fwto

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Chronicle (2012)


Info:
Ο Andrew είναι ένας καταπιεσμένος έφηβος με αλκοολικό και βίαιο πατέρα και άρρωστη μητέρα. Ο ξάδερφος του Matt λίγο μεγαλύτερος, λίγο κουλτουριάρης αλλά χωρίς προβλήματα ενώ ο Steve είναι ένας δημοφιλής συμμαθητής τους ο οποίος θέλει να γίνει πολιτικός και φαίνεται αρκετά προσγειωμένος. Τι κοινό μπορεί να έχουν μεταξύ τους? Βρίσκονται εντελώς τυχαία σε ένα σχολικό πάρτι και βρίσκουν κάπου εκεί κοντά μια τρύπα στο έδαφος σε ένα περίεργο μέρος το οποίο όμως τους δίνει υπερφυσικές δυνάμεις. Πως θα διαχειριστούν άραγε την καινούρια ζωή τους? Και μετά λένε πως έχουν προβλήματα οι δικοί μας έφηβοι!

Write a comment...
Λοιπόν. Έχω μια ερώτηση σε όποιον θέλει να μου απαντήσει γιατί έχω αρχίσει και εκνευρίζομαι. Ποιος αποφάσισε πως αυτές οι εξυπνάδες να κάνουν ταινίες σε στυλ ντοκιμαντέρ είναι ωραίες? Ποιος τους είπε πως άμα πάρεις μια κάμερα στο χέρι είσαι super duper σκηνοθέτης? Όχι άμα ξέρετε να με το πείτε! Να τον ρωτήσω μερικά πραγματάκια! Μετά το Blair Witch Project έχουν πάρει όλοι από μια κάμερα και γυρίζουν ταινίες! Μετά από την μεγάλη επιτυχία του The Devil Inside είδαμε και τούτο! Και εκπλήσσομαι που διαβάζω καλές κριτικές για την συγκεκριμένη! Και έχει και 7,4 βαθμολογία! Λοιπόν ξαναρωτώ! Αυτή την ιδέα με την κάμερα ποιος τους την έμαθε? Θέλετε να κάνετε μια ταινία για υπέρ-ήρωες? Το αντίθετο του Superman? Την κακή του πλευρά? Έναν με ψυχολογικά προβλήματα? Κανένα πρόβλημα! Μπορεί και να μου άρεσε αν ήταν το σενάριο της συγκεκριμένης ταινίας που είδα σε μια κανονική ταινία με σενάριο και ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ λήψεις!!! Δεν έχω πρόβλημα με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας, το πρόβλημά μου είναι ο τρόπος που παρουσιάζεις μια ταινία. Τι να σας πω τώρα άλλο? Είναι διαφορετική από άλλες ταινίες με υπέρ-ήρωες. Ναι μεν υπάρχει κακός και καλός αλλά αυτό έχει να κάνει με την ψυχολογία των πρωταγωνιστών περισσότερο. Αν και δεν νομίζω πως είχε τέτοιο σκοπό ο σκηνοθέτης, δηλαδή να μας βάλει να σκεφτούμε μέχρι εκεί! Αλλά όταν δεν έχω τι άλλο να ψάξω για να δικαιολογήσω μια ταινία αλλά και για να γεμίσω λίγο το κείμενο που διαβάζετε είπα να ψάξω και για βαθύτερο νόημα αν υπάρχει! Τα εφέ της ταινίας ήταν καλά αλλά λίγο υπερβολικά θεωρώ. Άντε το να πετάνε ανέμελα στον ουρανό και να παίζουν “πιάσε την μπάλα” (ή αλλιώς νομίζω λέγεται football) αλλά εκεί προς το τέλος που καταστρέφουν κτίρια, λεωφορεία, δρόμους και τα συναφή... Ντάξει φιλαράκι το παραξήλωσες... Αν όμως σας αρέσουν ταινίες με τέτοιου είδους εφέ τότε δείτε την. Το καλό βέβαια είναι πως η διάρκεια της ταινίας είναι μόνο 84 λεπτά οπότε δεν με κούρασε ιδιαίτερα. Αυτό που για μένα τουλάχιστον επίσης είναι αρνητικό είναι το αμερικάνικο στυλ που έχουν τέτοιες ταινίες. Βλέπουμε τρεις έφηβους που απλά κάνουν την πλάκα τους στην αρχή με τις δυνάμεις τους και μετά ένας από αυτούς χάνει τον έλεγχο. Δεν ξέρω αν θέλει να περάσει το πως μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά αλλά για μένα ήταν μια ακόμη ταινία με κλίκες και προβληματικούς εφήβους στην Αμερική. Θα ήθελα κάτι διαφορετικό. Για soundtrack ούτε συζήτηση. Δεν βρήκα ούτε ένα αξιόλογο τραγούδι για να σας προτείνω. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω ούτε ένα τραγούδι από την λίστα που υπάρχει ως soundtrack και γι'αυτό δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Like!
Το ότι προσπάθησαν να κάνουν μια διαφορετική ταινία με υπέρ-ήρωες. Δεν ήταν το κλασσικό μοτίβο.

Dislike!
Τι δε καταλαβαίνεις? ΤΙ δε καταλλλαβαίνεις?

Share!
Δεν έχω να μοιραστώ κάτι για αυτήν την ταινία. Το μόνο που θα σας πω είναι η υποψία μου πως θα έχουμε και συνέχεια... Και φυσικά από μένα θα έχετε την κριτική αν βγει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis