fwto

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Wanderlust

Υπόθεση :  Ο George (Paul Rudd) και η Linda (Jennifer Aniston) είναι ένα νέο ζευγάρι που προσπαθεί να βάλει σε μια τάξη την ζωή του. Αγοράζουν ένα ακριβό διαμέρισμα στο κέντρο της Νέας Υόρκης ελπίζοντας πως οι δουλείες τους θα τους ευνοήσουν οικονομικά. Φυσικά όμως όλα τα σχέδια πέφτουν στο κενό, όταν και οι δυο μένουν χωρίς δουλειά και αποφασίζουν με βαριά καρδιά να αφήσουν την αγαπημένη τους πόλη και να πάνε να μείνουν με τον ενοχλητικό αδελφό του George στην Άτλαντα. Στην διαδρομή τους θα αναγκαστούν να βρουν ένα ξενοδοχείο για να περάσουν το βράδυ, η μοναδική τους επιλογή ο ξενώνας Elysium ένα οίκημα στην μέση ενός δάσους. Σύντομα το ζευγάρι θα ανακαλύψει ότι οι ένοικοι του Elysium αποτελούν μια κοινότητα νέο-χίπις και πως ο τρόπος ζωής τους είναι πολύ ειδυλλιακός και ελεύθερος, έτσι αποφασίζουν να παρατείνουν την παραμονή τους στο φαινομενικά ειδυλλιακό παράδεισο.
                     
Με μια κουβέντα :  Του έλειπε κάτι.

Γενικά : Α! να μια ελαφριά ταινιούλα για σήμερα το βράδυ, που δεν έχει τίποτα η τηλεόραση εκτός από τούρκικα και τούρκικα. Το Wanderlust είναι μια ευχάριστη κωμωδία με χαμηλό προϋπολογισμό που δεν νομίζω να στόχευε ψηλά αλλά κατάφερε να αναδειχτεί μέσα στο τίποτα των καλοκαιρινών ταινιών. Βέβαια κακά τα ψέματα θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο και με αρκετούς φίλους μου, που μίλησα, μου είπαν το ίδιο ακριβώς πράγμα, ότι κάτι έλειπε, χωρίς όμως να μπορούν να μου πουν τι. Εγώ από την άλλη πιστεύω ότι φταίει το ελληνικό χιούμορ που δεν είναι τόσο ¨Αμερικάνικο¨ όσο αυτό της  ταινίας, πιστεύω δηλαδή ότι οι Αμερικάνοί, κυρίως μεταξύ των 15 με 20 χρόνων, το διασκέδασαν περισσότερο από εμάς.  Η ιστορία βέβαια είναι πιασάρικη με ένα ωραίο ζευγάρι να βρίσκει καταφύγιο σε ένα ελεύθερο, από νόμους και κανόνες, επίγειο παράδεισο και ενώ στην αρχή όλα φαίνονται ειδυλλιακά κάπου στην μέση αρχίζουν να χαλάνε, γιατί πώς να το κάνουμε άνθρωπος είσαι και όταν πας στην τουαλέτα θες να έχεις κλειστή την πόρτα. Τέλος πάντων, νομίζω ότι αυτό που έλειπε από το έργο ήταν οι σκηνές όπου δείχνουν την διαφορετικότητα που έχει να μένει κανείς σε μια τέτοια φιλελεύθερη κοινότητα. Σίγουρα είχε κάποιες, όπως η γέννα μια νεαρής κοπέλας στην μέση της βεράντας, η εμφάνιση ενός αλόγου στην κρεβατοκάμαρα, ένας ολόγυμνος τύπος που φτιάχνει κρασί, η κατάλυση του προσωπικού χώρου στην τουαλέτα που ανέφερα πιο πάνω και μερικά άλλα που δυστυχώς δεν είναι αρκετά για να σε κάνουν να πεις ότι ήταν μια καλή κωμωδία. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον Paul Rudd που αν και σε γενικές γραμμές ήταν καλός δεν κατάφερε να κρατήσει τον σαχλοκωμικό εαυτό του στην άκρη και μας τον έδειξε για μια ακόμα φορά ειδικά στην σκηνή όπου μιλά μόνος του στον καθρέφτη. Η Jennifer Aniston ήταν μια οπτασία μέσα στην γλυκιά βραδιά που λέει και το άσμα, σίγουρα όμως πιο μαζεμένη από κωμικής άποψης, πράγμα που δεν μπορώ να δικαιολογήσω την στιγμή που στο ¨Αφεντικά για Σκότωμα¨ ήταν απολαυστικότατη. Α, ξέχασα να σου πω ότι η ίντριγκα της ταινίας ήταν φυσικά η συνύπαρξη της  Aniston με τον συμπρωταγωνιστή της JustinTheroux που όπως είναι γνωστό είναι ζευγάρι εδώ και αρκετό καιρό, όποτε ήταν σαν να έπαιρνες μάτι στην προσωπική τους ζωή, εγώ πάλι έχω μια απορία, νόμιζα ότι ο Theroux είχε τρελό κορμί άλλα δεν είδα κάτι τέτοιο στο έργο, μήπως το άφησε κάπου να πάω να το πάρω εγώ;;; Κλείνοντας η ταινία είναι χαλαρή θα σου προσφέρει μερικές δώσεις γέλιου αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα από αυτήν.

Η Ατάκα : George: «Ναι, κοίταξε την πως μαρκάρει το γρασίδι» (αναφέρεται στην Αγαπημένη σκηνή).

Ποιον θα έπαιζα :  Θα ήθελα να κάνω τον George, γιατί πιστεύω ότι θα μου άρεζε να κάνω κάτι τρελό όπως να μείνω μαζί με άλλους 30 ξένους σε ένα σπίτι χωρίς πόρτες (αλλά μόνο για δυο μέρες).

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή όπου η Linda πηγαίνει ανάμεσα σε κάτι θάμνους και αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο (αν με καταλαβαίνεις) και είναι τόσο άνετη που χαιρετά τον κόσμο που περνά, ενώ παράλληλα κόβει μερικά φύλλα για να καθαριστεί. Εδώ το ομολογώ, γέλασα.

Χειρότερη σκηνή : Θεέ μου πόσο εκνευριστικός ήταν ο Ken Marino στον ρόλο του αδελφού του George, τόσο φωνακλάς, τόσο φαφλατάς και τόσο ξιπασμένος που δεν αντεχόταν.

Δες την :  Γιατί είναι μια κωμωδιούλα του καλοκαιριού με γνωστά ονόματα, επίσης η Jennifer μας δείχνει σε μερικές σκηνές και τα θεϊκά της πόδια αλλά και τα στήθη της καθώς σε μια σκηνή τα βγάζει για να διαμαρτυρηθεί (δυστυχώς της ρίχνουν μωσαϊκό).

Μην την δεις : Αν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις.

Με ποιον να την δεις :  Με τους φίλους σου.

Μην την δεις με :  Με τα ανιψάκια σου, καθώς υπάρχουν αρκετές σκηνές όπου είναι ακατάλληλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis