fwto

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Le Chance de ma Vie (2010)


Πρωταγωνιστούν: Virginia Efra, Francois-Xavier Demaison
Σκηνοθεσία:Nicolas Duche
Εναλλακτικός Τίτλος: "...Και πάνω που πίστευα ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκαντέμης στον έρωτα από μένα..."

Υπόθεση:O Julien Monnier είναι ένας επιτυχημένος σύμβουλος γάμου αλλά στην προσωπική του ζωή δεν τα πάει καθόλου καλά στις ερωτικές του σχέσεις, μιας και όσες έχει κάνει από μικρός, καταλήγουν όλες σε αποτυχία αφού η γκαντεμιά που τον δέρνει τις οδηγεί στην καταστροφή! Είναι τόσο γκαντέμης που γρουσουζεύει κάθε θηλυκό που ερωτεύεται, καταστρέφοντας, σε άλλες, την επαγγελματική τους καριέρα, σε άλλες τις σχέσεις τους με γνωστούς και φίλους ενώ κάποιες άλλες, τις στέλνει ακόμη και στο νοσοκομείο! Και ενώ πλέον είναι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να βρει ποτέ του τον αληθινό έρωτα με τόση γκαντεμιά που φέρνει στις συντρόφους του, γνωρίζει την Johanna, μια όμορφη καριερίστα, την οποία και ερωτεύεται! Σύντομα όμως κι αυτή θα ανακαλύψει μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, ότι ο Julien είναι ο μαύρος γάτος του έρωτα...

Για πες, για πες: Ενώ οι περισσότερες κριτικές που διάβασα για την ταινία, την χαρακτηρίζουν ως προβλέψιμη και γλυκανάλατη ρομαντική κομεντί και κακή απομίμηση του Χολιγουντιανού προτύπου, εγώ διαφωνώ! Αντιθέτως, την βρήκα αρκετά έξυπνη, με σεναριακά τριπάκια που ανανεώνουν και φρεσκάρουν το ενδιαφέρον του θεατή, αστείες σκηνές που κατά καιρούς βγάζουν γέλιο, και σε γενικές γραμμές την βρήκα πολύ ευχάριστη! Εντάξει, δεν είναι και κανένα κινηματογραφικό αριστούργημα, αλλά βλέπεται πολύ ευχάριστα και δεν κουράζει. Σαφώς, μια καθαρά θηλυκή ταινία, αν και κάποιοι άντρες που νιώθουν ότι δεν μπορούν να στεριώσουν γκόμενα και συμπάσχουν με την γκαντεμιά του πρωταγωνιστή, μπορεί να τους συγκινήσει κι αυτούς η ταινία! Γρήγορη πλοκή που γεμίζει ευχάριστα την 1.30' ώρα που διαρκεί η ταινία, χωρίς να κάνει κοιλιά. Ίσως, να κουράσει μόνο η τόοοοοση γκαντεμιά που έχει ο δόλιος ο πρωταγωνιστής και ορισμένες και... (κάπως), τραβηγμένες από τα μαλλιά, σκηνές που αναδεικνύουν αυτή την γρουσουζιά! Κατά τ' άλλα, δείτε την αν δεν έχετε κάποια άλλη καλύτερη επιλογή και θέλετε να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας, χωρίς να προβληματιστείτε ή να μελαγχολήσετε...

Με αρέσει: Μου άρεσε πολύ η σκηνή που δείχνει τον Julien να θυμάται τις σχέσεις που είχε από μικρός έως και τώρα και πώς αυτές κατέληγαν στην καταστροφή! Πραγματικά, πολύ άτυχο αυτό το παιδί στον έρωτα! Δεν τον θέλει βρε παιδί μου!

Δεν με αρέσει: Βρήκα παρατραβηγμένη και υπερβολική την σκηνή με το σπίτι των γονιών του Julien, όπου η Johanna, μέσα από μια σειρά υπερβολικών ατυχημάτων, καταλήγει να βάλει φωτιά στην σκεπή! Επίσης, εκνευρίστηκα, με την σκηνή όπου παρ'ολίγον να καταστραφεί η καριέρα της Johanna, καθώς την βρήκα too much πια αυτή την γκαντεμιά αλλά και αρκετά προβλέψιμη! Κάτι, που χαρακτήριζε γενικά μεγάλος μέρος της ταινίας, ίσως και γι'αυτό από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως προβλέψιμη αυτή η ταινία. Δεν συμφωνώ απόλυτα μαζί τους αλλά και από την άλλη, ούτε τους αδικώ τελείως!

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Ο σεναριογράφος της ταινίας εμπνεύστηκε το σενάριο από ένα πραγματικό γεγονός που του διηγήθηκε ένας φίλος του, σύμφωνα με το οποίο, η σύζυγός του ανέλαβε την ευθύνη για μία κλήση που κανονικά θα έπρεπε να πάρει ο άντρας της αλλά αυτή, προκειμένου να μην χάσει εκείνος το δίπλωμά του, προσποιήθηκε ότι ήταν δική της ευθύνη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην συνέχεια με την αστυνομία. Με αφορμή αυτή την ιστορία λοιπόν, εμπνεύστηκε στην συνέχεια ο σεναριογράφος την ιστορία του πρωταγωνιστή που φέρνει κακοτυχία στις συντρόφους του.


2 σχόλια:

  1. μπήκα στο μπλογκ και χτύπησε καμπανάκι "αποκλειστικέ κακόβουλο λογισμικό"
    ;;;
    καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα πια δεν το κάνει -ευτυχώς!
    για την ταινία θα το ψάξω και μετά...
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis