fwto

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Kika (1993)


Info:
Η πρωταγωνίστρια μας η Kika είναι μια μακιγιέρ με πολύ μεγάλη επιτυχία στους άνδρες! Πέρα από γυναίκες, μακιγιάρει και σταρ της τηλεόρασης αλλά και νεκρούς... Κάπως έτσι λοιπόν γνωρίζει τον Ramon. Αφού πρώτα έχει κάνει σεξ με τον πατριό του Ramon, Nicholas. Όταν λοιπόν πάει να βάψει τον νεκρό Ramon,από το μαγικό της άγγιγμα αυτός ζωντανεύει! Και εκεί ξεκινάει η παράνοια... Τι νομίζατε? Ότι παράνοια είναι ότι ζωντάνεψε ο νεκρός? Σιγά! Το 'χει ξανακάνει! Από την Κika και την πανέμορφη (!!!) βοηθό της Juana, στην εντελώς φευγάτη από όλες τις απόψεις Andrea Caracortada (βάζω και το επίθετο γιατί πολύ με άρεσε!) η οποία είναι πρώην ψυχολόγος – πρώην του Ramon – δημοσιογράφος (ο Θεός να την κάνει) – παρουσιάστρια, στις διάφορες γκόμενες του Nicholas, στους δυο αστυνομικούς (άλλη φάση) και τον αδερφό της πανέμορφης (επαναλαμβάνω!!) Juana έναν κατάδικο-φυγά-πρώην πορνοστάρ τον Pablo που του αρέσει πολύ να βιάζει γυναίκες. Παλιότερα βίαζε αγελάδες, γίδες και πρόβατα οπότε μην το κάνετε θέμα! Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει normal ταινία του Almodovar!

Write a comment...
Αυτήν την ταινία να σας πω ότι δεν την είχα δει ολόκληρη. Πριν χρόνια τότε που υπήρχαν τα βίντεο και οι βιντεοκασέτες είχα πάει στην φίλη μου την Λίτσα και την έβλεπε και είδα μια – δυο σκηνές... Νομίζω πως μου έμειναν τόσο χαραγμένες στην μνήμη που τώρα που είδα όλη την ταινία ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα! Επίσης αν την είχα δει ολόκληρη τότε δεν θα έβλεπα ποτέ στην ζωή μου ταινία του Almodovar! Αν νομίζετε πως αυτές που έχουν αναφερθεί σε αυτό το blog του συγκεκριμένου σκηνοθέτη είναι κουκουρούκου, τότε να μην την δείτε αυτήν! Όχι να μην την δείτε! Δεν υπάρχει απλά αυτή η ταινία. Πρέπει να σας πω ότι ναι μεν είναι μαύρη κωμωδία αλλά είναι πιο έντονο το στοιχείο του δράματος. Κωμικοτραγική όπως όλες οι ταινίες του, οι παλιότερες τουλάχιστον, σε αφήνουν άφωνο με τις καταστάσεις που διαδραματίζονται. Αν και του αναγνωρίζω πως θίγει πολλά θέματα κοινωνικής άποψης, όπως πόσο τα media και οι δημοσιογράφοι επηρεάζουν το κοινό τους, σε τι κοινό απευθύνονται και πόσο “φυτά” γινόμαστε από το χαζοκούτι. Όπως επίσης και μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας δημοσιογράφος για ένα θέμα που θα εκτινάξει τις θεαματικότητες, όσο σκληρό κι αν είναι αυτό. Και όλα αυτά σε υπερθετικό βαθμό φυσικά. Όλως παραδόξως δεν έχει τραβεστί η ταινία. Ούτε gay. Μόνο η Juana που γουστάρει γυναίκες. Άσχετα αν έχει κάνει σεξ με τον αδερφό της γιατί είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και όλοι οι ανώμαλοι γουστάρουν το σεξ!!! Ω, Θεοί!! Όταν ξεκινά εντωμεταξύ η ταινία βλέπω στους τίτλους το όνομα του Jean-Paul Gaultier, γνωστός και μη εξαιρετέος για την άποψή του και τις δημιουργίες του. Όλα τα ντυσίματα της Victoria Abril είναι δικά του λοιπόν και είναι ένα και ένα! Ειδικά αυτό που είναι καλωδιωμένη με βιντεοκάμερα στο κεφάλι, φώτα στα “μεμέ” της και κουμπάκια στα χέρια είναι όλα τα λεφτά! Άλλα δυο είναι βασικά τα ντυσίματα, από τις εμφανίσεις της στις εκπομπές της γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της είναι με το καθημερινό μοντελάκι που σας περιέγραψα. Άνετα κυκλοφορείς με αυτό καθημερινά έξω! Για τα ψώνια της ημέρας βρε αδερφέ! Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε η ταινία όσο κουκουρούκου και να σας την περιγράφω. Είναι κλασσική του Almodovar και αν είσαι φαν του μπορεί και την θεωρήσεις και από τις καλύτερες του. Για την μουσική της ταινίας μόνο ένα έχω να πω. Dolce Vita θυμάστε? Με την Χριστίνα τον Αντώνη και την Σάσα? Κάπου στην μέση της ταινίας νόμιζα πως ξεκινάει στο Mega η σειρά σε επανάληψη γιατί παίζει το τραγούδι με το οποίο είχε τίτλους έναρξης η σειρά! Άντε θα πω και για το τραγούδι που τραγουδάει μια ξανθιά γυμνή πολύ όμορφη γυναίκα σε μια σκηνή της ταινίας στο μπαλκόνι κιόλας, luz de luna από την αδυναμία του Almodovar, Chavela Vargas.

Like!
Νομίζω πως η σκηνή του βιασμού είναι ότι πιο κωμικό-τραγικό υπάρχει αλλά δυστυχώς δεν την βρήκα στο youtube για να την απολαύσετε! Οπότε δείτε την ταινία... :)

Dislike!
Είναι δυνατόν αυτή η γυναίκα να έχει υπάρξει μοντέλο? Έστω του Jean-Paul Gaultier αλλά μοντέλο??? Όχι γιατί αν είναι να το σκεφτώ κι εγώ σοβαρά και να κάνω καριέρα!

Share!
Έχει στην ταινία μια συμπαθέστατη γιαγιά η οποία κάνει εκπομπή στην τηλεόραση για βιβλία. Αυτή η γιαγιά είναι η μητέρα του σκηνοθέτη! Δεν φτάνει που τον άφησε να κάνει μια τέτοια ταινία, έπαιξε κιόλας σε αυτήν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis