fwto

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Sucker Punch


Υπόθεση : Ένα νεαρό κορίτσι, η Baby doll (Emily Browning) μεταφέρεται σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα με την βία καθώς κατηγορείται για την δολοφονία της αδελφής της κάτι που είναι ψέμα και για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια ο μοχθηρός πατριός της κανονίζει να υποβάλει σε λοβοτομή μέσα στις επόμενες πέντε μέρες. Η Baby Doll μην μπορώντας να αντέξει την όλη κατάσταση επιλέγει να αποτραβηχτεί μέσα στο μυαλό της και με την φαντασία της να μετατρέψει το ψυχιατρικό κέντρο σε ένα πορνείο όπου εκεί μαζί με άλλες τέσσερεις κοπέλες θα προσπαθήσει να ελευθερωθεί. Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να βρει διάφορα αντικείμενα τα οποία θα την οδηγήσουν στην ελευθερία του, όλα αυτά μπορούν να αποκτηθούν με την ξεχωριστή τέχνη της Baby Doll στον χορό, ο οποίος μεταφέρει τις τέσσερεις κοπέλες σε παράλληλους κόσμους.

Με μια κουβέντα : Εφέ και κακό αλλά από σενάριο τίποτα!

Γενικά : Μεγάλος ντόρος για αυτή την ταινία και όλα φυσικά οφείλονται στον σκηνοθέτη της ταινίας, τον κύριο Zack Snyder (¨300¨, ¨Watchmen¨,¨Legend of the Guardians¨) ο οποίος για άλλη μια φορά δημιούργησε μια ταινία που πέρα τα οποία προβλήματα καταφέρνει να μαγέψει τον θεατή με τα χιλιάδες χρώματα, τα υψηλής αισθητικής οπτικά και ηχητικά εφέ και τις συναρπαστικές εναλλαγές αργών και γρήγορων πλάνων. Βέβαια από την άλλη μεριά το σενάριο της ταινίας είναι πάτος… απόπατος για την ακρίβεια, πιστεύω πως αν και η ταινία ήταν νορμάλ σε διάρκεια (σχεδόν 2 ώρες), δεν κατάφερε να εξελιχτεί σωστά με αποτέλεσμα τα περισσότερα πράγματα να γίνουν γρήγορα και πρόχειρα. Φυσικά δεν αναφέρομαι στις σκηνές όπου κυριαρχούσε το εφέ και οι μάχες, μιλάω για τις σκηνές όπου οι πρωταγωνιστές μιλούσαν και κατέστρωναν το σχέδιο τους. Κατά την διάρκεια λοιπόν αυτών των σκηνών το σενάριο ήταν ο μέγας απών, ότι λέγανε τα κορίτσια του έργου ήταν απλά ψεύτικα λόγια, χωρίς βάση και συναίσθημα, άλλες φορές οι στιχομυθίες ήταν βγαλμένες από παλιά καμένη ταινία, τίγκα στα κλισέ και στα εύκολα υπονοούμενα. Το σενάριο λοιπόν ήταν χάλια και η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να το καταπιείς τόσο εύκολα όσα εφέ και αν σου ρίξουν στην μούρη. Θέλω να πιστεύω ότι αν η ταινία ήταν πιο μεγάλη, η ροη της θα ήταν σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς και δεν θα είχε αυτόν τον παράλογο καλπασμό. Στους βασικούς ρόλους έχουμε 5 κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά. πρωταγωνίστρια είναι η γλυκιά Emily Browning ως Baby Doll (Το ξέρω, τραγικό όνομα αλλά σκέψου ότι δουλεύει σε πορνείο), η οποία τα κατάφερε μια χαρά σε μια άκρως περιπετειώδης ταινία, με μπόλικες πολεμικές χορογραφίες, ξιφομαχίες, πυροβολισμούς και φυσικά χωρίς να φύγει ούτε στάλα το eyeliner από το μάτι! Μαζί της έχουμε την Abbie Cornish που κακά τα ψέματα ήταν η μεγαλύτερη από όλες και φαινόταν, την Jena Malone με ένα πολύ ωραίο κούρεμα, την Vanessa Hudgens που μου είναι αδιάφορη και την εξωτική Jamie Chung. Η μουσική του έργου ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις καθώς ακούς πολλά ενδιαφέροντα mainstream κομμάτια όπως το ¨Army of Me¨ της Björk, ενώ κάποια άλλα ( όπως το πασίγνωστο ¨Sweet Dreams¨ ) ερμηνεύονται με έναν διαφορετικό τρόπο από την Emily Browning (πολύπλευρο ταλέντο). Κλείνοντας σου λέω ότι η ταινία μπορεί να μην έχει ένα ενδιαφέρον ή σοβαρό σενάριο, έχει όμως τόσα όμορφα εφέ, τέτοια όμορφη εναλλαγή περιπετειών (από τους σαμουράι, στους γερμανούς, από εκεί στους δράκους και τέλος στα ρομπότ) που πολύ απλά δεν μπορείς να της πεις όχι.

Η Ατάκα : Sweet Pea: « Μπορείς να αρνηθείς ότι οι Άγγελοι δεν υπάρχουν, να πείσουμε τους εαυτούς μας ότι δεν είναι αληθινοί, άλλα εμφανίζονται αργά ή γρήγορα σε περίεργα μέρη και σε δύσκολους καιρούς. Μπορούν να μιλήσουν μέσα από τον οποιοδήποτε να φωνάξουν μέσα από δαίμονες αν χρειαστεί. Να μας εμψυχώσουν, να μας προκαλέσουν να πολεμήσουμε»

Ποιον θα έπαιζα : Εξαιτίας του μειωμένου αριθμού αντρικών χαρακτήρων θα επιλέξω να παίξω την Rocket.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε η βραδινή σκηνή με τους σαμουράι στα χιόνια.

Χειρότερη σκηνή : Όχι χειρότερη απλά πολύ τραβηγμένη μου φαίνεται η αρχική σκηνή όπου δεν μιλούσε κανένας και εμείς απλά βλέπαμε πως η Baby Doll μεταφέρεται στο ψυχιατρείο.

Δες την : Αν θες να δεις μια ωραία περιπέτεια με καυτά κορίτσια να περιφέρονται δεξιά και αριστερά.

Μην την δεις : Αν θες να δεις μια ταινία με βάθος.

Με ποιον να την δεις : Με τους κολλητούς σου.

Μην την δεις με : Με τις φίλες σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis