πιο ενεργό ρόλο βρε παιδί μου , να 'ναι λιγάκι πιο ομιλητικός ε!και λίγο πιο κοντά στη ... διαβολική φύση του! κοτζάμ ψυχή serial killer έχεις, αλλά σιγά τα αίματα θα πω εγώ!
Anyway κλείνοντας, ατου και plus +  είναι οι φλας εμφανίσεις πρωταγωνιστών  στο τέλος από προηγούμενες ταινίες-sequel και ειδικότερα την 1η και την 4η!!!!Νομίζω πως το ότι συνδέθηκαν με την τελευταία, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουν  μια ταινία με τέτοιο παρελθόν και να μας κάνουν να νοσταλγήσουμε εκείνες τις ωραίες κινηματογραφικά εποχές! Καλή διασκέδαση!

Ας μιλήσουν και τα νούμερα!

Θα γελάσω? 0\5

Θα κλάψω? 0\5

Δεν θα παίρνω τα μάτια από την οθόνη?(δράση- αγωνία) 3\5

Θα κλείνω τα μάτια?(φόβος-βία) 2\5

Θα θέλω καρδούλες και έρωτες?(αισθημα-sex) 1\5

θα αναρωτηθώ πού πάμε ως κοινωνία?(σκέψη) 0\5

Θα δω αστεράκια?(εφέ) 3\5

Θα την ακούσω?(O.S.T) 2\5

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6\10




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis