fwto

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

What's Your Number?

Υπόθεση :  Η Ally (Anna Faris) είναι μια γυναίκα που στην ζωή της είχε αρκετούς γκόμενους αλλά όλοι τους αποδεικνύονταν  ρεμάλια και ακατάλληλοι για εκείνη κάνοντας της να πιστεύει ότι δεν υπάρχουν καλά παιδιά εκεί έξω. Μια μέρα διαβάζει ένα άρθρο σε ένα περιοδικό το οποίο έλεγε πως ο μέσος αριθμός αντρών που μια γυναίκα θα πρέπει να έχει πάει δεν πρέπει να ξεπερνά τους 10, η Ally φυσικά είχε ξεπεράσει τον αριθμό αυτό και σύμφωνα με το περιοδικό θα έμενε ανύπαντρη. Έτσι αποφασίζει να βρει το καινούργιο της αγόρι από την λίστα των πρώην της, καθώς με αυτό τον τρόπο ο ¨αμαρτωλός¨ αριθμός της δεν θα ανέβει παραπάνω. Στην αναζήτηση των πρώην  έχει την βοήθεια του γείτονα της Colin (Chris Evans) που είναι κάτι σαν τον αντρικό καθρέφτη της.
                     
Με μια κουβέντα :  Είχε την πλάκα του!

Γενικά : Πριν πολύ καιρό έπινα καφέ με μια φίλη μου (της οποίας το όνομα δεν θα αποκαλυφθεί) η οποία μου είπε ότι είδε αυτή την ταινία με το τότε αγόρι της. Με το που ξεκίνησε η ταινία και το αγόρι κατάλαβε περί τίνος πρόκειται άρχισε να ρωτά την φίλη μου για τον δικό της μαγικό αριθμό. Η φίλη μου, φυσικά, είπε ψέματα καθώς ο αριθμός της ξεπερνούσε και εκείνο της πρωταγωνίστριας και έτσι η μια με τύψεις και ο άλλος κοιμώμενος τον ύπνο του δικαίου είδαν την ταινιούλα που σας προτείνω. Αγαπητέ αναγνώστη πήγαινε πλύνε κανένα πιάτο γιατί αυτή η ταινία είναι αποκλειστικά για κοπέλες και έρχομαι σε σένα αγαπημένη αναγνώστρια και σε ρωτώ ποιος είναι ο αριθμός σου; Μόνο και μόνο για αυτή την μικρή αλλά καυτή ερώτηση αξίζει να δεις το έργο, πέρα του ότι είναι μια καθαρά γυναικεία κωμωδία που ξεγυμνώνει την σεμνότυφη και καθωσπρέπει εικόνα που έχουν οι άντρες για τις κοπέλες τους, σου δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστείς μήπως το έχεις παρακάνει με την ερωτική σου ζωή. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο έχουμε την Anna Farris που πολλοί είναι αυτοί που δεν την συμπαθούν εξαιτίας του κωμικού-κάφρικου ρόλου που είχε στα Scary Movies, παρόλα αυτά η Anna είχε πλάκα, κατάφερε και έδωσε μια κωμικότητα στην απεγνωσμένη για καταστάλαξη ηρωίδα της και σε πολλές σκηνές με έκανε να γελάσω. Φυσικά μια καθαρά γυναικεία ταινία δεν μπορεί να μην έχεις και το λουκουμαδάκι της που σε αυτή την περίπτωση είναι ο Chris Evans και σε ενημερώνω ότι έχει άπειρες σκηνές χωρίς ρούχα, οπότε θα πάρεις και το οφθαλμόλουτρο σου. Σκηνοθετικά η ταινία είναι γρήγορη δεν κουράζει, είναι βέβαια σε αρκετά σημεία προβλέψιμη όπως για το τι δουλειά θα καταλήξει να κάνει η Anna και με ποιον τελικά από τους γκόμενους, που παρελάσουν μπροστά στα μάτια μας, θα μείνει. Κλείνοντας η ταινία δεν είναι τίποτα το ακαδημαϊκό, προς θεού, είναι απλά ένα αστείο έργο για μια ερώτηση που όλοι οι άντρες κάνουν στις κοπέλες τους και εκείνες θέλουν να ανοίξει η γη να της καταπιεί.

Η Ατάκα : Ally Darling: (Μετά από την επίσκεψη στον πρώην της, που είναι γυναικολόγος) «Αναγνώρισε το αιδοίο μου!»

Ποιον θα έπαιζα :Ίσως κάποιον από τους πρώην της Ally

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή όπου η Ally με τρελαμένη απόγνωση φωνάζει σε ένα παιδάκι για το αν νομίζει ότι εκείνη μοιάζει στην μάμα του, η οποία ήταν χόντρη και άσχημη. Έμενα αυτή η σκηνή μου άρεσε, αλλά για τις κοπέλες εκεί έξω σίγουρα η αγαπημένη τους σκηνή θα είναι εκείνη με τον Chris Evans να παίζει μπάσκετ με την Anna Faris με τα εσώρουχα.

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την :  Γιατί έχει πλάκα, η Anna Faris είναι πολύ αστεία καθώς απεγνωσμένα προσπαθεί να βρει τον κατάλληλο πρώην, ενώ δίπλα της έχει τον Evans να φορά μόνο τα απαραίτητα και αν

Μην την δεις :  Γιατί είσαι της κουλτούρας και πιστεύεις ότι αυτές οι ταινίες υποτιμούν την γυναίκα.

Με ποιον να την δεις :  Με τις Κολλητές σου.    

Μην την δεις με :  Τον γκόμενο σου, γιατί είναι σίγουρο ότι θα σε ρωτήσει τον δικό σου αριθμό και όλοι ξέρουμε ότι θα πεις ψέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis