fwto

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Hellboy


Υπόθεση : Κατά την διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου πολέμου οι Ναζί ήταν απελπισμένοι και προσπαθούσαν να ενώσουν την επιστήμη με την μαύρη μαγεία και να ανατρέψουν την ισορροπία του σύμπαντος. Με την βοήθεια του Rasputin ανοίγεται μια πύλη προς τον κόσμο των θεών του σύμπαντος, αλλά πριν γίνει κάτι τρομερό οι δυνάμεις των αμερικανών επιτίθενται στην ναζιστική επιχείρηση και η πύλη κλείνει πριν προλάβει το κακό να εισβάλει στον κόσμο των ανθρώπων ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν. Γιατί λίγο αργότερα ένας αμερικανός επιστήμονος βρίσκει ένα αρχαίο πλάσμα που βγήκε από την πύλη όση ώρα ήταν εκείνη ανοιχτή. Το παράξενο πλάσμα με το κόκκινο δέρμα και το πέτρινο χέρι, δένετε με τον επιστήμονα και ανάμεσα τους αναπτύσσεται μια σχέση πατέρα γιου.

Με μια κουβέντα : Πόσο άνθρωπος είναι κάποιος που δεν είναι άνθρωπος;

Γενικά : Η ταινία βασίζεται σε μια μεγάλη σειρά βιβλίων κόμικ που πρωτοκυκλοφόρησε το 1994 από τον Mike Mignola. Το 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία με ήρωα τον Hellboy και φέρει την υπογραφή του Guillermo del Toro στην σκηνοθεσία αλλά και στο σενάριο όπου τον βοηθείσαι λιγάκι και ο Mignola. Η ταινία είναι καλούτσικη, μας παρουσιάζει έναν φαινομενικά δαιμονικό τύπο, που τυπικά έχει την δύναμη να φέρει την συντέλεια του κόσμου, αλλά δεν το κάνει γιατί είναι παιδί από σπίτι. Έχοντας μεγαλώσει δίπλα σε ανθρώπους μπόρεσε και εξανθρωπίστηκε και τώρα πια βοηθά την αμερικανική κυβέρνηση έχοντας τον ρόλο του μυστικού πράκτορα που σκοπό έχει να προστατεύει τον κόσμο από μοχθηρά πλάσματα και δαίμονες. Ουσιαστικά ο Hellboy μπορεί να είναι και ο μοναδικός ¨υπερήρωας¨ που έχει αποκηρύξει το παρελθόν του και την αληθινή του φύση και ζει το παρόν χωρίς να το κατατρέχουν οι ερινύες. Βέβαια αυτό προσπαθεί να κάνει ο Hellboy, αλλά έλα που κάτι πάντα βγαίνει στο δρόμο του και τον κάνει να σκεφτεί το μεγαλείο που άφησε πίσω του. Έτσι σε αυτή την ταινία ο Rasputin (ναι, ο γνωστός) εξαναγκάζει τον Hellboy να αποδεχτεί την δαιμονική πλευρά του και να ανοίξει την πύλη που φυλά τους θεούς της καταστροφής. Αν και δελεασμένος από τα λόγια του Rasputin, ο Hellboy έχει μερικούς φίλους στο πλάι του που πάντα τον φέρνουν στα λογικά του. Ο Abe Sapien ένα πλάσμα με βατραχοψαρικά χαρακτηριστικά έχει άπειρες γνωστικές ικανότητες που είναι χρήσιμες για την διερεύνηση στοιχείων, ενώ την ίδια ώρα η Liz Sherman μπορεί να παίρνει ολόκληρη φωτιά και να καίει τα πάντα στο διάβα της, όπως και την καρδιά του Hellboy. Η σκηνοθεσία λοιπόν μας βάζει όλους αυτούς του ήρωες να προσπαθούν αν σώσουν (τι πρωτότυπο) τον κόσμο από μια επερχόμενη απειλή, ο Guillermo del Toro μας παρουσιάζει τέρατα και σκηνικά που είναι χαρακτηριστικότατα δείγματα της φαντασίας του. Το σενάριο, πάλι, μας δίνει πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες που κάνουν την όλη κατάσταση πιο πειστική ενώ παράλληλα υπάρχουν αρκετές ατάκες που ελαφρύνουν την κατάσταση. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουμε τον Ron Perlman, στο ρόλο του Hellboy, μπορούμε να πούμε ότι έπαιξε καλά αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, η ταινία είναι περιπέτεια και σε ελάχιστες περιπέτειες διαγράφεται το ταλέντο ενός ηθοποιού. Στο ρόλο της φωτιάς και πυρκαγιάς έχουμε την Selma Blair που από τις χαζοκωμοδιούλες μας το γύρισε σε πιο dark καταστάσεις. Από αυτούς και μετά δεν ξέρεις σχεδόν κανένα γι’ αυτό και δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω. Η ταινία είναι αρκετά καλή για να περάσεις την ώρα σου, έχει μπόλικη περιπέτεια εμπλουτισμένη με αρκετές δόσεις φανταστικών στοιχείων, δυνατών εφέ και συμπαθητικών χαρακτήρων.

Η Ατάκα : Καθηγητής Trevor Bruttenholm: «Τι είναι αυτό που κάνει έναν άντρα άντρα; Είναι η καταγωγή, είναι από πού ξεκίνησαν όλα ή είναι κάτι άλλο, κάτι πιο δύσκολο να περιγραφεί;»

Ποιον θα έπαιζα : Πιθανόν να έκανα τον ρόλο του Abe Sapien.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε η πρώτη σκηνή, γιατί συνδυάζει ιστορικά γεγονότα με μεγάλες δώσεις υπερφυσικού.

Χειρότερη σκηνή : Δεν μου άρεσε που κάποια στιγμή ο Hellboy ανέστησε ένα πεθαμένο Ρώσο και τον κουβαλούσε μετά στην πλάτη του.

Δες την : Γιατί την έχει σκηνοθετήσει ο Guillermo del Toro.

Μην την δεις : Γιατί μπούχτισες με τις ταινίες των υπερηρώων.

Με ποιον να την δεις : Με τα έφηβα ξαδέλφια σου.

Μην την δεις με : Μαμά σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis