fwto

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

New Year's Eve (2011)


Πρωταγωνιστούν: Michelle Pfeiffer, Ζac Efron, Robert De Niro, Halle Berry, Jessica Biel, Katherine Heigl, Jon Bon Jovi, Ashton Kutscher, Sarah Jessica Parker, Hilary Swank
Σκηνοθεσία: Garry Marshall
Εναλλακτικός τίτλος: "Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά!!!"

Υπόθεση: Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Times Square και όλοι ανυπομονούν να αποχαιρετήσουν το παλιό έτος και να καλωσορίσουν τον καινούριο που θα ρθει! Γιορτινή ατμόσφαιρα, στολίδια, τραγούδια και μανιώδεις προετοιμασίες για το πάρτυ που στήνεται κάθε χρόνο και στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι! Υπεύθυνη αυτής της γιορτής είναι η Claire που έχει αναλάβει την παραδοσιακή "πτώση της μπάλας", ένα έθιμο που γίνεται κάθε χρόνο την στιγμή της αντίστροφης μέτρησης. Παράλληλα, η Laura είναι η σεφ που έχει αναλάβει το γεύμα που θα παρατεθεί το βράδυ αυτό στην δεξίωση μιας επιτυχημένης δισκογραφικής εταιρείας στην οποία θα παραβρεθεί και ο διάσημος τραγουδιστής Jensen, πρώην φίλος της και ο οποίος θα τραγουδήσει το βράδυ στην πλατεία ενώ φωνητικά πρόκειται να του κάνει η Elise, η οποία όμως εγκλωβίζεται στο ασανσέρ της πολυκατοικίας της με τον Randy που σιχαίνεται την ημέρα της Πρωτοχρονιάς! Σε αντίθεση με τον φίλο του, τον Paul, που λατρεύει τα πάρτυ και που δουλεύει ως κούριερ και που αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μια λίστα ευχών της μεσήλικης και δυστυχισμένης Ingrid, που μόλις παραιτήθηκε από την δουλειά της στην δισκογραφική εταιρεία, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Sam, που τον προηγούμενο χρόνο, την ίδια ημέρα, είχε γνωρίσει την γυναίκα των ονείρων του με την οποία έδωσαν ραντεβού για την επόμενη Πρωτοχρονιά...Από την άλλη η Kim θέλει να περάσει την Πρωτοχρονιά στο σπίτι της με την έφηβη κόρη της, αν και αυτή θέλει να πάει στην πλατεία με το αγόρι της και στο τέλος το σκάει και αναγκάζεται η Kim να την ψάξει...Ο Stan είναι ένας ετοιμοθάνατος καρκινοπαθής που τελευταία επιθυμία του είναι να παρακολουθήσει την πτώση της μπάλας από την ταράτσα του νοσοκομείου μαζί με την κόρη του, με την οποία δεν έχει σχέσεις τα τελευταία χρόνια και σ'αυτό τον βοηθάει η νοσοκόμα που τον φροντίζει...Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και δύο ετοιμόγεννα ζευγάρια που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα γεννήσει πρώτο, την ώρα της αλλαγής του χρόνου, για να κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο...

Για πες, για πες: Όχι!!! Καλά είμαι και έχω και πλήρη συναίσθηση του χρόνου! Απλά αυτή η ταινία είχε ξεμείνει μάλλον στην λίστα και είπα: "είμαστε που είμαστε σε γιορτινό κλίμα λόγω Πάσχα, ας γράψουμε και μια ταινία για μια άλλη γιορτή!". Βέβαια, το feeling δεν ήταν το ίδιο με αυτό που, λογικά, θα είχα αν την έβλεπα την σωστή περίοδο, αλλά δεν βαριέσαι!!! Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη ταινία είναι τόσο flat, τόσο ρηχή που ούτως ή άλλως δεν σου προκαλεί και πολλά συναισθήματα! Ένα μικρό χαμογελάκι να σκάσεις και πολύ σου είναι!!! Καθόλου μαγεία Χριστουγέννων, θα έλεγα, ότι περιβάλλει την ταινία πέρα από το γιορτινό και στολισμένο τοπίο της πλατείας Times Square, που ομολογουμένως ήταν πανέμορφη, αλλά κατά τ'άλλα, θα μπορούσε άνετα να ήταν μία ταινία καταστάσεων διαφόρων ανθρώπων, εάν και εφόσον δεν όριζε το σενάριο ότι όλα αυτά έπρεπε να διαδραματιστούν την συγκεκριμένη ημέρα! Δηλ. τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από το σκηνικό, δεν θύμιζε Πρωτοχρονιά! Αλλά το μεγαλύτερο πλην της ταινίας ήταν το γεγονός ότι περιελάμβανε τόσες, μα τόσες πολλές διαφορετικές υποθέσεις που εξελίσσονταν μπροστά στα μάτια σου και τόσο γρήγορα και φευγαλέα (διαφορετικά όμως η ταινία θα έπρεπε να διαρκεί...7 ώρες!!!), που δεν προλάβαινε ο θεατής να δεθεί και να ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές, με αποτέλεσμα να μην του προκαλείται κανένα συναίσθημα απέναντι σε αυτό που βλέπει! Δηλ., για να το πω λαϊκιστί, περνάς στο ντούκου αυτό που βλέπεις χωρίς να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο σενάριο!!! Κατά τ' άλλα, αν είσαι ευαίσθητη και ρομαντική ψυχή και τρελαίνεσαι για τα Χριστούγεννα, θα την δεις ευχάριστα αλλά, προσωπικά, θα σου πρότεινα να διάλεγες μία από τις τόσες άλλες που υπάρχουν και σαφώς είναι πολύ καλύτερες από αυτήν! Σαφώς, μην έχεις και ιδιαίτερα μεγάλες προσδοκίες! Μία χολιγουντιανή αμερικανιά που χει μαζέψει ένα σωρό αστέρες είναι στην ουσία!

Με αρέσει: Η Michelle Pfeiffer, που ως άβουλη μεσήλικη έκανε κάτι το διαφορετικό απ'ότι την είχαμε συνηθίσει και με την αφέλειά της και την κακομοιριά της έβγαζε γέλιο, από τις λίγες στιγμές που συμβαίνει αυτό στην ταινία!

Δεν με αρέσει: Αυτός ο De Niro βρε παιδιά, τέτοια ηθοποιάρα με τέτοια τεράστια ιστορία, τι ανάγκη είχε να κάνει αυτή την άθλια αρπαχτή αλλά και πολλές άλλες που συνηθίζει να κάνει τελευταία, ποτέ μου δεν θα το καταλάβω!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Η ταινία θεωρείται σαν ένα είδος συνέχειας της προηγούμενης ταινίας του Marshall, το "Valentine's Day" στο οποίο είχαν πρωταγωνιστήσει ξανά πολλοί από τους ηθοποιούς που συμμετείχαν και σε αυτή την ταινία. Ααα! Και κάτι άλλο, για να μην με πείτε πάλι ξινή, μέσος όρος βαθμολογίας που έδωσαν οι κριτικοί σε αυτήν την ταινία ήταν... 2,6 (!!!) και το κοινό 4,9!!!! Δηλ. είναι γενικό το κακό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis