fwto

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Priest


Υπόθεση : Οι Ιερείς είναι μια επίλεκτη ομάδα πολεμιστών βαμπίρ. Έχοντας εξαλείψει τον κόσμο από αυτά και έχοντας φυλακίσει τα περισσότερα, απομακρύνονται από την ενεργό δράση καθώς η εκκλησία δεν τους χρειάζεται άλλο. Ένας από αυτούς τους Ιερείς μαθαίνει ότι η ανιψιά του, που μένει έξω από τα τοίχοι της πόλης, έχει απεχθή από μια ομάδα αιμοδιψών βαμπίρ. Ο Ιερέας σπάει τους όρκους του και βγαίνει από την κλειστή πόλη για να βρει την ανιψιά του, μαζί με την βοήθεια του αγοριού της, ενώ την ίδια ώρα η εκκλησία στέλνει τους υπόλοιπους Ιερείς προς την αναζήτηση του.

Με μια κουβέντα : Ο θεέ μου τι ήταν και αυτό απόψε!

Γενικά : Ήμουν πολύ τυχερός που δεν έμεινα καραφλός στο τέλος του έργου, με όλα αυτά που έβλεπα και άκουγα, είμαι πραγματικά τυχερός που δεν μου πέσαν τα μαλλιά από την φρίκη και την αηδία που ένοιωσα βλέποντας το ¨Priest¨. Από πού να πρωταρχίσω; Η σκηνοθεσία ήταν χαζή, απλά χαζή, δεν μπορώ να καταλάβω πως κυκλοφόρησε αυτή η ταινία, από ποιον πήρε άδεια, δεν την είδε κανένας πριν αποφασίσουν να την παρουσιάσουν στο καημένο τον κόσμο. Συγγνώμη αφαιρέθηκα ας επιστρέψουμε στην σκηνοθεσία, καταρχήν ήμουν ο μόνος που θεωρείσαι κουλό το γεγονός ότι τα κουστούμια και τα σκηνικά θύμιζαν κάτι από wild west του 1800 ενώ την ίδια ώρα ο Ιερέας οδηγούσε μια φουτουριστική μηχανή με ψηφιακό καντράν; Άσε δε τους υποτακτικούς των βαμπίρ, τι μπούρδα ήταν και αύτη πάλι, καραφλοί, βρομιάρηδες, ασπρουλιάρηδες, φαφούτηδες και πολύ γλοιώδεις, ο σκηνοθέτης πάσχισε πάρα πολύ για να τους πετύχει. Το άλλο το κουφό στο είπα; Η ταινία κρατά μόλις 1 ώρα και 20 λεπτά, ούτε animation να βλέπαμε και αυτό βασικά ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φάουλ της ταινίας. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ποτέ να προλάβουν να ειπωθούν όλα όσα σκέφτονται και νοιώθουν οι πρωταγωνιστές, ποτέ να προλάβουν να παλέψουν με τα βαμπίρ, όλα γίνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα η όποια παρασέρνει τα πάντα στο διάβα της. Οι ερμηνείες από την άλλη είναι ψόφιες, μην το ψάχνεις καν. Εντωμεταξύ στο ρόλο του βασικού Ιερέα έχουμε τον καημένο τον Paul Bettany που ναι μεν είναι καλός ηθοποιός αλλά οι επιλογές του είναι τραγικές, πριν λίγο καιρό μάλιστα, τόλμησε και έπαιξε στο Legion (του ιδίου σκηνοθέτη, όποτε καταλαβαίνεις). Οι υπόλοιποι ηθοποιοί είναι απλά γλάστρες, ο Cam Gigandet εμφανίζεται αυτή την χρονιά σε πολλές ταινίες (προσπαθεί και αυτός να γίνει διάσημος από την ομορφιά του), η Maggie Q πέταξε επιτέλους εκείνο το τρισάθλιο κολάν από την σειρά που έπαιζε όλο το χειμώνα και έβαλε το πλεκτό ράσο του Ιερέα και για να μην ξεχνάμε τους φαν του True Blood, στο έργο κάνει την εμφάνιση του ο Stephen Moyer, αλλά μόνο για λίγο (και αυτός γλάστρα). Κλείνοντας η ταινία θα κυκλοφορήσει στις Ελληνικές αίθουσες στις 28 του Ιουλίου, κανόνισε την πορεία σου κακομοίρη μου μην σε δω να μπαίνεις σε σινεμά για να την δεις θα σου πετάξω το ποπ κορν μου στο κεφάλι.

Η Ατάκα : Priest: «Συχώρεσε με Πάτερ γιατί αμάρτησα»

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσε στην αρχή που είδαμε την ιστορία των βαμπίρ και την σχέση που είχαν με τους ανθρώπους μέσα στα χρόνια, σε μορφή animation καθώς η ταινία βασίζεται (δεν ξέρω κατά πόσο) σε μια κόμικς!

Χειρότερη σκηνή : Είναι πάρα πολλές δεν μπορώ να διαλέξω.

Δες την : Αν είσαι βλάκας.

Μην την δεις : Αν θες να γλιτώσεις το χάσιμο της ώρας σου.

Με ποιον να την δεις : Με άτομα που απεχθάνεσαι, αυτή η ταινία θα είναι η τιμωρία τους.

Μην την δεις με : Άτομα που αγαπάς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis