fwto

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

The Way (2010)


Info:
O Tom είναι ένας οφθαλμίατρος που ζει στην Καλιφόρνια στην ζωή που έχει επιλέξει και την ρουτίνα της καθημερινότητας του. Ο γιος του ο Daniel που τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει συνεχώς και δεν διατηρούν καλές σχέσεις, σε ένα ταξίδι του από την Γαλλία προς την Ισπανία, στο γνωστό “Δρόμο” όπου προσκυνητές από όλον τον κόσμο περπατούν για μήνες με προορισμό τον Καθεδρικό Ναό του Σαντιάγο όπου βρίσκεται ο τάφος του Απόστολου Αγίου Ιακώβου, έχει ένα τραγικό δυστύχημα και πεθαίνει. Όταν λοιπόν θα βρεθεί στην Γαλλία για να παραλάβει την σωρό του παιδιού του αποφασίζει σαν φόρο τιμής να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε ο γιος του. Στην διαδρομή που παρεμπιπτόντως είναι μεγάλη... (2 ώρες ταινία είναι τούτη...) θα γνωρίσει ανθρώπους που ο καθένας έχει την δική του ιστορία και θα καταλάβει πως τελικά ο γιος του είχε δίκιο. Την ζωή δεν την επιλέγουμε αλλά την ζούμε. Εγώ πειράζει που την διαδρομή αυτή θα την έκανα με λεωφορείο ή αυτοκίνητο?? Πολύ περπάτημα ρε παιδιά!!!

Write a comment...
Η αλήθεια είναι πως όταν είδα το story φοβήθηκα λίγο μην είναι “βαριά” τύπου “έχασα τον μοναχογιό μου Ω! Ημε!” και άργησα να την δω την ταινία... Τελικά δεν είναι καθόλου έτσι τα πράγματα. Ναι μεν βασίζεται σε ένα τραγικό γεγονός, πατέρας χάνει τον γιο του, αλλά δεν μένει μόνο σε αυτό. Καταρχήν και μόνο για τα τοπία που επισκέπτονται αξίζει τον κόπο να την δείτε. Ντάξει είναι λίγο μεγάλη δεν θα διαφωνήσω, 2 ώρες είναι πολλές για να βλέπεις απλά τοπία! Πατέρας και γιος στην ταινία αλλά και στην πραγματικότητα ο Martin Sheen και ο Emilio Estevez κερδίζουν πολύ ο πρώτος με την ερμηνεία του και ο δεύτερος με το σκηνοθετικό και συγγραφικό του ταλέντο και έχουμε μια ταινία που όσο βαρύ κι αν ακούγεται το θέμα του είναι ανάλαφρη. Έχει δυνατές και συναισθηματικές σκηνές οι οποίες όμως μετριάζονται και δεν “σε ρίχνουν” έχοντας στην παρέα τον Joost από το Άμστερνταμ, την Sarah από τον Καναδά και τον Jack από την Ιρλανδία, τρεις φιγούρες εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους που κάνουν ένα κουαρτέτο τρομερό για περπάτημα! Ο Γιοστ (Joost) είναι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, πληθωρικός απ'όλες τις απόψεις που σε κερδίζει από το καλημέρα σας. Όπως καταλάβατε ήταν ο αγαπημένος μου στην ταινία! Σπάει το βαρύ κλίμα του θανατικού χωρίς να γίνεται γελοίος. Οι άλλοι δυο χαρακτήρες εξίσου σημαντικοί και με τον ρόλο του ο καθένας μας οδηγούν στο τέρμα της διαδρομής αυτής και στην προσωπική λύτρωση του καθενός. Δεν αρνούμαι πως λίγο με κούρασε η διαδρομή... μεγάλη ταινία! Αλλά τουλάχιστον ήταν σοβαρή... Εκεί που πραγματικά χάρηκα ήταν το soundtrack της ταινίας όπου ακούμε Coldplay – Lost, David Gray – My oh my, η απίστευτη Alanis Morissette – Thank you αλλά και μουσική folk από ένα Ισπανικό παραδοσιακό συγκρότημα τους Berrogüetto που είναι αρκετά ενδιαφέρουσα... Τώρα τα περί βαθύτερου νοήματος και τα συναφή τα αφήνω σε εσάς! Το ξέρετε πως δεν έχω τέτοιες ανησυχίες εγώ! Ναι μεν όπως από την αρχή καταλάβατε έχει να κάνει με την ανύπαρκτη σχέση πατέρα και γιου, ειδικά όταν η μητέρα έχει πεθάνει χρόνια πριν, αλλά και με τον προσωπικό “δρόμο” που επιλέγει ο καθένας να έχει η ζωή του. Εμένα πάντως με άρεσε η ατάκα του Daniel. You don't choose a life, dad. You live one. 

Like! 
Είπαμε η μουσική της ταινίας... και ο Joost!!! Έχει μια σκηνή όπου ο Γιοστ ανακαλύπτει πως την διαδρομή μπορείς να την κάνεις και με ποδήλατο... Κι εγώ το ίδιο θα ρώταγα ρε παιδιά!! You can do this on a bike?? Why the hell are we walking??

Dislike!
Ίσως το ότι έχει πολλά θρησκευτικά στοιχεία η ταινία μέσα... Δεν σας έπρηξα με όλο αυτό, τι είναι το προσκύνημα και γιατί το κάνουν γιατί νομίζω πως θα σας κουράσω...

Share!
Η οικογένεια του Ramon Antonio Gerard Estevez δηλαδή του Martin Sheen είναι μεγάλη! Και όλοι γίνανε ηθοποιοί! Πέραν του Emilio αλλά και του Charlie Sheen έχει άλλον έναν γιο που ασχολείται με την ηθοποιία αλλά και μια κόρη. Την κόρη Renée Estevez την βλέπετε και στην ταινία. Είναι η γραμματέας του Tom στο ιατρείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis