fwto

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Johnny English Reborn

Υπόθεση :  Ο Johnny English (Rowan Atkinson) βρίσκεται στο Θιβέτ για διαλογισμό, ψάχνοντας την ηρεμία της ψυχής του, ύστερα από το τεράστιο φιάσκο στην Μοζαμβίκη. Ένα όμως αναπάντεχο κάλεσμα από την υπηρεσία του, τον κάνει να αφήσει την βουδιστική εκπαίδευση και να επιστρέψει στο Λονδίνο με σκοπό να εμποδίσει την ομάδα Vortex από το να εκτελέσει το Κινέζο πρωθυπουργό. Μαζί με τον πρωτάρη πράκτορα Tucker, ο  Johnny English θα προσπαθήσει να σώσει το Κινέζο πρωθυπουργό, ξεφεύγοντας από πληρωμένους δολοφόνους, από εσωτερικές προδοσίες, μοιραίεςγυναίκες, προσωπικούς δαίμονες και από την έμφυτη αφέλεια του.
                     
Με μια κουβέντα :  Σας έλειψε;  Γιατί όχι.

Γενικά : Και ποιος δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσει αυτή την φρικτή ζέστη με μια ελαφριά χαζοκωμωδιούλα από τον μετρ του είδους;  Εντάξει δεν σου λέω ότι η ταινία θα σε ψεκάζει παγωμένο νερό για να δροσιστείς, αλλά από το να έχεις αυτή την ζέστη και κουλτουριάρη ταινία να σε παιδεύει με τα αναπάντητα ερωτηματικά της, πιστεύω ότι είναι πολύ καλύτερα έτσι. Ύστερα από αρκετά χρόνια λοιπόν (δεν θυμάμαι πόσα) έρχεται η συνέχεια των ιστοριών του Johnny English, το αντίπαλο δέος του James Bond, με άδεια από την ίδια την βασίλισσα να σκοτώνει. Δυστυχώς όμως για εκείνων και ευτυχώς για εμάς τους θεατές όλα μα όλα του πάνε ανάποδα, προσφέροντας μας αρκετές δώσεις γέλιου με τις γκάφες του. Ο ήρωας μας απομονωμένος στο μακρινό Θιβέτ προσπαθεί να βρει την ηρεμία του δίνοντας στην ασκητική ζωή ένα πιο κωμικό τόνο, περπατώντας σε αναμμένα κάρβουνα και σέρνοντας με τα γενετικά του όργανα ολόκληρες πέτρες, τέτοια δύναμη θέλησης! Η υπηρεσία του όμως τον καλεί για να αναλάβει μια αποστολή και να καθαρίσει το όνομα του μετά από το φιάσκο της Μοζαμβίκης, που αν και δεν μας αποκαλύπτεται στην αρχή τι συνέβη, είναι ολοφάνερο από τα χιλιάδες τικ που τον πιάνουν ότι τα θαλάσσωσε. Φυσικά και τα θαλασσώνει και σε αυτή την αποστολή και όχι μια, αλλά χιλιάδες φορές, αλλά το καταπληκτικό με αυτόν τον πράκτορα είναι το αστείρευτο πείσμα του για την ανάδειξη της αλήθειας και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Έτσι τον βλέπουμε να ψάχνει πληροφορίες στα καζίνο του Χονγκ Κονγκ και να πολεμά σαν νίτζα στις αποβάθρεςτης πόλης, τον ακλουθούμε στους δρόμους του Λονδίνου όπου προσπαθεί να ξεφύγει πάνω σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και τέλος τον βλέπουμε να προσπαθεί να σώσει τον Κινέζο πρωθυπουργό στα χιονισμένα βουνά της Ελβετίας. Με την κοινή λογική που είμαι σίγουρος ότι κατέχεις, μπορείς να καταλάβεις ότι η ταινία δεν είναι αριστούργημα, δεν είναι καν η καλύτερη κωμωδία της χρονιάς αλλά παρόλα αυτά έχει χιούμορ, έχει αστείες σκηνές και σίγουρα αποπνέει ένα αέρα  από το περασμένο μεγαλείο του Mr. Bean.

Η Ατάκα : Johnny English: «Δεν είσαι γλωσσολόγος, δεν είναι  Σούζαν, είναι Σού-σαν, από την περιοχή Ζινκ Ζιουνγκ αν θυμάμαι καλά, σε ευχαριστώ Σού-σαν».

Ποιον θα έπαιζα :  Τον πράκτορα Tucker που ίσως αν και νέος στην υπηρεσία κατάφερνε να βάζει τον Johnny στον σωστό δρόμο όταν εκείνος τα έκανε μαντάρα.

Αγαπημένη σκηνή :  Όλες οι σκηνές με την μυστηριώδη κινέζα γιαγιά.

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.       

Δες την :  Αν σου αρέσει ο Rowan Atkinson ιδίως όταν εκείνη η έμφυτη κωμικότητα συνδυάζεται με μυστικές αποστολές.

Μην την δεις :  Γιατί ξέρεις ακριβώς πως θα κυλίσει η ταινία, καθώς έχει πολλά σκηνοθετικά κλισέ.

Με ποιον να την δεις :  Τους φίλους σου.

Μην την δεις με :  Ξινά άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis