fwto

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Conan the Barbarian


Υπόθεση : Ο Conan έχει γεννηθεί στην μάχη καθώς μια λεπίδα έσκισε την κοιλιά της μάνας του και εκείνος βγήκε σε έναν κόσμο όπου οι μάχες, τα τέρατα και ο κίνδυνος καραδοκούν παντού. Ο μικρός Conan μεγάλωσε και πρέπει πλέον να αναζητήσει τους δολοφόνους του πατέρα του, μια προσωπική βεντέτα ανάμεσα σε εκείνον και τους πολεμιστές του Σιμεριανού αρχηγού Khalar Zym. Σύντομα ο Conan θα συνειδητοποιήσει ότι είναι η μόνη ελπίδα για να σωθεί το έθνος της Hyboria από το δαιμονικό κακό που είναι έτοιμο να ξαμοληθεί στον τόπο.

Με μια κουβέντα : Και όπως είπε μια φίλη μου: «Το κωλαράκι του Conan ήταν το μοναδικό πράγμα που άξιζε στην ταινία».

Γενικά : Και μιλάμε για μια ταινία που κρατά 2 ώρες, οπότε βαλε εσύ με το μυαλό σου τι σημαίνει να βλέπεις επί 2 ώρες μια ταινία και τελικά το μόνο πράγμα που μετράει στο έργο είναι το ένα δευτερόλεπτο όπου φαίνεται ο κώλος του πρωταγωνιστή. Έτσι είναι αγαπητέ αναγνώστη, η αλήθεια να λέγεται, η ταινία είναι αισχρή, σχεδόν μου έλειψε ο Arnold Schwarzenegger και η παντελής έλλειψη ερμηνείας του, αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Και όπου αρχή βλέπε εφέ, καθώς η ταινία υποσχόταν πράγματα και θαύματα με την 3D έκδοση της και σίγουρα δεν θα άφηνε παραπονεμένους και εκείνους που είδαν την απλή προβολή. Για το 3D λοιπόν δεν έχω να πω κάτι, μιας και ο θεός με φώτισε και δεν πέταξα τα λεφτά μου στα σκουπίδια, αλλά η απλή έκδοση της ταινία με έκανε, πραγματικά, να κλάψω. Τα εφέ όπως καταλαβαίνεις ήταν αηδιαστικά, απαίσια, φτωχά, γελοία, απλοϊκά και μπορεί να σου λέω και λίγα καθώς υπήρχαν άπειρες σκηνές όπου το background του σκηνικού ήταν τελείως ψηφιακό και όταν λέω ψηφιακό, φυσικά και το λέω κοροϊδευτικά, καθώς τα ηλεκτρονικά παιχνίδια του PS2 είχαν πολύ καλύτερα γραφικά. Το δεύτερο πιο σημαντικό που ψάχνεις από αυτή την ταινία είναι οι μάχες, οι οποίες ήταν πολλές, δεν λέω, αλλά η κόκκινη μπογιά που χρησιμοποιήθηκε για αίμα ήταν σίγουρα από τις φτηνές και έκανε το αίμα να μοιάζει με παχύρευστο κόκκινο εμετό. Φτάνουμε στις ερμηνείες…. Και τώρα τελειώσαμε με τις ερμηνείες, καθώς ο-λ-ο-ι οι ηθοποιοί ήταν για τα μπάζα και ας έπαιζε ο Ron Perlman στο ρόλο του μπαμπά του Conan. Α! μιας και είπα Conan ας πω κάτι και για το παλικάρι. Ο Jason Momoa μας έρχεται από την μακρινή νήσο της Χαβάης, με το κωλαράκι του να μας λέει Αλόχα! Ο Jason σαν ηθοποιός δεν λέει τίποτα, βασικά δεν το έχει καθόλου αλλά τον αναφέρω γιατί έπαιξε (μέτρια πάλι) στο ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ο ¨Game of Thrones¨ (Αναστασία δες την σειρά επιτέλους!!!). Σε μικρότερους ρόλους συναντάμε την Rachel Nichols η οποία είναι η παρθένα ιέρεια με το αγνό αίμα που είναι το κλειδί για μια πανάρχαια προφητεία (το απόλυτο κλισέ), η Rachel λοιπόν ερμηνευτικά τον παίρνει, αλλά εμφανισιακά είναι λουκουμαδάκι baby. Το αντίπαλο δέος της Rachel είναι η Rose McGowan στον ρόλο της κόρης του κακού αρχηγού, σκοτεινή μάγισσα και μις ασχημομούρα για το 2011 και βαλε... Σου θυμίζω ότι η Rose είχε παίξει και στην σειρά ¨Η Μάγισσες¨, εκεί βέβαια ήταν καλούλα, αλλά εδώ ήταν σαν την μάγισσα φούρκα, μισοκαραφλή, θεόκοντη και άσχημη. Η σκηνοθεσία ήταν για πέταμα όπως και το σενάριο με άπειρα κλισέ, τεράστια λάθη, κενά, ανακρίβειες και ευτελείς συναισθηματισμούς. Κλείνοντας η καινούργια έκδοση του Conan ήταν μια από τις μεγαλύτερες πατάτες που είδα μέσα στην χρονιά, εύχομαι να την γλίτωσες και να μην την είδες.

Η Ατάκα : Conan: «Ζω, Αγαπώ, Σφαγιάζω και είμαι ικανοποιημένος».

Ποιον θα έπαιζα : Με προσβάλεις.

Αγαπημένη σκηνή : Θα αστειεύεσαι.

Χειρότερη σκηνή : Άπειρες, αλλά η ιστορία άρχισε να βρομά από την στιγμή που η μάνα του Conan (με σκισμένη κοιλιά) ζητά από τον άντρα της να ξεγεννήσει το μωρό για να τον δει και να πεθάνει. Εννοείτε πως όλα γίνονται όπως το θέλει η δόλια μάνα και για αποκορύφωμα έχουμε τον πατέρα να παίρνει το μωρό (ψηφιακό εννοείτε) και να το σηκώνει στον αέρα με τα αίματα και τις γλίτζες της γέννας. Αγαπητέ πατέρα του Conan, λυπάμαι αλλά σε πρόλαβε ο γερο-ραφίκι!!!

Δες την : Για να χάσεις τον χρόνο σου.

Μην την δεις : Για να κάνεις κάτι πιο εποικοδομητικό.

Με ποιον να την δεις : Τον 12χρονο ξάδελφο σου.

Μην την δεις με : Κουλτουριάριδες φίλους σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis