fwto

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Snow White and the Huntsman

Υπόθεση :  Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η διαβολική βασίλισσα Ravenna (CharlizeTheron)δολοφόνησε την νύχτα του γάμου της τον βασιλιά της χώρας και φυλάκισε την μικρή του κόρη, την Χιονάτη (Kristen Stewart). Τώρα πια το βασίλειο είναι υπό κατάρρευση και οι δυνάμεις της βασίλισσας έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν καθώς η φυλακισμένη Χιονάτη είναι σύμφωνα με το μαγικό καθρέφτη της βασίλισσας, η πιο όμορφη της χώρας. Η βασίλισσα διατάζει την εξόντωση της, αλλά η Χιονάτη καταφέρνει να δραπετεύσει από το κάστρο και να χαθεί μέσα στο σκοτεινό δάσος. Για την εύρεση της καλείται ένας Κυνηγός (Chris Hemsworth), ο οποίος όμως αλλάζει στρατόπεδο και τάσσεται στο πλευρό της Χιονάτης βοηθώντας την να ξανακερδίσει το βασίλειο του πατέρα της και να εξολοθρεύσει την σατανική βασίλισσα.
                     
Με μια κουβέντα :  Θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο.

Γενικά : Όχι ότι ήταν χάλια, προς θεού, απλά τόσο καιρό έβλεπα το τρέιλερ εξιδανικεύοντας το μέσα στο μυαλό μου και όπως καταλαβαίνεις περίμενα κάτι φοβερό και τρομερό, που θα με καθήλωνε στην καρέκλα μου για ώρες. Δυστυχώς όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο καθώς υπήρχαν κάποια πράγματα μέσα στο έργο που δεν κατάφεραν να του δώσουν την ώθηση που χρειαζόταν, γιατί κακά τα ψέματα το έργο φαίνεται ότι προοριζόταν για έπος, αλλά κάτι το κράτησε πίσω. Το σενάριο ήταν αρκετά καλό, όταν υπήρχε, και έδινε βάση στην προϊστορία της κακίας βασίλισσας, δίνοντας της παράλληλα την ευκαιρία για ένα ψήγμα οίκτου από τους θεατές, τουλάχιστον εγώ θα την συγχωρούσα, αλλά μάλλον γιατί την έπαιζε η Charlize… Η σκηνοθεσία από την άλλη προσέφερε καλές μάχες και εντυπωσιακές εικόνες γεμάτες ατμόσφαιρα, αλλά παρόλα αυτά δεν κατάφερε να μην πέσει σε δεκάδες κλισέ. Για άλλη μια φορά λοιπόν θα δούμε τους νάνους να είναι οι καρικατούρες του έργου και την Χιονάτη να σέρνει καράβι με την ομορφιά της σε τέτοιο σημείο που όλα τα ζώα του βουνού να της κάνουν νάζια και οι αρρώστιες των ανθρώπων να εξασθενούν! Στο ρολό λοιπόν της Χιονάτης βάλανε την Kristen Stewart, το γιατί ακόμα το ψάχνω καθώς και αντικειμενικά να το δούμε δεν είναι πιο όμορφη από την Theron, όσο για την ερμηνεία μπορώ να σου πω ότι εγώ κάνω καλύτερη Χιονάτη, διότι για πολλοστή φορά είχε το κοιμισμένο βλέμμα και το μισάνοιχτο στόμα με την δοντάρα να εξέχει, χάλια σου λέω. Αλλά από την άλλη… ω! θεϊκή ομορφιά που έχεις πανάθεμα σε Charlize, δεν ξέρω τι να πω, που πέρα από κούκλα είσαι και ταλαντούχα. Η αλήθεια είναι πως γούσταρα να την βλέπω να σκυλιάζεικαι ευτυχώς σκύλιαζε πολύ, γούρλωνε μάτι, έβγαζε φωνή σαν από τα βάθη της κόλασης, χάρμα σου λέω, η απόλυτη σατανική βασίλισσα. Δίπλα της ο αντιήρωας ChrisHemsworth, που όλες θυμάστε από τον Thor, μπορώ να πω λοιπόν ότι ήταν αρκετά καλός, αλλά είχε πολύ βάρβαρη προφορά. Κατά τα άλλα, τα εφέ είναι αυτά που σώζουν την παράσταση, θες ο ρευστοποιημένος καθρέφτης, θες οι ηλικιακές μεταμορφώσεις της κακιάς μάγισσας, θες να πλάσματα του σκοτεινού δάσους, όλα τέλος πάντων ήταν προσεγμένα ακόμα και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Ακόμη, κουστούμια, σκηνικά, μουσική ήταν όλα στην εντέλεια με αποκορύφωμα της μουσικής το κομμάτι των Florence + The Machine ¨ Breath of Life ¨ ύπνος στα πάθη της βασίλισσας. Κλείνονται θέλω να διευκρινίσω ότι η ταινία δεν ήταν κακή, απλά εγώ το είχα φανταστεί πιο μεγάλο μέσα στο μυαλό μου, θέλω πάντως να πιστεύω ότι δεν θα σε απογοητεύσει.

Η Ατάκα : Ravenna: «Mirror, mirror on the wall. Who is fairest of them all?» Το έβαλα στα Αγγλικά γιατί ακούγεται καλύτερο από το «Καθρέφτη καθρεφτάκι μου…», ιδίως όταν ο καθρέφτης πιάνει όλο το τοίχο.

Ποιον θα έπαιζα :  Τον καθρέφτη.

Αγαπημένη σκηνή :  Η σκηνή όπου Χιονάτη και βασίλισσα παλεύουν και αυτό γιατί η Χιονάτη έφαγε της χρονιάς της. Ζήτω η κακία βασίλισσα!

Χειρότερη σκηνή : Όλες εκείνες σκηνές όπου η Kristen Stewart ξαναζούσε τον ρόλο της από το Λυκόφως.

Δες την :  Για την Charlize Theron που η ερμηνεία της στο έργο είναι καθηλωτική και για τα εφέ.

Μην την δεις :  Γιατί μπούχτισες από τα παραμύθια.

Με ποιον να την δεις :  Με καλή και ήσυχη παρέα, ώστε να απαλλάσσεται καλύτερα το έργο.

Μην την δεις με :  Ξινά άτομα που θα σου την βγάλουν από την μύτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis