fwto

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Immortals


Υπόθεση : Τρελαμένος από την δύναμη ο Βασιλιάς Υπερίωνας (Mickey Rourke) κηρύσσει πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα και τους Θεούς και αναζητά το θρυλικό τόξο του Ηπείρου, ένα όπλο με αφάνταστη δύναμη. Μονός εκείνος που κατέχει το τόξο μπορεί να ελευθερώσει τους Τιτάνες μέσα από το βουνό Τάρταρο και με την βοήθεια τους να κερδίσει τους Θεούς. Οι θεοί βλέπουν όλα όσα διαδραματίζονται αλλά δεσμευμένοι από νόμο δεν μπορούν να ανακατευθούν με τα προβλήματα των ανθρώπων. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο Θησέας (Henry Cavill), ένας χωρικός, κρυφά ευνοούμενος από τον Δια, ο οποίος θα πρέπει να οδηγήσει την Ελληνική στρατιά ενάντια στις ορδές του Υπερίωνα, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να κρατήσει τον τρελαμένο βασιλιά μακριά από το θρυλικό τόξο, πριν είναι πολύ αργά.

Με μια κουβέντα : Ιστορικό ότι να ναι!!!

Γενικά : Για να μην παρεξηγηθώ δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν τρελό κόλλημα με την ιστορία της χώρας τους, δεν θα βγω να πω ότι κάθε ταινία που έχει να κάνει με την Ελληνική ιστορία (π.χ. ¨300¨, Clash of the Titans) δεν θα έπρεπε να υπάρχει, γιατί έχει ιστορικές ανακριβές, έμενα κάτι τέτοιο δεν με πειράζει, αν και εφόσον γίνεται σε ένα νορμάλ πλαίσιο, όχι όμως να μου κάνει όλη την ταινία μπουρδέλο (με συγχωρείτε, αλλά έτσι είναι) με τις ανακρίβειες τους! Και να σκεφτείς ότι τα αδέλφια Parlapanides, που έγραψαν το σενάριο είναι Έλληνες, όποτε θα μπορούσαν να μαζέψουν την βλακεία των άσχετων ονομάτων, τοποθεσιών και χρονολογιών. Ρωτώ λοιπόν, είναι δυνατόν σε μια ταινία να συνυπάρχουν ο Θησέας, ο Ίκαρος, ο Ηρακλής, ο Λύσανδρος, η Φαίδρα, ο Υπερίωνας και ο μινώταυρος;;; Τέλος πάντων, ας μην τα θυμάμαι και συγχύζομαι άδικα, η ταινία που πρόκειται να παρακολουθήσετε, ή η ταινία που μόλις είδατε είναι απλά για τον πέοντα, δεν έχει απολύτως τίποτα το αξιόλογο να σου προσφέρει, ακόμα και η δράση που παίζει πρωταρχικό ρόλο σε τέτοιου είδους έργα είναι πολύ χλιαρή και απογοητεύει, για να μην μιλήσουμε και για τα εφέ που ήταν σε χαλαρά πλαίσια, χωρίς κάτι τρομερό θυμίζοντας πολύ τους ¨300¨, πράγμα που με κάνει να θλίβομαι για όσους έδωσαν ένα κάρο λεφτά για να δουν το έργο σε 3D. Από εκεί και ύστερα τοποθεσίες, κουστούμια και μικρές λεπτομέρειες ήταν ένα συνονθύλευμα από μπερδεμένη Ελληνική μυθολογία και μεγάλη φαντασία από τον σκηνοθέτη Tarsem Singh, ο οποίος έβαλε χωριά πάνω σε γκρεμούς τύπου highlands, ιέρειες να είναι ντυμένες σαν πολυέλεοι που προσδεχόντουσαν σε τοιχογραφίες τύπου αγιογραφίας, και τους 12 ολύμπιους Θεούς με τα πιο αξιοπερίεργα αξεσουάρ που σχεδιαστήκαν ποτέ. Ερμηνευτικά η ταινία σκίζει την γάτα και τον θεατή, ο Henry Cavill άφησε τους κοιλιακούς του να μιλήσουν εκ μέρους του, η Freida Pinto όσο ωραία και αν ήταν, προσπάθησε να μιλήσει αρχαία (ναι ναι το είδαμε και αυτό), αλλά η ινδική επιδερμίδα της την καθιστούσε παράταιρη με βάση το Ελληνικό πρότυπο και φτάνουμε στον Mickey Rourke ο οποίος έκανε τον βασιλιά Υπερίωνα, το καλό λοιπόν με τον Mickey ήταν ότι πιο πολύ γρύλιζε παρά μιλούσε, ενώ φορούσε όλη την ώρα μια άσχετη ιστορικά μάσκα που έκρυβε το κατεστραμμένο από τις πλαστικές πρόσωπο του. Όπως μπορείς να καταλάβεις η ταινία δεν μου άρεσε, την βρήκα πολύ βαρετή και προβλέψιμη, ενώ δεν κατάφερε να με πείσει ακόμα και στο πιο βασικό, αναφέρομαι φυσικά στο στοιχείο της περιπέτειας.

Η Ατάκα : Σωκράτης: «Όλες οι ανθρώπινες ψυχές είναι αθάνατες, αλλά οι ψυχές των ενάρετων, είναι αθάνατες και θεϊκές».

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν.

Αγαπημένη σκηνή : Η αλήθεια είναι πως μου άρεσε η πρώτη σκηνή όπου μας μεταφέρει λίγο στο μέλλον της υπόθεσης και μας δείχνει την απελευθέρωση των Τιτάνων.

Χειρότερη σκηνή : Δεν ξέρω πια να ξεχωρίσω.

Δες την : Γιατί δεν έχεις τι να κανείς, αλλά και γιατί σου αρέσουν οι ταινίες που παρουσιάζουν την Ελληνική ιστορία ακόμα και με τον πιο ανιστόρητο τρόπο.

Μην την δεις : Γιατί αλλού πατά και αλλού βρίσκεται ιστορικά.

Με ποιον να την δεις : Ίσως με τα ξαδέλφια σου που η ηλικία τους κυμαίνεται από 13 μέχρι τα ανώριμα 20.

Μην την δεις με : Τα αδέλφια Γεωργιάδη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis