fwto

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Friends with Benefits



Υπόθεση : Ο Dylan (Justin Timberlake) έχει ένα από τα πιο επιτυχημένα Blog της Αμερικής και μένει στο Los Angeles. Η Jamie (Mila Kunis) μένει στην Νέα Υόρκη και εργάζεται ως ατζέντης (;). Προσλαμβάνεται από τον Dylan και του βρίσκει μια δουλειά σε ένα μεγάλο περιοδικό στην Νέα Υόρκη και τον φέρνει στην πόλη για να κλείσει την συμφωνία. Ο Dylan και η Jamie μέσα από την συνεργασία τους γίνονται φίλοι και κοροϊδεύουν μαζί τα ανόητα ρομαντικά κλισέ που εξιδανικεύουν τον έρωτα. Αποφασίζουν λοιπόν πως δεν θέλουν να μπλέξουν σε μια σχέση με όλα τα αρνητικά της και κάνουν μια συμφωνία η οποία τους θέλει να κάνουν ελεύθερο σεξ χωρίς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις, όμως μέχρι ποτέ αυτό το μοντέλο των σχέσεων θα τους βολεύει;
Με μια κουβέντα : Σε περίπτωση που την κατεβάσετε από το internet να είστε προσεκτικοί, γιατί μερικοί μπερδεύτηκαν και κατέβασαν τσόντα (true story).
Γενικά : Αυτή είναι μια καινούργια ταινία που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες την πέμπτη 29/9 και είναι η πρόταση μας, εδώ στο blog, για ένα χαλαρό βράδυ με φίλους και πειράγματα. Η αλήθεια είναι πως το στόρι της ταινίας δεν είναι και ιδιαίτερα φιλοσοφικό, ούτε ιδιαιτέρως πρωτότυπο, το σίγουρο είναι πως σε κρατά σε εγρήγορση σε όλη την διάρκεια και δεν σε κουράζει σχεδόν καθόλου. Η ιστορία είναι ξεκάθαρη και αρκετά απλοϊκή, δυο άνθρωποι που έχουν κουραστεί από τα παιχνίδια των σχέσεων, συναντιούνται και μέσα από την επαγγελματική τους γνωριμία γίνονται φιλαράκια (friends), καθώς η ταινία κυλά και εξομολογούνται την ανία τους για τις ερωτικές σχέσης, αποφασίζον και κλείνουν μια συμφωνία η οποία θα τους προσφέρει σεξ αλλά χωρίς καμία δέσμευση και υποχρέωση (with benefits). Όλα μοιάζουν τέλεια για τους δυο ερωτικούς φίλους, όλη μέρα σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, σεξ, άντε και λίγο δουλειά για να ξεχνιόμαστε και μετά πάλι σεξ, σεξ, σεξ. Δυστυχώς όμως το συναίσθημα ξυπνά στους δυο πρωταγωνιστές και τα πράγματα περιπλέκονται καθώς πλέον το σεξ έχει αρχίσει να τους επηρεάζει και να ταράζει τη μεταξύ τους σχέση. Αυτά εν’ ολίγης γίνονται στην ταινία, η οποία είναι σκηνοθετημένη από τον Will Gluck, σε περίπτωση που δεν ξέρεις ποιος είναι αυτός, σου θυμίζω πως έκανε το ξεκαρδιστικό (για μένα τουλάχιστον) Easy A., έτσι αυτή του η ταινία έχει πολλά κοινά με το Easy A, είναι γρήγορη, άμεση, σε μερικές φάσεις αστεία, με ένα έξυπνο σενάριο που δεν συναντάς πλέον στις ρομαντικές ταινίες, ενώ παράλληλα σου σερβίρει άπλετο οφθαλμόλουτρο, καθώς στο 50% του έργου οι δυο πρωταγωνιστές είναι ξεβράκωτοι! Έτσι μικρό μου λιγουράκι θα δεις το θεσπέσιο κωλαράκι της Mila Kunis, αλλά και τους κοιλιακούς του Justin Timberlake, για το δικό του κωλαράκι δεν λέμε, γιατί δεν έχει. Τέλος πάντων, ο ρόλος της Kunis είναι γλυκύτατος, δυναμικός αλλά συνάμα και ρομαντικός, η Kunis παίζει μια χαρά σε μια ελαφριά ταινία αποδεικνύοντας πως ήρθε για να μείνει. Ο ρόλος του Timberlake, τον θέλει αρκετά ξενέρωτο και νευρικό και λίγο μαλάκα, αν το δεις με μια πιο γυναικεία ματιά, ο Timberlake πάντως σαν ηθοποιός έμενα μου κάθεται στο στομάχι και ας το παραδεχτούμε ότι λυσσά για να τραγουδήσει σε όλες τις ταινίες που παίζει (και το κάνει). Κλείνοντας, τρία πράγματα θα θυμάμαι από το έργο, πρώτα από όλα θα θυμάμαι την Patricia Clarkson στο ρόλο της μάνας της Kunis, η οποία ήταν σαν ξεχασμένη χίπης/cougar, είχε τρελές ατάκες. Το δεύτερο που θα θυμάμαι είναι οι σκηνές με τα flash mob. Και το τρίτο και πιο κύριο για τους κυρίους είναι πως ποτέ δεν κάνουμε σεξ με κάλτσες, όπως ο Timberlake στην ταινία, αίσχος (και δεν σηκώνω δικαιολογίες περί κρύου)!
Η Ατάκα : Jamie: «Τι προσπαθείς να κάνεις, να σκάψεις μέχρι την Κίνα… ηρέμισε, δεν είσαι σαύρα»
Ποιον θα έπαιζα : Ντρέπομαι που το λέω αλλά με βλέπω να κάνω τον Timberlake και αυτό μόνο και μόνο για να έχω την Kunis στο κρεβάτι.
Αγαπημένη σκηνή : Οι σκηνές όπου η Kunis ρώταγε για τον πατέρα της (που δεν είχε γνωρίσει ποτέ) και η μάνα της της έλεγε συνέχεια για έναν άντρα από άλλη χώρα κάθε φορά.
Χειρότερη σκηνή : Σε μια ερωτική σκηνή στο μπάνιο, που μας δείχνει μόνο τα πόδια των ηθοποιών, είδαμε τον Timberlake με κάλτσες και μάλιστα βρεγμένες από τα νερά, ιουουουου!!!
Δες την : Για το έξυπνο σενάριο και για να περάσει ευχαρίστα η ώρα σου.
Μην την δεις : Αν δεν ανέχεσαι τον Timberlake.
Με ποιον να την δεις : Με την κολλητή σου, για να παίρνετε ιδέες.
Μην την δεις με : Την γιαγιά σου, γιατί με όλο αυτό το γυμνό σας βλέπω να τρέχετε στα επείγοντα!


2 σχόλια:

  1. Τραγική ταινία και για άλλη μια φορά τραγικός ο μέτριος τροβαδούρος που δυστοιχως για μας κάνει στροφή στην καριέρα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. koita gia mena h tainai den einai tragikh,vlepetai kai perna h wra sou, oso gia ton trovadouro tha se enhmerwsw me tromo, oti to exei parei poli zesta to thema kai tha ksanaxtipisei poli sintoma me kainoyrgiES tainies!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ShareThis