fwto

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Water for Elephants


Υπόθεση : Ο Jacob (Robert Pattinson) είναι τελειόφοιτος φοιτητής κτηνιατρικής, την ημέρα των εξετάσεων του μαθαίνει ότι οι γονείς του σκοτώθηκαν σε ένα τροχαίο και πως πλέον δεν έχει καθόλου χρήματα. Εγκαταλείποντας την πόλη του βγαίνει για αναζήτηση δουλειάς στο άγνωστο, από καθαρή τύχη πηδά πάνω σε ένα τρένο που όπως αποδεικνύεται είναι ένα τρένο που μεταφέρει ένα ολόκληρο τσίρκο. Προσλαβαίνεται από τον August (Christoph Waltz), τον ιδιοκτήτη του τσίρκου και γίνεται ο επίσημος κτηνίατρος των ζώων. Όλα κυλάνε σχετικά ήρεμα ώσπου την στιγμή που ο Jakob ερωτεύεται την Marlena (Reese Witherspoon) την γυναίκα του August, με αποτέλεσμα εκείνος να βγει από τα όρια του.


Με μια κουβέντα : Νερό για ελέφαντες και μια γκαζόζα για μένα.


Γενικά : Γιατί ακόμα και τώρα δεν έχω χωνέψει την ταινία, από την μια δεν την λες κακή και από την άλλη δεν την λες και τέλεια και δεν ξέρω ακριβώς τι με χάλασε. Για το μόνο αρνητικό που είμαι σίγουρος ότι με ενόχλησε είναι η Reese Witherspoon. Πραγματικά πιστεύω ότι ήταν τραγικά λάθος επιλογή για τον ρόλο της Marlena, της γητεύτριας των αλόγων. Καταρχήν είναι καμιά 15αρια χρόνια μεγαλύτερη από τον συμπρωταγωνιστή της Robert Pattinson (σε μια κομμένη σκηνή από το ¨Vanity Fair¨ ο Pattinson κάνει τον γιο της!) και τα χρόνια φαίνονται γλυκιά μου Reese και στην συγκεκριμένη ταινία φάνηκαν και τα τραβήγματα σου, τσίτα το μέτωπο, το μαγουλάκι φράπα. Ο Pattinson από την άλλη, πιστεύω ότι έπαιξε καλά, σε σχέση με τις βρικολακίστικες ταινίες που τον έχουμε δει και στέκεται επάξια ανάμεσα σε Reese και Christoph Waltz, που τα έχουν πάρει τα Οσκαράκια τους. Μιας που τον ανέφερα πρέπει να τον σχολιάσω, ο Christoph Waltz ήταν ο κακός του έργου, αλλά και ο τρελός του έργου ταυτόχρονα. Σίγουρα η βιδούλα του είχε φύγει γιατί δεν γίνεται από την μια να είσαι τρα λα λα, τρα λα λο και από την άλλη να κυνηγάς τον Pattinson με την πιρούνα που είχες για τους ελέφαντες. Α! είπα ελέφαντες και θυμήθηκα, δεν είναι πολλοί παιδιά οι ελέφαντες, ένας ήταν, μία για την ακρίβεια, μια μπεκρού πολωνή Ελεφαντίνα, η οποία έφαγε τις πιρουνιές της ζωής της από τον σαλεμένο Waltz, αλλά αυτή είναι η ζωή των ελεφάντων στα τσίρκο (ή τσίρκα; Κλίνεται το τσίρκο;) Τέλος πάντων η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Sara Gruen και οι πληροφορίες μου θέλουν το βιβλίο να έχει πολύ καταθλιπτικό τέλος κάτι που στην ταινία δεν έχουμε. Η σκηνοθεσία γίνεται από τον Francis Lawrence που έχει σκηνοθετήσει περιπέτειες και θρίλερ όπως το ¨Constantine¨ και το ¨I am Legend¨ και εδώ τον βλέπουμε να κάνει μια αξιόλογη προσπάθεια και πιάνει πολύ εύστοχα την ατμόσφαιρα του 1930. Κλείνοντας η ταινία βλέπεται δεν λέω, εγώ απλά δεν τρελάθηκα μαζί της, έχω δει πολύ καλύτερες του είδους της.


Η Ατάκα : Jacob: «Δεν ξέρω αν διάλεξα αυτό το τσίρκο, αλλά κάτι μου λέει ότι το τσίρκο διάλεξε εμένα»


Ποιον θα έπαιζα : Τον ελέφαντα!


Αγαπημένη σκηνή : Η μεγάλη σκηνή όπου ο Pattinson γνωρίζει μαζί με εμάς τους χώρους του τσίρκο.


Χειρότερη σκηνή : Οι σκηνές όπου ο Waltz χτυπά τον ελέφαντα, πολύ δύσκολη σκηνή.


Δες την : Για τους πρωταγωνιστές και για την ενδιαφέρουσα ιστορία που διαδραματίζεται μέσα σε ένα τσίρκο.


Μην την δεις : Αν δεν σου αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες και αν δεν θες στις ταινίες που βλέπεις να υπάρχουν ζώα που βασανίζονται.


Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.


Μην την δεις με : Άτομα φιλοζωικών οργανώσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis