fwto

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Wanted


Υπόθεση : Ο αγχώδης και αδέξιος υπάλληλος Wesley Gibson (James McAvoy), ζει μια βαρετή και ταπεινωτική ζωή, με την αφεντικίνα του να τον εξευτελίζει με την πρώτη ευκαιρία και την κοπέλα του να αδιαφορεί τελείως για εκείνον, ενώ την ίδια ώρα ο κολλητός και συνεργάτης του έχει κρυφή σχέση μαζί της. Μια μέρα συναντά την μυστηριώδη Fox (Angelina Jolie), η οποία τον πληροφορεί ότι ο πατέρα του, που τον είχε εγκαταλείψει όταν ήταν παιδί, ήταν εκτελεστής και δούλευε για μια οργάνωση με την ονομασία: ¨Αδελφότητα¨ και σκοτώθηκε από ένα πρώην μέλος της Αδελφότητας, τον Cross. H Fox παίρνει μαζί της τον Wesley και τον εκπαιδεύει μέσα στον πυρήνα της Αδελφότητας και του μαθαίνει να μετατρέπει το άγχος του σε φονική δύναμη, έτσι ώστε να σκοτώσει τον δολοφόνο του πατέρα του.

Με μια κουβέντα : Μα πόσο αδύνατη ήταν η Angelina;

Γενικά : Η ταινία που σου έχω σήμερα καλέ μου φίλε προέρχεται, όπως είναι φυσικό, από μια σειρά βιβλίων κόμικ, που πρωτοεκδόθηκε το 2003, αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο η ταινία δεν βασίζεται και πάρα πολύ στην γενικότερη υπόθεση των κόμικ. Αυτό συμβαίνει γιατί στην σκηνοθεσία έβαλε το χεράκι του ο Ρώσος σκηνοθέτης Timur Bekmambetov, που ίσως να τον ξέρεις από τις πολύ περίεργες ταινίες του, όπως το ¨Night Watch¨ και ¨Day Watch¨ . Σε αυτή την ταινία, ευτυχώς, η υπόθεση είναι πολύ πιο ξεκάθαρη στα μάτια του θεατή, καταλαβαίνει τι γίνεται ασχέτως αν μέσα στην ταινία συμβαίνουν υπερφυσικά πράγματα. Τι εννοώ με αυτό; Απλά σκέψου ότι οι ήρωες του έργου, που είναι όλοι τους εκτελεστές, έχουν ασυναγώνιστη δύναμη και αντοχή, είναι άρτια εκπαιδευμένοι σε ένα σωρό πολεμικές τέχνες, θεραπεύονται ακόμα και από τα πιο θανάσιμα χτυπήματα, έχουν ικανότητες που δεν θεωρούνται ανθρώπινες (όπως ένα άλμα δεκάδων μέτρων μεταξύ ουρανοξυστών) και διαθέτουν μια πρωτοφανή ικανότητα καθώς μπορούν να καμπυλώσουν την βολή μιας σφαίρας με την σκέψη τους και μόνο. Πέρα λοιπόν όλων αυτών των ακραίων ακεραιοτήτων η ταινία είναι μια καλή περιπέτεια που έχει κυνηγητό με αμάξια, μπόλικο πιστολίδι και αρκετές σκηνές φονικών εκπαιδεύσεων, που ας το παραδεχτούμε, μας αρέσουν πολύ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον James McAvoy, τον οποίο για άγνωστους λόγους δεν συμπαθώ, αλλά καταφέρνει να γίνει υποφερτός διότι στην αρχή του έργου είναι ένας χαμένος και μισός (loser and a half) με άπειρα άγχη και φουλ καταπιεσμένος από όλους, μέχρι την στιγμή που σηκώνει μπαϊράκι, σπάει τα πάντα και τους πάντες και μην τον είδατε. Στο ρόλο της μυστηριώδης γυναίκας/αράχνης/λέαινας δεν θα μπορούσαμε να δούμε καμία άλλη εκτός της Angelina Jolie. Η αλήθεια είναι ότι δεν μιλούσε και πολύ σε όλο το έργο, απλά έγερνε νωχελικά σε μια κολώνα και κοίταζε τους πάντες και τα πάντα με λάγνο/μοβόρικο ύφος. Το θέμα πάντως δεν είναι η ερμηνεία της Angelina, αλλά το σώμα της που φώναζε τον εθνικό ύμνο: ¨Από τα κόκκαλα βγαλμένη¨. Σε δεύτερο ρόλο κλειδί έχουμε τον Morgan Freeman ο οποίος είναι η ήρεμη δύναμη του έργου και δεν πολύ κάνει πολλά πράγματα στην ταινία παρά μόνο δίνει εντολές για μελλοντικές εκτελέσεις. Η μουσικούλα είναι έτσι και έτσι, ενώ τα εφέ και οι σκηνές δράσης θα σε αποζημιώσουν, γενικά είναι μια ταινία που θα σου αρέσει αλλά δεν θα σε τρελάνει.

Η Ατάκα : Wesley: «Λυπάμαι»

Ποιον θα έπαιζα : Θα είχα μάλλον τον ρόλο του Morgan Freeman. Μου έρχεται πιο φυσικό να κάθομαι και να δίνω εντολές, από το να τρέχω και να σκοτώνω κόσμο.

Αγαπημένη σκηνή : Όταν ο Wesley ξεσπά μπροστά στην αφεντικίνα του και στον κολλητό του και τους ξεφτιλίζει σε όλο το γραφείο.

Χειρότερη σκηνή : Η φάτσα του Morgan Freeman όταν πεθαίνει.

Δες την : Για να δούμε και μια περιπέτεια με όπλα και κυνηγητό.

Μην την δεις : Αν νομίζεις ότι η Angelina είναι στα καλύτερα της (σωματικά μιλώντας).

Με ποιον να την δεις : Μόνος ή με κάποιον φίλο σου.

Μην την δεις με : Τα μικρά σου ξαδελφάκια, γιατί βρίζουν πολύ στο έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis