fwto

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Hysteria (2011)


Info:
Ο Dr. Mortimer Granville είναι ένας νεαρός γιατρός στην εποχή του 1880, ο οποίος λόγω των προχωρημένων μεθόδων του περί ιατρικής δεν μπορεί να στεριώσει σε νοσοκομείο ή κλινική. Βρίσκει όμως δουλειά σε έναν γιατρό τον Dr. Robert Dalrymple ο οποίος ασχολείται με μία νόσο που αφορά τις γυναίκες και λέγεται Hysteria. Υστερία τότε ονόμαζαν οι γιατροί την “ασθένεια” των γυναικών όταν παρουσίαζαν κάποια ψυχοσωματικά συμπτώματα λόγω κακής ή και ανύπαρκτης σεξουαλικής ζωής και η θεραπεία ήταν η μέθοδος “Υστερικός παροξυσμός”, δηλαδή οργασμός στις μέρες μας. Όταν λοιπόν αναλαμβάνει να “θεραπεύει” γυναίκες με το χέρι του.... στην κυριολεξία χειρωνακτική εργασία... μπαίνει στην ζωή του γιατρού ο οποίος έχει δυο κόρες. Μία επαναστάτρια και φεμινίστρια και μια μεγαλωμένη με γαλλικά και πιάνο. Η δουλειά όμως όντας χειρωνακτική είναι και κουραστική! Κράμπες το χεράκι ντε!!! Οπότε όταν απολύθηκε γιατί δεν ικανοποίησε μια πελάτισσα του μεγάλο-γιατρού Dalrymple στράφηκε στις εφευρέσεις ενός καλού του φίλου του Lord Edmund... και κάπως έτσι εφευρέθηκε ο δονητής!!!

Write a comment...
Όσο κι αν κοροϊδέψετε εμένα η ταινία μου άρεσε! Την βρήκα πάρα πολύ έξυπνη και ευχάριστη! Είναι μια ρομαντική κομεντί που θίγει τα προβλήματα της γυναίκας στην Βικτοριανή Αγγλία, που δεν είχαν δικαίωμα λόγου, άποψης, εργασίας και ψήφου. Την ψήφο την αναφέρω γιατί τώρα στα κοντά κι εμείς θα χρειαστεί δυστυχώς να ψηφίσουμε και χωρίς να θέλω να ξενερώσω κανέναν γιατί εγώ πολιτική άποψη δεν έχω σας λέω μόνο να προσέχετε και να πάτε διαβασμένοι! Εγώ 23 χρονών έγινα (μην ακούσω σχόλιο για την ηλικία μου!!!!!!!) και αποφάσισα να ενημερωθώ και να πάω επιτέλους να ψηφίσω! Για να μην σας τρομάζω καλοκαιριάτικα πάμε στα της ταινίας και να σας πω ότι είναι ανάλαφρη και ευχάριστη με καλές ερμηνείες και αρκετό γέλιο. Και μόνο το θέμα του δονητή νομίζω πως αρκεί! Μας πάει σε μια εποχή που η γυναικεία ικανοποίηση θεωρούταν ασθένεια. Και πλέον ο δονητής είναι το πιο δημοφιλή σεξουαλικό παιχνίδι του πλανήτη. Να σας πω ότι είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και όντως ο Dr. Mortimer Granville εφηύρε το 1883 τη σχετική συσκευή, την οποία πατεντάρισε και πούλαγε αρχικά ως ιατρικό μηχάνημα. Πλέον όπως διάβασα και σε ένα σχετικό άρθρο και σας παραθέτω ακριβώς το απόσπασμα γιατί καλύτερα δεν θα τα έλεγα: “Πλέον στο εξωτερικό, οι γυναίκες ψωνίζουν δονητές μόνες λες και πηγαίνουν σε σούπερ μάρκετ, η Μαντόνα εθεάθη να βγαίνει από τέτοιο κατάστημα μαζί με τον πρώην σύζυγό της Guy Richie γεμάτη σακούλες (!!!), ενώ ακόμα και στην Ελλάδα διοργανώνονται επιδείξεις στο σπίτι από εξειδικευμένους πλασιέ σε στυλ... τάπερ!”. Εμείς καλέ τέτοιον πλασιέ γιατί δεν φωνάξαμε να μας κάνει μια επίδειξη?? Άμα το ήξερα νωρίτερα θα τον είχα φωνάξει! Πέρα λοιπόν από την εφεύρεση, αν σας αρέσουν οι ταινίες εποχής με τα φουσκωτά μακριά φορέματα, τους κορσέδες και τα περίεργα χτενίσματα – υπερπαραγωγή δείτε την. Ο Rupert Everett είναι απολαυστικός ως Lord Edmund αν και μικρός ο ρόλος του αλλά και οι δυο πρωταγωνιστές δένουν πολύ. Η διάρκεια της είναι 100 λεπτά και δεν θα σας κουράσει καθόλου. Σημείωση για τα κοριτσάκια: Αν θέλετε να δείτε την ταινία με το αγόρι σας να περιμένετε μετά δώρο επετείου, γενεθλίων και λοιπά έναν δονητή! Και όχι γιατί θα σας αφήσει αλλά γιατί θα το έχετε σαν έξτρα στα παιχνίδια σας.... Σημείωση για τα αγοράκια: Αν αγοράσετε τελικά στην κοπέλα σας ένα Φορητό Ηλεκτρικό Μασάζ και δείτε ότι περνά καλύτερα με αυτόν τότε κάτι κάνετε λάθος... ξέρετε που!!! Ξανασκεφτείτε το και κάντε της δώρο ένα φουλάρι!

Like!
Η Molly the Lolly η ξεκαρδιστική υπηρέτρια του γιατρού Dalrymple η οποία ήταν η πρώτη που δοκίμασε την περιβόητη συσκευή! Δείτε το trailer και θα καταλάβετε!

Dislike!
Δεν έχω.

Share!
Διάβασα πως η σκηνοθέτιδα Tanya Wexler είναι αδερφή της ηθοποιού Daryl Hannah ξέρετε καλέ της γοργόνας! Πέρα από αυτό όμως δεν έχω κάτι άλλο να σας πω. Καλή σας διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis