fwto

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

CEDAR RAPIDS


ΤΙΤΛΟΣ: Cedar Rapids
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Ed Helms, John C. Reilly, Anne Heche,Sigourney Weaver
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Miguel Arteta
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Ποιος θα εμπιστευόταν σε αυτόν τον κακομοίρη την ασφάλειά του;;;"

Υπόθεση: Ο Tim Lippe (Ed Helms) είναι ενας 35άρης ασφαλιστής που ποτέ στην ζωή του δεν έχει βγει εκτός των ορίων της μικρής και ήσυχης πόλης του, το Brown Valley. Ζει λοιπόν μια φιλήσυχη ζωή χωρίς να έχει ιδέα πως λειτουργεί ο μοντέρνος κόσμος! Αντιμετωπίζει με αφέλεια και αθωότητα τα πράγματα, είναι ερωτευμένος με την δασκάλα του στο δημοτικό (Sigourney Weaver) αλλά όλα αυτά θα αλλάξουν όταν το αφεντικό του θα του ζητήσει να πάει στο ετήσιο συνέδριο ασφαλιστών στο Cedar Rapids και να διεκδικήσει το βραβείο που εδώ και δυο συνεχόμενα χρόνια κερδίζει η εταιρεία του! Αμέσως τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν όταν εκεί γνωρίζει την γοητευτική και τσαχπίνα συνάδελφό του (Anne Heche) αλλά και τους 2 συγκάτοικούς του. Ο Tim κάνει πράγματα που ούτε φανταζόταν, ξεπερνώντας τα όριά του! Σ'αυτό το Συνέδριο θα μάθει και θα ζήσει πολλά: θα μάθει να διασκεδάζει, να εμπιστεύεται τους ανθρώπους, να κάνει φίλους αλλά και να πιστεύει στον εαυτό του και τις δυνατότητες του....

Για πες, για πες: Μάλισταααα!!! Τώρα εγώ πρέπει να πω αν μου άρεσε αυτή η ταινία ή όχι! Έλα μου όμως που ακόμη δεν έχω καταλήξει απόλυτα! Δηλ. τείνω προς κάπου αλλά σίγουρα κάτι με προβληματίζει! Σίγουρα είναι μια φιλότιμη προσπάθεια να βγει κάτι καλό αλλά κάπου το χάνει! Λίγο ο σπασίκλας χαρακτήρας του Tim που, ώρες-ώρες, γίνεται εξαιρετικά αφελής και παιδιαρώδης στις αντιδράσεις του, λίγο οι βεβιασμένες προσπάθειες του John C. Reilly να υποδυθεί έναν άξεστο, γλοιώδη και πλακατζή, μέσα από μία σκηνοθεσία καθόλου πρωτότυπη και με σκηνές που δεν τον βοηθούν να αποδώσει καλύτερα σ'αυτό, λίγο οι "ασφαλείς" επιλογές του σεναρίου (π.χ όταν έχεις ένας λαπά-πρωταγωνιστή πως να τον κάνεις να ξεσαλώσει; Τον βάζεις να γίνει ντιρλα, να πάει σε ένα καμένο πάρτυ, να πιει ναρκωτικά και μετά απ'ολα αυτά να καταλήξει να το κάνει με την συμπρωταγωνίστρια του κτλ. κτλ. Σώπααα! Αυτό ήξερα να το κάνω κι εγώ που δεν είμαι σεναριογράφος!)...Γενικά, διέκρινα μια αργή και χωρίς ζωντάνια ταινία, η οποία όμως διαπραγματεύεται αυτό ακριβώς: το ξεσάλωμα του πρωταγωνιστή και μια σειρά από αστείες και τρελές καταστάσεις! Οπότε: καταλήγω πως: όχι! Δεν μου άρεσε και τόσο η ταινία! Αν και δεν είναι και για τα μπάζα αλλά σίγουρα θα μπορούσε και πολύ καλύτερα!

Με αρέσει: Που στο καμένο πάρτυ που πήγε ο Tim, αφού μαστούρωσε για τα καλά και πήγε να τα βάλει με κάτι τύπους του υποκόσμου, στο τέλος κατέληξε να τις τρώει!!! Ααααχχχ! Πολύ το ευχαριστήθηκα γιατί είχε αρχίσει να με εκνευρίζει αυτός ο λαπάς και το πόσο χαζοχαρούμενος ήταν από την μαστούρα του!

Δεν με αρέσει: Που πριν να προλάβει να φάει το ξύλο της χρονιάς του, ήρθαν οι άλλοι και τον έσωσαν! Γιατί βρε παιδιά; Αφήστε τον λίγο ακόμη! Εντάξει...καλούλης ήταν, αγαθούλης αλλά ώρες-ώρες πολύ σπασίκλας ρε παιδί μου!

Η άγνωστη πληροφορία της ημέρας: Για έναν ηθοποιό όπως τον Ed Helms, που δεν έχει και πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του ή και την ανάλογη φήμη, βρήκα εξοφρενικό το γεγονός οτι ο μισθός του για την συμμετοχή του στην ταινία Hangover II ήταν 5 εκατ. δολλάρια!!! Σιγά ρε παιδιά!! Χαλαρώστε λίγο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis