fwto

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Killer Joe



Υπόθεση :  Ο Chris (Emile Hirsch), ένα παλικάρι από το Τέξας, βρίσκεται μπλεγμένος με ένα χρέος από την δουλειά του ως βαποράκι. Αποφασίζει ότι η μόνη λύση για να ξελασπώσει από το χρέος του είναι να σκοτώσει την μανά του και να πάρει τα λεφτά της ασφάλειας. Βάζει στο κόλπο τον πατέρα του, ο οποίος έχει χωρίσει από την γυναίκα του και μαζί αποφασίζουν να προσλάβουν τον Joe cooper(Matthew McConaughey), έναν επαγγελματία εκτελεστή που τυχαίνει να είναι και ντεντέκτιβ. Το θέμα είναι πως τα λεφτά από την ασφάλεια θα πάνε στην Dottie την αδελφή του Chris και επειδή η τιμή του Joe είναι λίγο τσιμπημένη αποφασίζουν να δώσουν την Dottie στον Joe ως ρήτρα, μέχρι να πάρουν τα λεφτά της ασφάλεια για να τον πληρώσουν.
                     
Με μια κουβέντα :  Ίσως μια από τις πιο δύσκολες και βίαιες ταινίες που είδα φέτος, που στο τέλος μας το γύρισε σε φαρσοκωμωδία που με έκανε να ξεραθώ στα γέλια.

Γενικά :  Η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα το παραμικρό για αυτή την ταινία, δεν είχα διαβάσει τίποτα και δεν είχα δει κανένα τρέιλερ, ανυποψίαστος λοιπόν ξεκινάω να δω τι μου επιφυλάσσει η μοίρα. Στην πρώτη σκηνή έχουμε τον πρωταγωνιστή μας να χτυπά την πόρτα ενός τροχόσπιτου και να ανοίγει την πόρτα μια τύπισσα ξεβράκωτη από την μέση και κάτω, με το βετζέτζε της να μας λέει: «Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα»! Από εκεί και ύστερα μπήκα πολύ εύκολα στο πνεύμα του έργου, άρχισα να σκέφτομαι όλες εκείνες τις ταινίες και σειρές που έχουν να κάνουν με ανθρώπους του αμερικανικού νότου και το πόσο διεφθαρμένοι και καράβλαχοι είναι. Έτσι λοιπόν και σε αυτή την ταινία βλέπουμε μια ¨οικογένεια¨ πραγματικό κατακάθι της ζωής, ο πατέρας φορώντας την ολόσωμη σκελέα του παππού βουτηγμένη στην λίγδα από πάνω έως κάτω, η μητριά η επιτομή του βρομοπούτ@νου, ο γιος και εγκέφαλος της όλης υπόθεσης ένα χαμένο κορμί και η μικρή κόρη απλά αλαφροΐσκιωτη. Να μην στα πολυλογώ, αυτοί οι σαΐνιδες προσλαμβάνουν ένα δολοφόνο/ντεντέκτιβ για να βγάλουν από την μέση την μάνα και πρώην σύζυγο, καθώς έτσι θα πάρουν λεφτά από την ασφάλεια. Εν ολίγοις αυτά με την υπόθεση του έργου, στο ενδιάμεσο γίνονται και άλλα φυσικά, ο δολοφόνος παίρνει την μικρή κόρη ως ρήτρα γιατί δεν έχουν να τον πληρώσουν για τον φόνο, ο γιος τρώει το ξύλο της αρκούδας σχεδόν από όλους τους πρωταγωνιστές, ο πατέρας στο κόσμο του γκούφι και η μητριά να κρύβει μυστικά και ντοκουμέντα. Ξέρω ότι δεν βγάζω και πολύ νόημα αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά, η ταινία έχει να κάνει με ένα απλό σχέδιο δολοφονίας που φυσικά πάει κατά διαόλου. Πρέπει να ειδοποιήσουμε όμως ότι το έργο αυτό δεν είναι για αυτούς που έχουν ¨ελαφριά καρδιά¨, πέρα από το βίαιο ξύλο που πέφτει, τα αίματα, τα σεξουαλικά που γίνονται (και είναι πολλά), είναι μια ταινία που σε σφίγγει όταν βλέπεις, γιατί κατά τα ψέματα οι ηθοποιοί είναι αστερία. Καταρχήν έχουμε τον Emile Hirsch που αν και έχω καιρό να τον δω σε ταινία ήταν απολαυστικότατος  όπως όλοι τους βέβαια, τόσο αληθινοί στους χαρακτήρες τους που νόμιζες ότι έπαιζαν τον εαυτό τους. Αποκορύφωμα βέβαια η Gina Gershon που δεν έχω ιδέα από που την ξεθάψανε αλλά ήταν συγκλονιστική, ειδικά εκεί που παίρνει πιπ@ ένα τηγανισμένο μπούτι κοτόπουλου, ήταν συγκλονιστική και όχι δεν κοροϊδεύω. Φυσικά βέβαια δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω για τον Matthew McConaughey ο οποίος ναι μεν έπαιξε καλά, αλλά πραγματικά είτε παίζει τον ναυαγοσώστη, είτε παπά, είτε δολοφόνο το σίγουρο είναι ένα, τον κώλο του θα μας τον δείξει, έλεος πια! Κλείνοντας η ταινία απλά προσπαθεί με όλη την βία, την γύμνια και την γενικότερη ξεδιαντροπιά της, να μας κτίσει την ανυπομονησία των τελευταίων 15-20 λεπτών που γίνονται οι ανατροπές, οι αποκαλύψεις και ίσως ο πιο κακός χαμός που έχω δει, που πραγματικά είναι τόσο ξαφνικός, αλλά και τόσο τραγελαφικός που απλά σε κάνει να γελάς, άντε τώρα εσύ να βγάλεις άκρη!!!

Η Ατάκα : Έλα τώρα που θες και ατάκα από αυτό το έργο.

Ποιον θα έπαιζα :  Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή στο τέλος, στο οικογενειακό δείπνο.

Χειρότερη σκηνή : Παραδόξως καμία.

Δες την: Γιατί θες να δεις κάτι το διαφορετικό.

Μην την δεις :  Αν είσαι πολύ μη μου άπτου.

Με ποιον να την δεις :  Με τους κολλητούς σου.

Μην την δεις με :  Την γιαγιά σου την καλή που έχει κότες στην αυλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis