fwto

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Bridesmaids


Υπόθεση : Η Annie (Kristen Wiig) είναι μια γυναίκα που πλησιάζει τα σαράντα και βλέπει την ζωή της να μην εξελίσσεται όπως η ίδια θα το ήθελε, είναι μόνη, σε μια δουλειά που απεχθάνεται και μόλις έμαθε ότι η καλύτερη της φίλη σκοπεύει να παντρευτεί και την θέλει για παράνυφο. Και ενώ όλα φαίνονται ειδυλλιακά εμφανίζεται μέσα σε ένα τσούρμο από άλλες παράνυφους μια κοπέλα νεότερη από την Annie, πιο πλούσια, πιο όμορφη, πιο περιχυμένη και από ότι φαίνεται πιο φίλη με την Lillian. Έτσι βλέπουμε έναν άτυπο πόλεμο ανάμεσα στην Annie και την Helen που θέλει να πάρει την θύσει της πρώτης στο βάθρο των παράνυφων και τις ακραίες προσπαθείς της Annie να την εμποδίσει.
Με μια κουβέντα : Και οι γυναίκες έδειξαν επιτέλους το αληθινό τους πρόσωπο.
Γενικά : Πριν από μερικές εβδομάδες, όταν πρωτοβγήκε στους κινηματογράφους άκουγες από όλο τον κόσμο για το ποσό πολύ γελάσανε και πόσο πολύ τους άρεσε. Έτσι με μεγάλη περίεργα κάθισα να δω και εγώ τις ¨Φιλενάδες¨ όπως τις θέλει ο Ελληνικός τίτλος. Για να σε ενημερώσω για μένα θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που γαλανέ στις κωμωδίες, στην καλύτερη περίπτωση να γελάσω ή να καγχάσω για 2 δευτερόλεπτα. Όπως καταλαβαίνεις δεν περίμενα κάπου στα 40 λεπτά της ταινίας και στην σκηνή με την πρόβα των φορεμάτων να γελάσω τόσο δυνατά που να ξυπνήσω από την φασαρία τα σκυλιά του γείτονα. Από εκεί και ύστερα δεν ξαναγέλασα τόσο δυνατά και έντονα, άντε μερικά χαμογελά και τίποτα παραπάνω, αλλά αυτά τα χαμογελά για μένα είναι ότι είναι για σένα ένα ωραίο τρανταχτό γέλιο. Η ταινία απλά τα σπάει, έχει απίστευτες σκηνές, έχει πολύ χιούμορ, φέρνει την γυναίκεια φιλία στα άκρα, την δοκιμάζει, την σαμποτάρει, την ξεσκάζει και μας δίνει το αληθινό πρόσωπο της, βασικά μιλάμε για μια ταινία όπου οι πρωταγωνίστριες δεν είναι το κλασικό άψογο δείγμα γυναικών που μας δείχνουν οι άλλες ταινίες. Εδώ έχουμε να κάνουμε με γυναίκες που ζηλεύουν, που θυμώνουν και που δεν μπορούν να το κρύψουν, έτσι όταν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το προσωπείο τους διαλύουν ότι βρίσκεται μπροστά τους. Πολλοί συγκρίνουν την συγκεκριμένη ταινία με την θηλυκή βερσιόν του Hangover, εγώ δεν συμφωνώ με αυτή την άποψη αλλά σιγάρα είναι μια ταινία που ξεγυμνώνει την γυναίκα την κάνει πιο γήινη, πιο απλή, ευάλωτη και σίγουρα κωμική! Τα τεχνικά μέρη της ταινίας θα τα περάσουμε στα γρήγορα, σενάριο, σκηνοθεσία, μουσικούλα ήταν μια χαρά με μερικούς βαθμούς παραπάνω να πηγαίνουν στο σενάριο που ήταν απίθανο. Οι πρωταγωνίστριες όλες τους ένας διαφορετικός τύπος γυναίκας, ένας διαφορετικός τύπος παράνυφου που δίνουν ρεσιτάλ γέλιου και καλούτσικης ερμηνείας. Τα φώτα φυσικά κλέβει η πρωταγωνίστρια Kristen Wiig που δεν παίζεται, η γλυκούλα, ομορφούλα Rose Byrne και η τσουπωτή φωνακλού Melissa McCarthy που είναι ο μέγας υπεύθυνος της κωμικότητας του έργου. Δεν ξέρω τι άλλο να σου πω, είναι μια ταινία που μπορεί να την δει ένας άντρας για να γελάσει με την κατάρρευση της σον σον εικόνας της γυναίκας που έχει δίπλα του, αλλά και όλες οι γυναίκες που θα την δουν θα γελάνε από μέσα τους γιατί ξέρουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί και στις ίδιες.
Η Ατάκα : Megan: «Χαίρομαι που είναι ελεύθερος, γιατί σκοπεύω να σκαρφαλώσω πάνω του σαν να ήταν δέντρο!» 
Ποιον θα έπαιζα : Την τσουπωτή Megan.
Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στο νυφικάδικο όπου τις πιάνει όλες τροφική δηλητηρίαση. Πέθανα στα γέλια!!!
Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.
Δες την : Γιατί θέλεις να δεις μια πολύ καλή κωμωδία, να γελάσεις βρε αδελφέ, να ξεσκάσεις γιατί έχει και ζέστη και δεν την παλεύεις άλλο!
Μην την δεις : Αν για άλλη μια φορά θα πας πάσο από τις ελαφριές κωμικές ταινίες.
Με ποιον να την δεις : Είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα να την δεις με τους/ις κολλητούς/ες σου.
Μην την δεις με : Άτομα που ξέρεις ότι θα κακοχαρακτηρίσουν μια ταινία με το που θα τελειώσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis