fwto

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Horrible Bosses


Υπόθεση : Ο Nick (Jason Bateman) σιχαίνεται το αφεντικό του και αυτό γιατί τον βάζει να έρχεται στην δουλειά πριν από την ανατολή του ήλιου και να φεύγει τελευταίος από όλους. Σε μια προσπάθεια του για καλύτερα εργατικά δικαιώματα, το αφεντικό του, ο κύριος Harken (Kevin Spacey), τον απειλεί πως άμα φύγει από την δουλειά δεν θα ξανά εργαστεί πουθενά αλλού. Την ίδια ώρα ο Dale (Charlie Day) μισή την αφεντικίνα του την οδοντίατρο Julia Harris (Jennifer Aniston), η οποία του κάνει συνεχώς ανήθικες σεξουαλικές προτάσεις, ενώ εκείνος ετοιμάζεται να παντρευτεί. Από την άλλη ο Kurt (Jason Sudeikis) περνά τέλεια στην δουλειά του, μέχρι την στιγμή που η επιχείρηση στην οποία δουλεύει περνά στα χέρια του Bobby (Colin Farrell), τον ψυχάκια/ναρκομανή γιο του αφεντικού του. Ο Nick, ο Dale και ο Kurt μεθυσμένοι, όπως ήταν μια μέρα, και κάτω από υποθετικές συζητήσεις, μπαίνουν στην διαδικασία να προσλάβουν έναν επαγγελματία εκτελεστή για να σκοτώσει τα τρελά αφεντικά του.

Με μια κουβέντα : Και ποιος δεν θα ήθελε να σκοτώσει το αφεντικό του;

Γενικά : Ας το παραδεχτούμε, αυτή η ταινία κερδίζει από την υπόθεση και μόνο. Τουλαχιστον ο μισος εργαζόμενος πληθυσμός μπορεί να ταυτιστεί έστω και ελάχιστα με έναν από τους τρεις πρωταγωνιστές και τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα παρανοϊκά αφεντικά τους. Για να ενισχυθεί όμως μια ταινία, πέρα από τη πιασάρικη υπόθεση πρέπει να έχει και δυνατό καστ και εδώ η ταινία πέφτει για άλλη μια φορά μέσα. Στους μισητούς και τρελούς ρόλους των αφεντικών συναντάμε τον άπεχτο Kevin Spacey που είναι ο διάολος προσωποποιημένος, την κορμάρα Jennifer Aniston που έχει ξεφύγει τελείως με το σενάριο που τις δώσανε και τον Colin Farrell, που δεν περίμενα ότι μπορεί να γίνει τόσο κωμικός, αν και εμφανίζεται λιγότερο από όλους στο έργο. Στους ρόλους των κακομοίρηδων υπαλλήλων συναντάμε τον Jason Bateman που ήταν ο πιο εγκεφαλικός και προσγειωμένος της παρέας, τον Charlie Day τον πιο χαζούλη και συνεσταλμένο και τον Jason Sudeikis που ήταν κάτι μεταξύ των δυο αλλά με ανεβασμένη την ερωτική του λίμπιντο. Το σενάριο είναι αρκετά κωμικό, έχει πολλά αστεία που μπορεί να γίνουν μέσα σε μια παρέα, έχει αρκετές σεξουαλικές ατάκες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι της Aniston και αρκετές σκηνές τόσο κωμικά γελοίες που λες, πως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Η σκηνοθεσία ήταν καλή, αρκετά γρήγορη για να μην σε κάνει να βαρεθείς και έχει μοιράσει σχεδόν ισότιμο χρόνο στην παρουσίαση και εξέλιξη και των τριών αφεντικών, ενώ παράλληλα μας μένει χρόνος για να δούμε ποσό δεμένη είναι η κεντρική παρέα, αλλά και να τους δούμε να καταστρώνουν τα σχέδια τους. Κλείνοντας γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να σου πω για να κάτσεις να την δεις, το ¨Αφεντικά για Σκότωμα¨, είναι μια κωμωδία που δεν μένει σε ξεπερασμένα στερεότυπα άλλων ταινιών, είναι εξελιγμένη, είναι πάνω του μετρίου, έχει ένα εξαιρετικό καστ με επίσης εξαιρετικές ερμηνείες και από τους έξι ηθοποιούς, mainstream μουσικούλα και καθόλου βαρετή ροη.
Η Ατάκα : Dr. Julia Harris: «Θα μου δώσεις σφαλιάρες με το καυλί σου;»

Ποιον θα έπαιζα : Σίγουρα τον Dale. Όχι μόνο γιατί είχε το πιο πολύ γέλιο, αλλά γιατί το δικό του αφεντικό ήταν η Jennifer Aniston. Ας είχα λοιπόν και εγώ την Jennifer να μου γλείφει το αυτί και ας με βίαζε όσες φορές ήθελε.

Αγαπημένη σκηνή : Όλες οι σκηνές στις οποίες έπαιζε ο Dale, απλά δεν παίζεται.

Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε που ο ρόλος του Colin Farrell ήταν τόσο μικρός σε σχέση με τα άλλα δυο αφεντικά.

Δες την : Για να γελάσει λίγο το χειλάκι σου το ψόφιο, άλλα και γιατί όλο αυτό με τα αφεντικά για σκότωμα είναι βγαλμένο από την δικιά σου ζωή.

Μην την δεις : Αν είσαι ξενέρωτος ή το γλυφτράκι του αφεντικού

Με ποιον να την δεις : Με τους κολλητούς σου.

Μην την δεις με : Μικρά παιδιά γιατί έχει αρκετό βρισίδι, αλλά και με τα αφεντικά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis