fwto

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides


Υπόθεση : Ο καπετάνιος Jack Sparrow (Johnny Depp) συναντά την Angelica (Penélope Cruz) μια γυναίκα από το παρελθόν του και δεν είναι σίγουρος αν όλες της οι πράξεις γίνονται από αγάπη ή είναι απλά μια κοινή απατεώνισσα που ψάχνει και αυτή την πηγή της νεότητας. Όταν εκείνη, με βία, τον οδηγεί στο πλοίο του Μαυρογένη (Ian McShane) τότε ξεκινά μια καινούργια περιπέτεια για τον Jack, όπου θα αντιμετωπίσει γοργόνες, τους αντίπαλους Ισπανούς και τον παλιό του γνώριμο Barbossa (Geoffrey Rush).

Με μια κουβέντα : Ετοιμάζουν και δεύτερη τριλογία.

Γενικά : Βγαίνει που λες ένα στέλεχος της Disney και ανακοινώνει, πως η τρίτη ταινία της σειράς ήταν τόσο εντυπωσιακή, τόσο μπλεγμένη συνοριακά και τόσο γεμάτη από εφέ και δράση που δεν μπορούσε να ξεπεραστεί, έτσι αποφασίστηκε η τετάρτη ταινία να κατεβάσει τους τόνους και να ηρεμίσει τα πνεύματα για μια καινούργια αρχή. Για μια καινούργια αρχή μιας καινούργιας τριλογίας έρχομαι να προσθέσω εγώ, γιατί κάτι τέτοιο ψιθυρίζεται στα πηγαδάκια του μαγικού βασιλείου, αλλά μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, προς το παρόν ας πούμε τι συμβαίνει στα ¨Άγνωστα Νερά¨. Η τέταρτη ταινία ξεκινάει χωρίς να μας λέει πως βρέθηκε ο Jack στην Αγγλία ούτε πόσος καιρός έχει περάσει από τα γεγονότα της τρίτης ταινίας. Το μόνο σταθερό στοιχείο που ξέρουμε είναι ότι ο Jack αναζητά την πηγή της νεότητας, κάπου στην αρχή βρίσκει και την παλιά του γνώριμη την Angelica που την υποδύεται η φλογερή Penélope Cruz. Κάπου εκεί συναντάμε και τον αγαπημένο μου Geoffrey Rush ο οποίος έχει πάει με την πλευρά του βασιλεία και ψάχνει τον θρυλικό Μαυρογένη, που ψάχνει και αυτός την πηγή της νεότητας και συν της άλλης είναι πατέρας της Angelica, τρέχα γύρευε δηλαδή. Για να βρουν την πηγή της νεότητας πρέπει να βρουν μια γοργόνα και δυο κύπελλα ενός άλλου πεθαμένου πειρατή. Ουσιαστικά αυτή η ταινία είναι μια εξόρμηση στα ευρωπαϊκά νερά με σκοπό να βρουν την γοργόνα, μετά τα κύπελλα και μετά την πηγή. Η ταινία δεν έχει τις προδοσίες και τις ανατροπές της τρίτης, σε γενικές γραμμές μοιάζει πάρα πολύ με την πρώτη, είναι πολύ χαλαρή, δεν έχει τρελές σκηνές, ούτε πολλά εφέ, να φανταστείς πως εγώ που την είδα σε 3D δεν εντυπωσιάστηκα καθόλου. Το μόνο ωραίο στην ταινία ήταν οι γοργόνες, όλη η σκηνή στον όρμο που σύχναζαν τα δελφινοκόριτσα ήταν εκπληκτική. Η ιστορία του έργου περπατάει πολύ χαλαρά, το σενάριο αρκετά καλό, καλή σκηνοθεσία αλλά μέχρι εκεί και η μουσική στα ίδια χνάρια των προηγούμενων ταινιών με καμία βελτίωση. Ο Johnny Depp στον κλασσικό ρόλο του Jack Sparrow λίγο μεθυσμένο βάδισμα, λίγο λοξό μάτι, λίγο έξυπνη ατάκα, ε πια τα ίδια και τα ίδια. Η Penélope μου άρεσε αλλά δεν συγκρίνεται με την Keira Knightley, που μου έλειψε τρομερά από το έργο. Ο Geoffrey Rush πολύ καλός αν και έπαιξε λίγο, o Ian McShane το ίδιο, η γοργόνα και ο πάτερ πιπίνι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα ρομάντζο τύπου Will και Elizabeth αλλά δεν τους βγήκε και κάπως έτσι πέρασε η ώρα και πήγαμε σπίτια μας. Κοίτα η ταινία δεν είναι καθόλου άσχημη, έχει περιπέτεια και δράση, έχει και λίγο γέλιο, είναι και καλοκαιρινή όσο δεν πάει, αλλά μέχρι εκεί, κράτα καλύτερα χαμηλές προσδοκίες για να σου αρέσει περισσότερο.

Η Ατάκα : Μαυρογένης : «Αν δεν σκοτώσω κανέναν αραιά και που, τότε θα ξεχάσουν ποιος είμαι.»

Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα πολύ να παίξω τον Barbossa τον ρόλο του αγαπητού μου Geoffrey Rush.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή στον όρμο με της γοργόνες.

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την : Αν σου έλειψαν οι περιπέτειες με τον τρελό καπετάνιο Jack Sparrow.

Μην την δεις : Αν σε χαλάει που βασικοί πρωταγωνιστές από την προηγούμενη τριλογία δεν δίνουν το παρόν και ούτε καν αναφέρονται.

Με ποιον να την δεις : Με φίλους σου.

Μην την δεις με : Κινέζες φίλες. Εγώ κάθισα δίπλα σε κάτι κινέζες κιούσπες και λύσσαξαν στα γέλια και όχι ότι γελούσαν σε κάτι αστείο, εκεί στο άκυρο. Πολύ ενοχλητικές αυτές οι κινέζες, έπρεπε να το καταγγείλω!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis