fwto

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

The Five-Year Engagement



Υπόθεση :  Ακριβώς έναν χρόνο μετά από την γνωριμία τους ο Tom (Jason Segel) κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Violet (Emily Blunt). Εκείνη φυσικά δέχεται και όλα μοιάζουν να έχουν πάρει τον δρόμο τους για την εκκλησία, δυστυχώς όμως πάντα κάτι τους τραβάει πίσω. Η Violet, ως κοινωνιολόγος δέχεται μια πρόταση από ένα πανεπιστήμιο σε μια άλλη πόλη και ο Tom δέχεται να την επακολουθήσει, μέχρι να σιγουρέψει την θέση της εκεί. Περνά ο καιρός όμως και ο Tom μιζεριάζει και όλα φαίνονται να έχουν πάρει έναν στάσιμο δρόμο όπου δεν υπάρχει καμία εξέλιξη σχετικά με το θέμα του γάμου, με την μια να την έχει απορροφήσει η δουλειά της και με τον άλλον να χαραμίζεται σε μια μικρή πόλη, αναπόφευκτα τα πνεύματα ανάβουν.
                     
Με μια κουβέντα :  Ωραία δεν λέω, αλλά έπρεπε να κρατά 2 ώρες και ένα τέταρτο?

Γενικά : Καταρχήν πρέπει να πω κάτι έτσι για την ιστορία, αυτές τις μέρες η Naomi Watts γυρίζει μια ταινία ως Πριγκίπισσα Νταϊάνα, η Emily Blunt σε αυτή την ταινία είναι ντυμένη Πριγκίπισσα Νταϊάνα για ένα αποκριάτικο πάρτι και μα την Παναγία είναι χίλιες φορές καλύτερη από την χαζό- Naomi! Και μετά από αυτή την δήλωση που όλοι θα συμφωνήσετε ότι έχω απόλυτο δίκαιο περνάμε στα της ταινίας. Αυτή την ταινία την είδε η μια φίλη μου με το αγόρι της και έκτος ότι γέλασαν πολύ, μου είπε ότι είναι και η απόλυτη ταινία για να δει ένα ζευγάρι. Την βλέπω, που λες και εγώ, και θα έρχομαι να διαφωνήσω, καθώς τα υπόλοιπα ζευγάρια που ξέρω δεν θα έπρεπε να δουν αυτή την ταινία μαζί, κυρίως τα αστεφάνωτα-χωρίς-κανένα-προφανή-λόγο- ζευγάρια, γιατί πώς να το κάνουμε άλλωστε, αυτή η ταινία ξύνει πληγές. Anyway, η ταινία έχει την πλάκα της και αυτό οφείλεται καθαρά στο καλογραμμένο σενάριο, αρκετά έξυπνο για το ρομαντικέ ύφος του έργου και φυσικά στους εξαιρετικούς ηθοποιούς. Είναι η τρίτη φορά όπου η Emily Blunt και ο  Jason Segel  συνεργάζονται σε μια ταινία και για μια ακόμα φορά η Blunt με εκπλήσσει όχι μόνο με την φινέτσα και την ομορφιά της αλλά και με το κωμικό της ταλέντο, ενώ ο Jason Segel κάνει πλέον τρομερά άλματα στις κωμωδίες, σταθεροποιώντας την θέση του στο κινηματογραφικό στερέωμα, ενώ την ίδια ώρα πάει για τον 8 κύκλο του HIMYM(παρεμπιπτόντως η σειρά βαλτώνει επικίνδυνα, να τα λέμε και αυτά). Το κακό με το έργο είναι η διάρκεια της, μα που ακούστηκε ρομαντική κωμωδιούλα να κρατά 2 ώρες και κάτι, όσο καλή και να είναι σε κάποιες φάσεις κουράζει και βαλτώνει. Από την άλλη όμως κάθομαι και σκέφτομαι πως κάπως έτσι δεν είναι και η πολύχρονες σχέσεις; Έτσι δεν είναι και με τα ζευγάρια στην πραγματικότητα; υπάρχουν στιγμές όπου γελάς και περνάς καλά και από την άλλη υπάρχουν στιγμές που βαλτώνεις, βαριέσαι, μιζεριάζεις και γενικά μένεις στάσιμος, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ζευγάρι του έργου μας. Κλείνοντας ο Πενταετής αρραβώνας είναι μια ευχάριστη ταινία, που δεν χάνεται στον σωρό, αρκετά έξυπνη όπως προανέφερα, με μπόλικο χιούμορ που δεν γίνεται ούτε χυδαίο, ούτε εύκολο, έχει πολύ καλές ερμηνείες, άπαικτες καταστάσεις, λίγο συναίσθημα και μπόλικη τροφή για κρεβατομουρμούρα!

Η Ατάκα : Violet: «C is for Condom» και όλα αυτά με την φωνή του cookie monster!

Ποιον θα έπαιζα :  Μάλλον εκείνο το φίλο του Tom που έπλεκε εκείνα τα φρικτά πουλόβερ.

Αγαπημένη σκηνή :  Α! έχω πολλές, η σκηνή όπου η Violet μαλώνει με την αδελφή της για την όλη κατάσταση, αλλά επειδή είναι μπροστά  τα παιδιά της δεύτερης, αλλάζουν τις φωνές τους και ακούγονται σαν τους ήρωες του Sesame Street. Ο τρόπος που τελικά γίνεται ο γάμος τον δυο ηρώων και το πώς επιλεγούν, μπάντα, παπά και ρούχα. Γενικά η ταινία είχε πολλές σκηνές που σου μένουν για την πλάκα τους αλλά και για την μοναδικότητα τους.

Χειρότερη σκηνή : Θα υπάρξουν φορές μέσα στο έργο που θα δεις σκηνές που θα σε κουράσουν και θα της χαρακτηρίσεις αχρείαστες.

Δες την :  Γιατί λειτούργει σαν καμπανάκι στο μυαλό του αγοριού σου, άσε δε που δεν θα χρειαστεί να τον σέρνεις σε γάμους φίλων για να το πιάσει το υπονοούμενο.

Μην την δεις : Γιατί δεν το βλέπεις να σε παντρεύεται και δεν χρειάζεται να ρίξεις μόνη σου αλάτι στις πληγές σου. 

Με ποιον να την δεις :  Όπως κατάλαβες με το αγόρι σου, που δεν λέει να πέσει στο ένα γόνατο.

Μην την δεις με :  Με τον πρώην σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis