fwto

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

PAUL



Πρωταγωνιστούν: Simon Pegg, Nick Frost, Jason Bateman, Seth Rogen (voice)
Σκηνοθεσία: Greg Mottola
Εναλλακτικός τίτλος: "This is the coolest alien ever!!!"

Υπόθεση: Δύο σπασικλάκια από την Αγγλία, που έχουν εμμονή με τα κόμικς και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και τους εξωγήινους, πραγματοποιούν ένα ταξίδι στην Αμερική το οποίο προετοίμαζαν μια ολόκληρη ζωή, προκειμένου να επισκεφτούν όλα αυτά τα μέρη που διάβαζαν στα αγαπημένα τους κόμικς! Τα πράγματα περιπλέκονται όμως όταν ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά τους ο Paul, ένας εξωγήινος που προσπαθεί να δραπετεύσει από την Γη και να επιστρέψει στον πλανήτη του! Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό ταξίδι καταδίωξης και περιπέτειας που περιλαμβάνει, εκτός από τους τρεις πρωταγωνιστές, μία μονόφθαλμη βαθιά θρησκευόμενη κοπέλα που ταξιδεύει μαζί τους, τον πατέρα αυτής που τους κυνηγάει για να την σώσει με μια...Βίβλο στο χέρι, 2 πανηλίθιους μπάτσους που δεν ξέρουν τι ακριβώς κυνηγάνε αλλά εκτελούν απλά τις διαταγές του πράκτορα Zoil, ο οποίος πρέπει να σταματήσει την φυγή του Paul, πάση θυσία, σύμφωνα με το Big Guy, το αφεντικό του...

Για πες, για πες: Και ακούς για εξωγήινους και σκιάζεσαι, αλλά μην φοβάσαι!!! Όπως κατάλαβες προφανώς από αυτά που διάβασες στην υπόθεση, επ' ουδενί δεν πρόκειται για άλλη μία ακόμη ταινία επιστημονικής φαντασίας, έτσι όπως όλοι τις ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε! Και ευτυχώς δηλ. γιατί δεν τις μπορώ καθόλου αυτές τις π@π@ριες! Το μόνο που παραπέμπει σε επιστημονική φαντασία είναι το πράσινο πλασματάκι και μερικά διαστημόπλοια που εμφανίζονται στο τέλος! Αλλά σε καμία των περιπτώσεων, αυτός ο εξωγήινος, δεν θυμίζει σε τίποτα τους άλλους! Αφού καπνίζει μανιωδώς (και όχι μόνο απλά τσιγάρα, if you know what I mean!!!), πίνει και βρίζει σαν εργάτης στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είναι αγενής και πρόστυχος, (ρεύεται, κλάνει και δείχνει τον κώλο του με την 1η ευκαιρία σε όποιον βρει!) και γενικά...είναι πολύυυυυυ μεγάλο μούτρο! Σπάει πλάκα με αυτούς που φρικάρουν μαζί του και απολαμβάνει την περιπέτεια που ζει και που θα τον οδηγήσει σύντομα στην ελευθερία του, την οποία στερήθηκε πριν από πολλά χρόνια, όταν το διαστημόπλοιο του τράκαρε πάνω σε...έναν σκύλο εν ονόματι Paul (εξού και η δική του ανθρώπινη ονομασία), όπου και τον μάζεψε το, τότε, μικρό κοριτσάκι-ιδιοκτήτρια του σκύλου και στην συνέχεια τον πήραν για πειράματα και τον φυλάκισαν οι άνθρωποι της NASA! Συναντά αυτούς τους δύο weirdos από τους οποίους ζητά να τον βοηθήσουν και αυτοί, μην έχοντας βιώσει άλλη φορά μία τόσο δυνατή εμπειρία στην ζωή τους, ξεκινούν με το τροχόσπιτό τους, το ταξίδι προς την ελευθερία του Paul όπου και σιγά-σιγά έρχονται πιο κοντά με τον περίεργο εξωγήινο και κάνουν πράγματα που ποτέ δεν πίστευαν ότι θα κάνουν! Αλλά αυτή που τα βλέπει όλα (κυριολεκτικά και μεταφορικά!!) είναι η θρησκευόμενη Ruth που ξαφνικά ανατρέπεται όλη η κοσμοθεωρία και τα πιστεύω της, με τα οποία μεγάλωσε και ζούσε όλα αυτά τα χρόνια και ξαφνικά βρίσκεται μπροστά σε έναν καινούριο κόσμο οπότε και αποφασίσει να ξεσαλώσει!!! Αααα! Μεγάλες στιγμές σας λέω!!! Με λίγα λόγια, για να μην σας κουράζω άλλο, είναι η πιο ωραία ταινία επιστημονικής φαντασίας που είδα ever! Και αυτό πολύ απλά, γιατί καμία σχέση έχει στην ουσία με διαστήματα και ούφα αλλά με έναν μπαγασάκο εξωγήινο που ξέρει να ζει την ζωή του καλύτερα κι από τους ανθρώπους και σίγουρα θα σου χαρίσει αρκετές στιγμές γέλιου με τον cool τρόπο που αντιμετωπίζει τα πράγματα!

Με αρέσει: Γέλασα πολύ με τις σκηνές όπου η Ruth αποφάσισε ότι τελικά δεν οφείλεται για όλα ο Θεός και ότι κακώς τόσο χρόνια ήταν τόσο πιστή και ηθική, οπότε και αποφασίζει να ξεσαλώσει και ξεκινάει να...βρίζει! Αλλά, μην έχοντας ξανακάνει ποτέ άλλοτε κάτι τέτοιο, χρησιμοποιεί με λάθος σειρά και σημασία τις βρισιές, που τελικά μόνο αστεία καταλήγει να είναι οπότε και ο Paul αναλαμβάνει να της μάθει τον σωστό τρόπο να βρίζει! Επίσης, εκεί που της δίνει να δοκιμάσει χόρτο είναι πολύ αστεία σκηνή και γενικά ο τρόπος που μιλάει και συμπεριφέρεται ο Paul είναι τόσο αστείος αφού άλλα περιμένεις και έχεις συνηθίσει να βλέπεις να κάνει ένας εξωγήινος και εκπλήσσεσαι ευχάριστα, κατά την δική μου ταπεινή γνώμη, όταν βλέπεις τελικά ένα αλάνι UFO!

Δεν με αρέσει: Πραγματικά δεν μου έρχεται κάτι ιδιαίτερο τώρα αφού, σε γενικές γραμμές, την παρακολούθησα ευχάριστα την ταινία οπότε και το όποιο μικρό λαθάκι ή ελάττωμα είχε, δεν με ενόχλησε και πολύ!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Ο Big Guy στην ταινία, ο οποίος στην ουσία είναι ο κακός και το αφεντικό του πράκτορα Zoil, που θέλει οπωσδήποτε να ανατρέψει την φυγή του Paul, δεν εμφανίζεται σχεδόν καθόλου στην ταινία, παρά μόνο ακούμε την φωνή...της (γιατί στην ουσία πρόκειται για γυναίκα) και βλέπουμε το χέρι της ώσπου τελικά να εμφανιστεί (και με πολύ glamourous εμφάνιση παρακαλώ!) προς το τέλος της ταινίας, οπότε και αποτελεί ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι τελικά πρόκειται για την... Sigourney Weaver, που αυτή και αν έχει εμπειρία με...Aliens!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis