fwto

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Something Borrowed


Υπόθεση : Όταν η Rachel (Ginnifer Goodwin) σπούδαζε στην νομική γνώρισε τον Dex (Colin Egglesfield) έναν γόνο πλούσιας οικογένειας, τον οποίο και αγάπησε, αλλά ήταν πολύ ντροπαλή για να του το πει. Μια μέρα εμφανίζεται η Darcy (Kate Hudson), φίλη της Rachel και party animal, γνωρίζει τον Dex και του την πέφτει. Μερικά χρόνια αργότερα η Darcy ετοιμάζει τον γάμο της με τον Dex, ενώ στο ρόλο της κουμπάρας μπαίνει η Rachel η οποία έχει κρύψει βαθειά τα συναισθήματα που είχε παλιά για τον μέλλοντα σύζυγο της κολλητής της και προσποιείτε πως δεν συμβαίνει τίποτα. Ύστερα όμως από μια νύχτα με μπόλικο αλκοόλ και εξομολογήσεις γίνεται το μοιραίο και ο Dex βρίσκεται ανάμεσα σε δυο φίλες, σε δυο αντίθετους χαρακτήρες, που αντιπροσωπεύουν δυο αντίθετους κόσμους. Άραγε θα προσποιηθούν ότι δεν έγινε τίποτα και θα το κρατήσουν μυστικό από την μέλλουσα νύφη ή θα ματαιώσουν τον γάμο για να ζήσουν τον ερώτα που άφησαν τόσο χρόνια σε αναστολή.

Με μια κουβέντα : Μια ρομαντική ταινία που κρατά δυο ώρες και παραδόξως δεν σε κάνει να βαριέσαι.

Γενικά : Καιρό είχαμε να δούμε μια ρομαντική ταινία και νομίζω ότι το ¨Φιλίες και Έρωτες¨, όπως είναι ο Ελληνικός τίτλος της ταινίας, μπορεί να αποζημιώσει τους παραπονεμένους και αθεράπευτα ρομαντικούς αναγνώστες μας. Η ταινία βασίζεται σε ένα βιβλίο και ο τίτλος της ταινίας αναφέρεται σε ένα τελετουργικό που πρέπει να κάνουν οι νύφες πριν τον γάμο τους. Για να παντρευτούν στον εξωτερικό οι νύφες πρέπει να έχουν πάνω τους κάτι δανεικό (borrowed), κάτι μπλε, κάτι παλιό και κάτι καινούργιο. Οι πληροφορίες μου θέλουν η ταινία να έχει συνέχεια και να βασίζεται στο επόμενο βιβλίο, το οποίο έχει τίτλο ¨Something Blue¨ αλλά μέχρι τότε έχουμε ακόμα καιρό. Ας μιλήσουμε όμως για αυτή την ταινία, το έργο διαρκεί σχεδόν 2 ώρες, πράγμα σπάνιο για μια ρομαντική κομεντί, μας δίνει άπλετο χρόνο να δεθούμε με τους χαρακτήρες και να γνωρίσουμε καλύτερα τις σχέσεις που έχουν μεταξύ τους, τώρα αλλά και στο παρελθόν, καθώς η σκηνοθεσία του Luke Greenfield, μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν τον πρωταγωνιστών μας. Η υπόθεση θέλει την Rachel, μια ελαφρώς συνεσταλμένη και χαμένη της ζωής γενικότερα, να είναι κολλητή και μέλλουσα κουμπάρα της Darcy. Όλα καλά μέχρι εδώ, έλα όμως που ο γαμπρός ήταν φίλος της Rachel, η οποία ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Ε, να μην στα πολυλογώ, ένα βράδυ που βρέχε μονότονα και μετά από μπόλικη διαφήμιση της Heineken, η Rachel και ο γαμπρός κάνουν αυτό που χρόνια ήθελαν, μετά αρχίζουν τα χαζά, τα όχι να το πούμε στην νύφη, όχι να το κρατήσουμε κρυφό, όχι να κάνουμε σαν να μην έγινε ποτέ και άλλα τέτοια κουλά, που αποδεικνύουν σε μας αλλά και στην καημένη την Rachel ότι ο γαμπρός είναι ελαφρώς χέστης. Anyway στο τέλος μας πετάνε το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας που μας λέει ότι πρέπει να κάνεις αυτό σου λέει η καρδιά σου και όχι αυτό που σου λένε οι άλλοι (στην προκειμένη περίπτωση τα πεθερικά). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε την Ginnifer Goodwin η οποία έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω της, ενώ η Kate Hudson κλέβει τα φώτα με τον ατίθασο χαρακτήρα της, ενώ στον ρόλο του γαμπρού έχουμε τον Colin Egglesfield, που από το μόντελινγκ μας το γύρισε στην ηθοποιία. Η ταινία λοιπόν σε γενικές γραμμές είναι καλή, το σενάριο είναι πότε κωμικό και πότε πιο συναισθηματικό και η σκηνοθεσία είχε τα πάνω και τα κάτω της, οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπείς ενώ η μουσική κυμαίνεται από pop μέχρι ελαφριά rock τραγουδάκια. Κλείνοντας η ταινία είναι μια καλή ευκαιρία για να κάτσεις στον καναπέ σου με μια χουχουλιάρικη κουβερτούλα και ένα κούπα με M&M!

Η Ατάκα : Ethan: «Γιατί δεν λέτε την αλήθεια, αφού θα πάτε που θα πάτε στην κόλαση».

Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα τον ρόλο του Ethan, που λειτουργούσε ως η φωνή της λογικής.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσαν πολύ οι δυο σκηνές που δείχνουν το ¨παράνομο¨ ζευγαράκι να φιλιέται και από πίσω τους να φαίνονται τα φώτα των αυτοκινήτων σαν τεράστιες πυγολαμπίδες. Πολύ ωραίο, σαν διαφήμιση κολόνιας ένα πράμα!

Χειρότερη σκηνή : Η παράλογη εμμονή που είχαν όλοι οι πρωταγωνιστές με τα Hamptons. Μα κάθε σαββατοκύριακο εκδρομές ήταν, ένα Σάββατο να κάτσουν στο σπίτι τους να βάλουν κανένα πλυντήριο δεν μπορούσαν!

Δες την : Γιατί έχεις καιρό να δεις κάτι πιο ρομαντικό.

Μην την δεις : Αν είσαι ένα συναισθηματικό ράκος και το μονό που θα σε κάνει χειρότερα είναι να βλέπεις ζευγαράκια να τα βρίσκουν και να ζουζουνίζουν!

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου, καθώς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να της πεις ότι είσαι ερωτευμένος με την κολλητή της.

Μην την δεις με : Τους φίλους σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis