fwto

Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

TESIS(1996)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
Η ΒΙΑ ΘΑ ΠΟΥΛΑΕΙ....ΠΑΝΤΑ!!!!!
Παίζουν:Ana Torrent,Fele Martinez, 
Eduardo Noriega
Σκηνοθεσία:Alejandro Amenabar

Η Angela (Ana Torrent) ετοιμάζει τη διατριβή της με θέμα''βία στα οπτικοακουστικα μέσα''ώσπου τυχαία ανακαλύπτει ένα snuff video στο οποίο βασανίζεται και δολοφονείται μια νεαρή κοπέλα.Αμέσως ξεκινά την έρευνα για την εξιχνίαση αυτου του περίεργου και φρικιαστικού video, με τη βοήθεια ενός συμφοιτήτή της,του Chema(Fele Martinez) που της εξομολογειται πως γνώριζε την κοπέλα από το video, επειδή φοιτούσε στο πανεπιστήμιο τους......

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Τον τίτλο της συγκεκριμένης ταινίας τον είχα ακούσει πριν αρκετά χρόνια αλλά δεν είχα καταφέρει να τη βρω ποτέ, έτσι το όνομα της πέρασε στη λήθη.Ώσπου ξαφνικά προχτές ψάχνοντας τυχαία για κάτι τελείως άσχετο έπεσε στα μάτια μου ξανά ο τίτλος και ιδού τώρα σας την περιγράφω!!!!Η ταινία είναι η πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Alejandro Amenabar(Oι Αλλοι, η θάλασσα μέσα μου κτλ) και από τότε φαινόταν πως ο συγκεκριμένος είχε βάλει σκοπό να μας εντυπωσιάζει!Πρωτότυπο σενάριο , με το mυστήριο και τα ερωτηματικά να μπαίνουν στο παιχνίδι γρήγορα και απειλητικά.
Μια εργασία και ο θάνατος ενός καθηγητή πυροδοτούν την ιστορία μας,Ο φόβος αλλά κυρίως η περιέργεια είναι αυτή που τρώει την Anjela και έτσι προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του φόνου στο snuff video.Θα ρωτήσετε τι είναι αυτό?Ta snuff video υποτίθεται καταγράφουν τον  πραγματικό βασανισμό και την δολοφονία κάποιου υπαρκτού προσώπου.Βέβαια κάτι τέτοιο , όπως είδα σε ένα σχετικό video - ντοκυμαντέρ(really interesting but with cruel images!), κάτι τέτοιο δεν έχει καταγραφεί στα αστυνομικά δεδομένα!
Επιστρέφοντας στο στόρυ μας , οι ύποπτοι καθώς εξελίσσεται η πλοκή πληθαίνουν και κάθε πρόσωπο που εμφανίζεται συσχετίζεται με την δολοφονημένη κοπέλα. Αν με ρωτάτε, το συγκεκριμένο μοτίβο με παραπέμπει σε αμερικανικές ταινίες θρίλερ οπού όλοι είναι ύποπτοι για φόνο, δεν συμφωνείτε??Προχωρώντας βέβαια το τοπίο ξεκαθαρίζει σχετικά γρήγορα αλλά όχι απόλυτα, με αποτέλεσμα η αγωνία σου και ειδικά οι αμφιβολία να παίρνουν τον ανήφορο!
Η συγκεκριμένη ταινία συνδυάζει την ψυχαγωγία , αλλά θέτει και τον προβληματισμό του πόσο εθισμένοι είμαστε τελικά στην βία και τον φόβο και πόσο γουστάρουμε σαδιστικά να βλέπουμε το αίμα να ρέει στις οθόνες μας ! Ενδεικτική η σκηνή όπου η Anjela έχει βάλει να παρακολουθήσει το φρικτό video και ενώ αρχικα φοβάται και βάζει τα χέρια στο πρόσωπο μισοκλέβει  τελικά,ανοιγωντας τα για να δει τι θα γίνει στην οθόνη!!!!
Αν έχετε διάθεση για ισπανικό κινηματογράφο και θέλετε να ξεφύγετε από τον Almodovar , σας την προτείνω ανεπιφυλαχτα!!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5
χμμμμ.....

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-3\5
ναι εννοείται!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-4\5
πολύ καλή!δεν το περίμενα!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5
η αγωνια χτυπάει κόκκινο!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
η βία πουλάει ,ακόμη και αν φοβάσαι θα τη δεις,κοινώς ηπεριέργεια τρώει τη γάτα!!!!!!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-1\5
ψιλοπράγματα!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5
κάτι γίνεται!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis