fwto

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Gone (2012)


Info:
Η Jill είναι μια νεαρή κοπέλα που μένει με την αδερφή της την Molly η οποία διαβάζει μανιωδώς για τις εξετάσεις της στο πανεπιστήμιο και είναι και πάρα πολύ σημαντικό για εκείνην. Από την αρχή διακρίνεις την Jill λίγο απόμακρη (λίγο κουκουρίκου να το πω εγώ...) και καταλαβαίνεις πως κάτι άσχημο έχει βιώσει... (ή πολύ απλά διάβασες το storyline πριν την ξεκινήσεις...) Ένα πρωί γυρνάει από την δουλειά της (κλασσικά στην Αμερική σε εστιατόριο σερβιτόρα) και δεν μπορεί να βρει την αδερφή της. Και κάπως έτσι ξεκινά το μαρτύριο της. Πριν από έναν χρόνο ένας άγνωστος είχε απαγάγει την Jill και την είχε ρίξει σε μια τρύπα με σκοπό να την σκοτώσει, αυτή όμως κατάφερε να αποδράσει. Αυτός λοιπόν ο “απαγωγέας” θεωρεί ότι επέστρεψε και πήρε την αδερφή της με σκοπό όμως να παγιδεύσει την ίδια... Έχει δίκιο άραγε? Η αστυνομία δεν την πιστεύει γιατί δεν είχε πιστέψει ούτε την δική της ιστορία και αναλαμβάνει δράση μόνη της.... Σας είπα όλο το story τώρα μπορείτε να δείτε μόνο τα τελευταία 20 λεπτά της ταινίας...

Write a comment...
Γιατί αν με ρωτούσατε “να την δω την ταινία?” “ΟΧΙ” θα σας έλεγα! Παρασκευή βράδυ με την ξαδέρφη Ελένη, μετά από κάτι τσίπουρα το προηγούμενο βράδυ, λέμε να δούμε ταινία. Και μου λέει διάλεξε εσύ. Οπότε κι εγώ βλέπω τις επιλογές μου, βλέπω 94 λεπτά διάρκεια, εδώ είμαστε λέω! Λάθος! Μέγα λάθος! Είπαμε κι εμείς να δούμε ένα θρίλερ. Όχι ψυχολογικό, κανονικό! Με απαγωγέα και τα όλα του! Μπούρδες ρε παιδιά! Παιδικό αστυνομικό έβλεπα! Να φανταστείτε αυτό το κορίτσι είχε κάτι μαγικό! Μέσα σε 12 ώρες και κάτι παραπάνω διαλεύκανε την υπόθεση με μηδενικά στοιχεία! Γιατί όλοι όσοι ρώταγε ήτανε του FBI δεν εξηγείτε αλλιώς! Τον γείτονα, τον μαστουρωμένο, τον μαγαζάτορα, τον καμένο... Μα τι παρατηρητικότητα έχουν μερικοί άνθρωποι ρε παιδί μου! Κοτζαμάν αστυνομία ένα χρόνο πριν δεν βρήκαν τίποτα στο δάσος, ούτε η γειτονιά είχε δει τίποτα, ούτε η κοπέλα θυμόταν, μετά όμως... που κινδύνευε η αδερφή της ήταν διαβασμένη! Αμ πως! Το δούλευε λες και το ήξερε ότι θα γυρίσει! Αν νομίζετε υπερβάλω δείτε την ταινία. Θα δεχτώ την γνώμη σας και φυσικά θα σεβαστώ το αν σας αρέσει ή όχι η κριτική μου. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα! Κάτι πήγε να κάτι η σκηνοθεσία της ταινίας και κάτι λίγα η Amanda Seyfried (βλέπε In Time και Red Riding Hood) αλλά το σενάριο έμπαζε από παντού. Νομίζω πως απλά το σκέφτηκαν αλλά μετά βαρέθηκαν αλλά επειδή το είχαν ξεκινήσει το πασάλειψαν λίγο... Ο σεναριογράφος είναι ο Allison Burnett ο οποίος έχει γράψει το Autumn in New York το οποίο ήταν ρομαντικό δράμα και θα τον προτιμούσα σε κάτι τέτοιο παρά στο θρίλερ του. Επίσης θέλω να ρωτήσω ρε παιδιά, που να ρωτήσω δεν ξέρω όμως! Έχει μια ηθοποιό που παίζει την αστυνομικό, δεν μιλάει πολλά και δεν έχει και μεγάλο ρόλο αλλά... Γιατί το κορίτσι δεν το χτένισαν καθόλου? Ήταν λες και κάποιος την ξεμάλλιασε, της κόλλησε και μια μαστίχα στο μαλλί και την άφησε να βγει στην κάμερα έτσι... Όχι να με πει κάποιος γιατί! Τόσο όμορφη κοπέλα και το μαλλί τρρράτζζζικ που θα έλεγε και η συνονόματη σε γνωστή διαφήμιση ακατονόμαστης εταιρείας. Και φυσικά δεν “παίζει” soundtrack έτσι? 

Like! 
Δύσκολο... πολύ δύσκολο! Ακόμα και τα επεισόδια CSI μεγαλύτερο σασπένς έχουν.

Dislike!
Όλα! Όλα τα παραπάνω! 

Share!
Έψαξα, έψαξα... τίποτα ενδιαφέρον! Οι μισοί ηθοποιοί είναι από σειρές βγαλμένοι! CSI, Grey's anatomy, Dexter και τα συναφή. Τίποτα! Θα μείνω μόνο με την απορία, γιατί αυτό το κορίτσι που έπαιξε την αστυνομικό, η Katherine Moenning έχει έτσι το μαλλί της και στην κανονική της ζωή... στυλίστα αυτό το κορίτσι δεν έχει??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis