fwto

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

HESHER (2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΑΡΧ....Ι,ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΜΟΥ ΡΕ!!!!!
Παίζουν:Joseph Gordon -Levitt,Devin Bronchu,Natalie Portman
Σκηνοθεσία:Spencer Susser

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ,ΔΡΑΜΑ

Ένα νεαρό αγόρι έχει χάσει μόλις τη μητέρα του και η ζωή του μοιάζει πιο μπερδεμένη και χαμένη από ποτέ.Ο άλλοτε ''δυνατός'' και κοινωνικός πατέρας του είναι απών και δεν σηκώνεται καν από τον καναπε και το μόνο στήριγμα του είναι η γιαγιά του, που ομώς και αυτή δεν μπορεί να προσφέρει πολλά.Ώσπου στη ζωή του μικρού θα εισβάλλει ο HESHER(JOSHEPH GORDON-LEVITT)για να τον βοηθήσει????ή για να τον κάνει να μπερδευτεί..... ακόμη πιο πολύ????

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!οκ δεν θα πολυλογήσω πολύ στο γεγονός οτί εχω σταθεί αμελής στην συγγραφή μου τους τελευταιους μήνες, απλά εύχομαι το νέο έτος να είναι δημιουργικότερο και πολυγραφέστερο!!!!!!Ολα για καλό λέω εγώ!
Επιστρέφω με μια ταινία που ούτε αριστούργημα την λες, αλλά ουτέ και του πεταματού!
Ο εναλλακτικός τίτλος της, αν και ίσως για πολλούς θα παρέπεμπε σε χαζοκωμωδία ή π..α...ρ...ο...ταινία, ωστόσο συνοπτικά εμπεριέχει μέσα απο ακραία μεταφορά,ενα ουσιαστικό και αρκετά διαχρονικό μήνυμα!
Αλλά ας τα πάρω από την αρχή.Η άπωλεια ενός από τους 2 γονείς πάντοτε,αλλά ειδικότερα στην παιδική ηλικία είναι ένα ισχυρό πλήγμα για τα θεμέλια της ψυχοσύνθεσης του παιδιού καταρχάς, αλλά και της θέσης του στην οικογένεια!
Δάκρυα,πόνος,σιωπή,άρνηση,ενοχές και πάμπολα συναισθήματα που δεν είναι δυνατό να απαριθμήσω έρχονται στην επιφάνεια.Και είναι λογικό!Αλλά αυτά είναι τις πιο πολλές φορές η αρχή...μιας ολόκληρης πορείας και διαδικασίας της αποδοχής της απώλειας του αγαπημένου μας προσώπου από την καθημερινότητα μας.Τα συναισθήματα που βιώνει κάθε μέλος της οικογένειας μέσα του έρχονται και παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την καθημερινότητα και λειτουργικότητα της οικογένειας.Τα άλλοτε χαρούμενα πρόσωπα δίνουν θέση σε πρόσωπα σκυθρωπά,ανίκανα να αντιδράσουν σε οτιδήποτε, ανίκανα να επικοινωνήσουν, ανίκανα να κάνουν πράγματα που έκαναν παλιά.Ολα αυτά σε κάποιο βαθμό, άλλοτε μικρης έντασης αλλά άλλοτε τόσο δυνατής ,σαν ανεμοστροβιλου που ανακατεύει και καταστρέφει τα πάντα μέσα στην ψυχή και τις ζώες των ανθρώπων.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει και στην οικογένεια της ταινίας μας.
Ενας πατέρας ερείπιο πια ,δεν σηκώνεται από τον καναπέ,αρνείται να δουλέψει και να κάνει οτιδήποτε που θυμίζει την παλιά ζωή του.Η γιαγιά του μικρού είναι η μόνη που με τον απλό της λόγο συγκρατεί κάπως τα ηνία αλλά και πάλι δεν μπορεί να καταφέρει πολλά.Αυτό έχει αντίκτυπο όπως είναι λογικό πρωτα από ολους στη ζωή του παιδιού.Κλεισμένος πια στον εαυτό του,μη μπορώντας να καταλάβει και αυτός τι πρέπει να κάνει, καλείται να ορθοποδήσει μόνος του χωρίς την στήριξη του απόντα ...ζώντα πατέρα του και με ενθύμιο το μοιραίο..... αυτοκίνητο.Ωσπου μια μέρα γνωρίζει την Nicole(Natalie Portman)που τον σώζει από μια επίθεση και δημιουργεί μετά απο καιρό ένα φωτεινό σημείο στην μέχρι τώρα σκοτεινή και ομιχλώδη πορεία του.Μάκαρι όμως τα πράγματα να ήταν τόσο απλά......Στο άλλο άκρο, ο μικρός μας φίλος γνωρίζει τον HESHER ,έναν μυστηριώδη, μπιχλιάρη, βάνδαλο επαναστατη που με το έτσι θέλω πηγαίνει να εγκατασταθεί στο σπίτι της οικογένειας αρχίζωντας να προκαλεί τριγμούς στην ησυχία???? της οικογένειας.
Καβγάδες,καμένα αυτοκίνητα,προσαγωγή στην αστυνομία είναι λίγα από όσα καλείται να αντιμετωπίσει το μικρό παιδί!Τι σκατά ζητάει ο Hesher από την ζωή τους επιτέλους?Γιατί θέλει να ταρακουνήσει όλα τα μέλη της οικογένειας πλην της γιαγιάς????Έχει έρθει για να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην οικογένεια ή τελικά είναι αυτός που θα σώσει την ενότητα της και θα τους υπενθυμίσει μέσα από την ομολογουμένως αλλόκοτη συμπεριφορά του ότι η οικογένεια είναι ακόμη ΖΩΝΤΑΝΗ?
Χαμηλών τόνων ερμηνείες,αλλά καλές από όλους , καλή σκηνοθεσία, συνοχή στη ροή της ιστορίας, λίγο ψιλόάκυροι διάλογοι ορισμένες φορές και υπερβολές στην συμπεριφορά του HESHER, αλλά γενικά είναι μια ταινία που ενώ καταπιανεται με βαρύ θέμα, όπως καταλάβατε, καταφέρνει με την προκλητική συμπεριφορά του hesher να σε κάνει να την δεις αρκετά πιο χαλαρά,και με μια δόση χιούμορ!

P.S1. GOOD TO BE BACK!!!ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ!!!
P.S 2 Η ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ DVD EXEI ΤΙΤΛΟ REBEL (DON'T KNOW WHY)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-1\5
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΚΟΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ HESHER!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
ΟΧΙ, ΧΑΛΑΡΑ.

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ??(ΑΙΣΘΗΜA-SEX)-2\5
ΤΟ ΣΚΙΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ!ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕΤΑ.....

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΘΕΙ Η ΓΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ???(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
ΟΧΙ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ??(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ.

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ??(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
ΚΑΘΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ??(SOUNDTRACK)-1\5
ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis