fwto

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

The Hangover II



Υπόθεση : Ο Stu (Ed Helms) παντρεύεται και μαζί με τον Doug, τον Phil (Bradley Cooper), τον Alan (Zach Galifianakis) και τον αδελφό της μέλλουσας γυναίκας του Teddy, ταξιδεύουν μέχρι την Ταϊλάνδη για τον γάμο. Μετά από μια ήσυχη βραδιά στην παραλία, ο Stu, ο Allan και ο Phil ξυπνάνε στην Bangkok. Ο Doug έχει επιστρέψει στο ξενοδοχείο και προσπαθεί να κρατήσει την νύφη σε άγνοια, ενώ ο Teddy δεν βρίσκεται μαζί του, αλλά ούτε και με τους άλλους στην Bangkok. Οι τρεις φίλοι, ξαναζώντας τη τρέλα του Las Vegas στην άπο ανατολή, προσπαθούν να θυμηθούν τι έκαναν το προηγούμενο βράδυ, ενώ την ίδια ώρα αναζητούν τον Teddy, ώστε να φτάσουν στο γάμο πριν τον ακυρώσει ο αυστηρός πατέρας της νύφης.

Με μια κουβέντα : Όχι τόσο καλή όσο η πρώτη, αλλά βλέπεται.

Γενικά : Καταρχήν πριν πούμε το οτιδήποτε, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται το sequel της πιο επιτυχημένης κωμωδίας του ’09, να έχει τόσο καταθλιπτικό Soundtrack; Εν συνεχεία, μπορεί κάποιος να μου πει, γιατί εμένα δεν μου άρεσε τόσο πολύ, ενώ όλοι οι άλλοι τρελάθηκαν; Μην με παρεξηγήσεις δεν στο παίζω κουλτουριάρης, η πρώτη ταινία μου είχε αρέσει παρά πολύ, είχα τρελαθεί στο γέλιο, αλλά αυτή την φορά δεν ξέρω, δεν μου το έβγαλε. Μάλλον θα φταίει το γεγονός ότι η ταινία βγήκε πολύ γρήγορα, ίσως πάλι να φταίει το ότι η υπόθεση είναι ίδια με την προηγούμενη σε βαθμό απάτης ή ίσως να φταίει το θλιβερό Soundtrack. Ένα είναι το σίγουρο, ότι σαν την πρώτη δεν είναι και αυτό όλοι μπορούν να το παραδεχτούν, ακόμα και εκείνοι που γέλασαν και πέρασαν καλά. Η υπόθεση όπως είπαμε και πιο πάνω κινείτε στα ίδια πλαίσια με το πρώτο μέρος, ο Stu αποφασίζει να παντρευτεί, θυμούμενος όμως τι είχε τραβήξει στο προηγούμενο μπάτσελορ αποφασίζει να μην διοργανώσει κανένα πάρτι, παρά ένα ήσυχο ποτό στην παραλία. Αυτό ήταν, ξυπνάνε στην άλλη άκρη της χώρας σε μια άκρως επικίνδυνη πόλη για τους ¨χαμένους¨ τουρίστες και προσπαθούν να βρουν τον αδελφό της νύφης, που δεν θυμούνται που τον άφησαν. Όπως λοιπόν κατάλαβες, η ταινία είναι οικτρά όμοια με την προηγούμενη, δεν σου προσφέρει καμία έκπληξη, ενώ τα καινούργια στοιχεία που εντάσσονται δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν το μεγαλείο της πρώτης, γιατί κακά τα ψέματα, τα είχαμε δει όλα. Έτσι, εδώ όλα φαίνονται τρομερά ακραία, τραβηγμένα και ίσως θλιβερά. Το σενάριο δεν λέει πολλά και οι μόνες ατάκες της προκοπής βγαίνουν από το στόμα του Galifianakis, ο οποίος για άλλη μια φορά ενσαρκώνει τον ρόλο του Alan, ενός εκκεντρικού τύπου, που εκτός από την γνωστή παρέα, δεν έχει άλλους φίλους και είναι προσκολλημένος σε αυτούς. Ο Galifianakis λοιπόν είναι ο μόνος που θα προκαλέσει γέλιο, με το χαμένο βλέμμα και τις κουλές ατάκες, ο Bradley Cooper και ο Ed Helms ήταν σε αρκετές σκηνές κουραστικοί και έμοιαζαν σαν να προσπαθούσαν αρκετά, πιο συγκεκριμένα ο Cooper, που δεν τον έχω για πιο σοβαρά έργα, ήταν πολύ απογοητευτικός. Ο Ken Jeong στο ρόλο του Κυρίου Chow μπορεί να προκαλέσει γέλιο γιατί είναι σαν ομοφυλοφιλική καρικατούρα μαφιόζου, που όπως και να το κάνουμε έχει πλάκα. Κλείνοντας, η ταινία δεν είναι για πέταμα, θα γελάσεις, αλλά όχι όσο είχες γελάσει στην πρώτη, όλα τα στοιχεία που την απαρτίζουν είναι μέτρια και φαίνονται πως όλοι οι συντελεστές (σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, ηθοποιοί) έχουν εφησυχαστή στις δάφνες με αποτέλεσμα να μην μας προσφέρουν κάτι εξαιρετικό, αλλά κάτι πολύ μέτριο.

Η Ατάκα : Alan: «Όταν μια μαϊμού δαγκώνει ένα πέος, είναι αστείο σε όλες τις γλώσσες».

Ποιον θα έπαιζα : Τον Alan για την βλακεία του και τον Doug γιατί την γλίτωσε από όλη αυτή την ταλαιπωρία.

Αγαπημένη σκηνή : Όλες οι σκηνές με τον Chow!

Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε που σε μια ανάμνηση που είχε ο Alan, είδαμε αυτόν και τους υπόλοιπους χαρακτήρες στην παιδική τους ηλικία να ζουν την χθεσινή βραδιά, με όλα τα ποτά, τις πόρνες και τα διάφορα. Πες με πουριτανό, εμένα δεν μου άρεσε να βλέπω 10χρονα να πίνουν!

Δες την : Γιατί θέλεις να δεις την τρελοπαρέα σε νέες περιπέτειες, με νέα απώλεια μνήμης, σε ξένη χώρα.

Μην την δεις : Γιατί είναι μια από τα ίδια.

Με ποιον να την δεις : Τους κολλητούς σου.

Μην την δεις με : Με την μέλλουσα νύφη σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis