fwto

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

L'empire des Loups (2005)


Info:
Τι κοινό μπορεί να έχει μια γυναίκα, σύζυγος γαλλικού Υπουργικού στελέχους, με τον αρχηγό της αστυνομίας ο οποίος ερευνά τον θάνατο τριών γυναικών τουρκικής καταγωγής? Η Anna είναι μια γυναίκα η οποία υποφέρει από τρομακτικές παραισθήσεις και κρίσεις αμνησίας και προσπαθεί να καταλάβει ποια είναι πραγματικά και ο Paul Nerteaux είναι ένας παθιασμένος αστυνομικός που ζητά την βοήθεια του Jean-Louis Schiffer, ενός αμείλικτου αστυνομικού με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, για να λύσουν μια περίεργη ιστορία που καταλήγει στην Τουρκία και την φασιστική οργάνωση των “Γκρίζων Λύκων”. Κάπου εκεί στην μέση θα βρουν κοινά σημεία και η πορεία της ιστορίας θα γίνει κοινή για αυτούς τους ανθρώπους με άκρως αποκαλυπτικές εξελίξεις.

Write a comment...
Η συγκεκριμένη ταινία είναι αρκετά παλιά και φαντάζομαι πως οι περισσότεροι από εσάς την έχετε δει. Είναι από τις λίγες ταινίες περιπέτειας που μου άρεσαν πολύ και ίσως γιατί ο Jean Reno είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς. Στο ξεκίνημα της ταινίας η πρωταγωνίστρια κάτι μου θύμιζε αλλά δεν έδωσα σημασία... Τώρα που την έψαξα είδα καταρχήν πως παίζει έναν πολύ μικρό ρόλο στην ταινία “Το κορίτσι με το τατουάζ” του 2011 αλλά επίσης πως έπαιζε και στην ταινία “Blade” του 1998 την οποία την είχα δει στο σινεμά τότε (εκείνα τα χρόνια...) και θυμήθηκα πως ήμουν με τον φίλο μου τον Σάββα και τον φίλο του τον Αποστόλη και καταλάθος είχαμε χτυπήσει και οι δυο τον Σάββα ταυτόχρονα σε μια σκηνή της ταινίας! Μπορεί να μην σας φαίνεται αστείο αυτήν την στιγμή αλλά ήταν. Και τώρα που το σκέφτομαι καλά του κάναμε! “Η αυτοκρατορία των λύκων” λοιπόν είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία με πολύ δυνατό σενάριο και αναπάντεχη πλοκή που σε κρατάει σε εγρήγορση και αγωνία. Αυτό το λέω γιατί η διάρκεια της ταινίας είναι 128 λεπτά που για κάποιους σαν κι εμένα είναι σημαντικό. Τα γυρίσματα εκτός από το Παρίσι της Γαλλίας έχουν γίνει στην Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας με θεαματική εικόνα και τοπίο που πραγματικά νομίζεις ότι από τα βουνά θα βγει ο Αλί-Μπαμπά και οι σαράντα κλέφτες!! Ή σε κάτι ποιο πρόσφατο, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν!!! Γενικά είναι πολύ ρεαλιστικές οι σκηνές και είναι κάτι που σε κερδίζει στην ταινία όλο αυτό το κλίμα. Ένα θέμα πολύ σοβαρό που θίγεται είναι η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, μια άκρως επικίνδυνη και τρομοκρατική οργάνωση που ακόμη και σήμερα είναι ενεργή η δράση της. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Jean-Christophe Grangé ο οποίος έχει γράψει και “Τα πορφυρά ποτάμια”. Αν λοιπόν σας αρέσουν οι αστυνομικές περιπέτειες που έχουν στοιχεία θρίλερ σας την συστήνω ανεπιφύλακτα. Όσοι δεν την έχετε δει. Όταν είδα πρώτη φορά την ταινία αυτό που δεν πρόσεξα ήταν η μουσική της. Ένα πραγματικά πολύ δυνατό soundtrack με την υπέροχη Skin από τους Skunk Anansie και το τραγούδι Kill Everything αλλά και την Olivia Boussoy Merilahti γνωστή από το συγκρότημα The Do. Δυο διαφορετικές φωνές εντελώς αλλά δένουν τόσο πολύ που νομίζω πως έγινε από τα αγαπημένα μου soundtracks το συγκεκριμένο. Η Skin συμμετέχει μόνο σε ένα τραγούδι και περισσότερο ακούγετε η 23χρονη τότε Olivia που πραγματικά αξίζει την προσοχή σας!

Like!
Εκτός από το soundtrack?? Χμ... και η ταινία καλή ήταν είπαμε!! Δυνατές σκηνές με ωραία οπτικά εφέ επίσης! Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο, νομίζω πως σε κερδίζει όλη η ταινία.

Dislike!
Ίσως σας φανεί λίγο βαρύ όλο αυτό το σκηνικό στην Τουρκία. Και η επεξήγηση που γίνεται για την δράση των Γκρίζων Λύκων. Εμένα λίγο με προβλημάτισε ας πούμε. Έψαξα να δω τι είναι αυτή η οργάνωση και νομίζω θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν ήμουν τόσο περίεργη!! Άλλωστε η περιέργεια σκότωσε την γάτα λένε!!

Share!
Το ξέρω ότι θα γίνω κουραστική.... αλλά μου άρεσε πολύ τι να κάνω!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis