fwto

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Four Rooms (1995)


Info:
Παραμονή πρωτοχρονιάς σε ένα όχι και τόσο γκλαμουράτο ξενοδοχείο, ένας (απίστευτος!!) γκρουμ (Ted the bellhop) στην πρώτη του μέρα στη δουλειά και τέσσερα πολύ απαιτητικά και περίεργα δωμάτια. Όχι τα ίδια τα δωμάτια... αλλά αυτοί που τα πληρώνουν! Η γαμήλια σουίτα που θα μπορούσες να το παρομοιάσεις ως το κλουβί με τις τρελές, το 404 με το περίεργο ζευγάρι, ναι μεν άκυρο δωμάτιο αλλά ο Ted εδώ είναι κορυφαίος, το 309 με τα πιτσιρίκια του μεξικανού μαφιόζου και φυσικά το ρετιρέ με τον μεθυσμένο σταρ του σινεμά και την παρέα του. Και κάπου στο ενδιάμεσο λίγο πριν το τέταρτο δωμάτιο η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και η παρέα της που κάνουν εμφάνιση guest! Πραγματική τρέλα όλη η ταινία και μ'αρέσει φρικτά!

Write a comment...
Τέσσερις διαφορετικοί σκηνοθέτες-σεναριογράφοι, ένας για το κάθε δωμάτιο και ένας απολαυστικός Tim Roth που νομίζω απογειώνει την ταινία ολόκληρη είναι απλά η εισαγωγή μου για αυτήν την κριτική! Είναι από τις αγαπημένες μου και είναι περίεργη ταινία. Τι εννοώ: Οι μαύρες κωμωδίες είναι λίγο δύσκολες και δεν αρέσουν σε όλους οπότε δεν ξέρω αν θα συμφωνήσετε μαζί μου. Μπορεί να μην σας αρέσει καθόλου. Εγώ πάντως θα σας την προτείνω και βρίστε με μετά αν θέλετε! Κανένα πρόβλημα, εδώ θα είμαι! Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες από τέσσερις διαφορετικούς ανθρώπους δένουν μια ιστορία παρεξηγήσεων, καταστάσεων, συμπτώσεων και απαιτήσεων που θα φέρουν τον ήρωα μας τον Ted στην παραίτηση! Δυο από τους σκηνοθέτες ξέρω και τυγχάνει το αγαπημένο μου δωμάτιο να είναι ενός εκ των δυο. Ο πρώτος γνωστός και μη εξαιρετέος, Quentin Tarantino ο οποίος αναλαμβάνει το ρετιρέ και πρωταγωνιστεί κιόλας στο δικό του κομμάτι και ο δεύτερος στο δικό μου αγαπημένο δωμάτιο, Robert Rodriguez (βλέπε Sin City)! Το κάθε δωμάτιο έχει τίτλο: Η γαμήλια σουίτα στο οποίο εμφανίζεται και η Madonna είναι η πρώτη ιστορία και λέγεται The missing ingredient. Μια ομάδα μαγισσών προσπαθούν να καλέσουν το πνεύμα μιας παρθένας θεάς και επειδή τους λείπει ένα... συστατικό για το ξόρκι τους ζητάνε την βοήθεια του γκρουμ! Το δεύτερο δωμάτιο είναι το 404. Ο Ted δέχεται τηλεφώνημα από κάποιον που κάνει πάρτι να τους πάει πάγο. Έλα μου όμως που δεν δίνει τον σωστό όροφο.. και ο πάγος αντί να πάει στο 504, πάει... The wrong Man. Δωμάτιο 404. Ένας φευγάτος σύζυγος που έχει δέσει χειροπόδαρα την γυναίκα του πιστεύοντας πως τον απατάει. Κρατάει όπλο και ο Ted βρίσκεται στο στόμα του λύκου! Δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον αυτό το δωμάτιο αλλά δίνει ρέστα ο Roth όταν πηγαίνει μέσα στην τουαλέτα, βγάζει το μισό του σώμα έξω από το παράθυρο του μπάνιου και ουρλιάζει για βοήθεια! Τρίτο και καλύτερο δωμάτιο είναι The misbehavers με τον Antonio Banderas. Ναι καλέ τον γνωστό! Αφήνει τα δυο διαολεμένα ανήλικα παιδιά του στο δωμάτιο και δίνει 500 δολάρια στον Ted για να τα προσέχει! Τα δυο μαφιοζάκια είναι όλα τα λεφτά και ο Ted δεν μπορεί να φανταστεί τι θα ανακαλύψουν αυτά τα παιδιά κάτω από το κρεβάτι... εεε... όχι κάτω... αλλά μέσα στο κρεβάτι! Και πάνω που δηλώνει παραίτηση... μια τελευταία κλήση. The penthouse and “the man from Hollywood”. Ο αστέρας του σινεμά και η παρέα του αφού έχουν γίνει λιώμα με σαμπάνια Cristal (το τονίζω είναι Cristal όχι ότι κι ότι!!!) βάζουν ένα στοίχημα που είδαν σε ένα επεισόδιο σειράς του Hitchcock και ζητάνε από τον άμοιρο Ted μια ξύλινη πλάκα, τρία καρφιά, ένα κουβάρι σκοινί, έναν κουβά πάγο, ένα ντόνατ, ένα club sandwitch και ένα τσεκούρι... “A hatchet as sharp as the Devil himself”! Και τώρα που σας έβαλα στο παιχνίδι απλά πατήστε το play! Η μουσική της ταινίας είναι επίσης παιχνιδιάρικη και πλαισιώνει απίστευτα την ταινία με τους combustible edison στο Vertigogo αλλά και το Spy VS Spy. Δεν έχω κάτι άλλο να συμπληρώσω... από τις καλύτερες κωμωδίες που έχω δει.

Like!
Η φάτσα του Tim Roth σε πολλά σημεία της ταινίας αλλά συγκεκριμένα όταν πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι ο χασάπης στο τελευταίο δωμάτιο του Tarantino που απλά λέει... ΟΚ!
Στο 1:33 περίπου αλλά δείτε όλη τη σκηνή!

Dislike!
Λυπάμαι! Δεν έχω!

Share!
Έχω πολλά να σας πω... Καταρχήν η Madonna πήρε Χρυσό Βατόμουρο γι'αυτήν την ταινία! Από τότε ήξεραν πως είναι ατάλαντη! Στο δωμάτιο με τα μαφιοζάκια η τηλεόραση δείχνει μια κοπέλα με τα εσώρουχά της να χορεύει αισθησιακά. Αυτή η κοπέλα είναι η Salma Hayek! Στους τίτλους αρχής που είναι με καρτούν ξεκινά με ένα post από άλλη ταινία του Tarantino Reservoir Dogs όπου ο Tim Roth έπαιζε τον Mr. Orange. Βγάζει λοιπόν το κοστούμι από το Reservoir Dogs και μεταμφιέζεται σε Bellboy. Και ένα τελευταίο. Στην ταινία παίζει και ο Bruce Willis δεν εμφανίζεται όμως πουθενά στους τίτλους το όνομά του. Αυτό γιατί το σωματείο των ηθοποιών δεν ενέκρινε το γεγονός πως ο Bruce έπαιξε καθαρά για την πλάκα του στην ταινία χωρίς αμοιβή και ως χάρη στον σκηνοθέτη Tarantino. Ήταν όρος του σωματείου για να μην τον μηνύσει. Ooooohhhhh reallyyy?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis