fwto

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Thor


Υπόθεση : Στο αιώνιο βασίλειο του Άσγαρντ, όλα κυλούν αρμονικά, χρόνια μετά από την νίκη του Βασιλιά Όλων Odin (Anthony Hopkins) με τους Παγογίγαντες. Ο Thor (Chris Hemsworth) γιος του Odin και διάδοχος του θρόνου συμπεριφέρεται αλαζονικά και παιδιάστικα και καθώς δεν υπολογίζει σωστά την δύναμη του μπλέκει το βασίλειο σε έναν ακόμα πόλεμο με τους Παγογίγαντες. Εξοργισμένος με την συμπεριφορά του γιου του ο Odin εξορίζει τον Thor στην Γη, όπου χωρίς δύναμη θα πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό του ανάμεσα στους ανθρώπους. Εκεί ο Thor θα γνωρίσει την επιστήμονα Jane Foster (Natalie Portman) η οποία αν και στην αρχή θεωρεί τρελό τον Thor δέχεται να τον βοηθήσει να ξαναβρεί τον δρόμο για το Άσγαρντ με αντάλλαγμα κάποιες πληροφορίες για τη δημιουργία του σύμπαντος.

Με μια κουβέντα : Εντυπωσιακό

Γενικά : Με σιγουριά μπορώ να πω ότι ο Thor είναι μακράν η καλύτερη ταινία υπερήρωα που είδα τον τελευταίο καιρό. Ο τύπος είναι ο απόλυτος υπερήρωας, καταρχήν δεν είναι άνθρωπος, είναι θεός (Τουλάχιστον τα ονόματα και οι ιδιότητες συμπίπτουν με τους αρχαίους Σκανδιναβικούς θεούς), επίσης είναι λιγάκι κωλόπαιδο, αντιτίθεται στον πατέρα του, έχει υπεράνθρωπη δύναμη, έχει ένα σφυρί που κάνει παπάδες και στο τέλος θυσιάζει την αγάπη του για μια θνητή στο βωμό της προστασίας του βασιλείου του. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, διασκέδασα όσο δεν μπορούσα να φανταστώ, γιατί κακά τα ψέματα όταν βλέπεις τον Chris Hemsworth στο πόστερ της ταινίας, λες ότι δεν παίζει να είναι κάτι της προκοπής, την στιγμή που πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας σχετικά άσημος ηθοποιός. Και κάπως έτσι έκανα μέγα λάθος, γιατί όντως ο Hemsworth μπορεί να μην είναι σχετικά γνωστός στο Ελληνικό κοινό αλλά καταφέρνει και φέρνει εις πέρας την αποστολή του καθώς και μια χαρά τα είπε τα λογάκια του και σουπερ ουάου ήταν στις σκηνές μάχης και όπως είπε μια φίλη μου είναι ένας ξανθός λουκουμάς για φάγωμα! Η ιστορία ίσως να σε μπερδέψει, γιατί μιλά για παράλληλα σύμπαντα, για ουράνια βασίλεια, για Παγογίγαντες, για θεούς και άλλα τέτοια φανταστικά, αλλά άμα καθίσεις χαλαρά και δεν σκάσεις την ψυχή σου θα τα καταλάβεις όλα και θα απολαύσεις μια ταινία 2 ωρών γεμάτη από εφέ. Πραγματικά τα εφέ της ταινίας ήταν αξιοθαύμαστα και δεν μιλάω για τα απλά ψηφιακά εφέ που προσθέτουν στις μάχες, σου μιλάω για τα εφέ των τοπίων, χιλιάδες αστερισμοί, νεφελώματα και γαλαξίες, όλα τριγύρω από το ολοκληρωτικά ψηφιακό βασίλειο του Άσγαρντ, που σου έκοβε την ανάσα. Το 3D ήταν και αυτό εξαιρετικό, ειδικά για μια ταινία που δεν γυρίστηκε εξολοκλήρου με 3D κάμερες και αν δεν με πιστεύεις δες τους τίτλους τέλους, όπου ο θεατής κυριολεκτικά δέχεται ένα ταξίδι στο διάστημα, γεμάτο από γαλαξίες και αστάρια, σαν να είναι στο πλανητάριο. Η σκηνοθεσία από τον Kenneth Branagh ήταν πολύ καλή, άφηνε τον θεατή να χαλαρώσει για μερικά λεπτά με πιο ήπιες σκηνές και μετά πάλι του γέμιζε τα μάτια με εφέ και μάχες. Το σενάριο ήταν έτσι και έτσι, αλλά δεν βαριέσαι, σε τέτοιες ταινίες ποιος κοιτά τα λόγια. Οι ερμηνείες ήταν αρκετά καλές, η Natalie Portman ήταν μια θεά, γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, ο Anthony Hopkins είχε ένα πολύ συγκλονιστικό μονόλογο, όταν εξόριζε τον Thor, η νεαρή Kat Dennings είχε έναν πιο μοντέρνο και κωμικό ρόλο, που ελάφρυνε την κατάσταση και ο Tom Hiddleston στο ρόλο του άτακτου θεού Loki καταφέρνει στην μια σκηνή να μας κάνει να το σιχαθούμε και σε άλλες να τον λυπηθούμε. Κλείνοντας ο Thor είναι μια ταινία που στην προτείνω ανεπιφύλακτα, έχει μάχες, , father-son issues, εφέ, έρωτες και όλα όσα χρειάζονται για να γίνει μια ταινία, που βασίζεται σε ήρωα κόμικ, επιτυχία.

Η Ατάκα : Odin: «Με την αλαζονεία και την ηλιθιότητα σου εξέθεσες αυτά τα ειρηνικά βασίλεια και τις ζωές αθώων στον τρόμο και την απόγνωση του πολέμου. Είσαι ανάξιος για αυτά τα βασίλεια, ανάξιος του τίτλου σου. Είσαι ανάξιος των αγαπημένων που πρόδωσες».

Ποιον θα έπαιζα : Μα τον Thor φυσικά!

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσαν όλες οι σκηνές που ήταν γυρισμένες στο Άσγαρντ.

Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε που, σε κάποια στιγμή, οι φίλοι του Thor έγιναν λίγο πιο καρικατουρέ από όσο έπρεπε.

Δες την : Γιατί αν και δεν γνωρίζεις την ιστορία του Thor θα σε κερδίσει με τον χαρακτήρα του, τα εφέ και τις δυναμικές μονομαχίες.

Μην την δεις : Αν δεν σου αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες.

Με ποιον να την δεις : Τους κολλητούς σου. Αν είσαι κοπέλα τότε μάζεψε τις φίλες σου και καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τον Chris Hemsworth.

Μην την δεις με : Άτομα που δεν αντέχουν τις ταινίες που βασίζονται τόσο πολύ στα εφέ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis