fwto

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Limitless


Υπόθεση : Ο Eddie Morra (Bradley Cooper) είναι ένας απένταρος συγγραφέας που έχει χάσει την έμπνευση του και μόλις έχασε και την κοπέλα του. Μια μέρα πέφτει τυχαία στον αδελφό της πρώην του και εκείνος του πλασάρει ένα χάπι λέγοντας του πως με αυτό θα έχει πλήρη πρόσβαση σε όλο τον εγκέφαλο του και όχι μόνο στο 20% που φαίνεται ότι όλοι χρησιμοποιούμε. Εκείνος το παίρνει και βλέπει μέσα σε μια στιγμή την ζωή του να αλλάζει, η έμπνευση του είναι πλέον απεριόριστη, όπως και η όρεξη του για μάθηση και κυρίως οι γνώσεις του, αντιλαμβάνεται πως με αυτό το χάπι όλα είναι πιθανά και οι ευκαιρίες που μπορούν να του δοθούν είναι απεριόριστες. Πηγαίνοντας να βρει τον αδελφό της πρώην του για να του ζητήσει κι’ άλλα χάπια, τον βρίσκει νεκρό με μια σακούλα από τα μαγικά χάπια κρυμμένη κάπου μέσα στο σπίτι. Επιφανειακά καθαρός με την συνείδηση του αρχίζει να αλλάζει την ζωή του και να τραβά την προσοχή των λάθος ανθρώπων που θέλουν το κακό του.

Με μια κουβέντα : Για πολύ έξυπνος ήταν τελικά πολύ βλάκας!

Γενικά : Όχι πες μου, έχεις το χάπι που σε κάνει πανέξυπνο σε σημείο να μπορέσεις να μάθεις πιάνο μέσα σε μια ώρα, να μιλάς άπταιστα όλες τις γλώσσες του κόσμου και να γράφεις μυθιστορήματα που θα πουλήσουν τρέλα μέσα σε μια μέρα και εσύ αποφασίζεις να ασχοληθείς με το χρηματιστήριο; Οκ, καταλαβαίνω πως εφόσον είσαι διάνυα μπορείς να παίξεις τρελά λεφτά στο χρηματιστήριο και να βγεις δίπλα και τρίδιπλα κερδισμένος, όμως δεν σκέφτεσαι το τίμημα, δεν σκέφτεσαι πως όλος αυτός ο ξαφνικός πλούτος θα τραβήξει την προσοχή; Έτσι ο πρωταγωνιστής μας δεν πρόσεξε τι έκανε και βρέθηκε κυνηγημένος από διάφορους μαφιόζους και έχασε τον ύπνο του, βεβαία τον ύπνο του δεν τον έχασε μόνο εξαιτίας τον μαφιόζων αλλά και εξαιτίας των διάφορων παρενεργειών που είχε το μαγικό χαπάκι. Εγώ αν ήμουν στην θέση του θα συνέχιζα την συγγραφή θα έβγαζα άλλα 7 βιβλία τύπου Harry Potter και θα με έλουζαν όλοι οι εκδοτικοί οίκοι με χρυσάφι για τα δικαιώματα, όχι θα έμπλεκα με χρηματιστήριο και πολιτική και θα είχα τους Ρωσοπόντιους μαφιόζους να μου χτυπάν την πόρτα μέσα στην νύχτα. Η ταινία λοιπόν έχει ένα πολύ έξυπνο σενάριο, μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και μια σχετικά καλούτσικη σκηνοθεσία με γρήγορα πλάνα και εναλλασσόμενες σκηνές. Ο Bradley Cooper, που οι χολιγουντιανές φήμες τον θέλουν να την ρουφάει την σούπα, παίζει σε μια διαφορετική ταινία από εκείνες που τον έχουμε συνηθίσει (βλ. Hangover) και προσπαθεί να μας πείσει ότι μπορεί να παίξει και πιο σοβαρούς ρόλους. Τι; Δεν σας τα πα; Βέβαια, η ταινία δεν είναι κωμωδία όπως νόμιζα στην αρχή είναι κάτι μεταξύ πολύ ελαφριάς περιπέτειας με μπόλικη δόση αστυνομικού θρίλερ. Δεν έχω κάτι άλλο να πω, μια ωραία και ενδιαφέρουσα ταινία που θα σε κάνει να σκεφτείς, τι θα έκανες αν είχες και εσύ αυτό το μαγικό χαπάκι.

Η Ατάκα : Eddie Morra: «Ένα χάπι την ημέρα και ήμουν απεριόριστος.»

Ποιον θα έπαιζα : Μα φυσικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο

Αγαπημένη σκηνή : Η μεγάλη σκηνή που περιγράφει την ζωή του αφού άρχισε να παίρνει κάθε μέρα το χάπι.

Χειρότερη σκηνή : Η κοιλιά που κάνει στην μέση του έργου και είναι έτοιμος να πεθάνει από την εξάντληση.

Δες την : Γιατί έχει πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση και θέλεις να δεις τον Bradley Cooper σε μια διαφορετική ταινία. Α! ξέχασα να σου ότι στην ταινία παίζει και ο Robert De Niro αλλά δεν λέει και πολλά, δυστυχώς.

Μην την δεις : Αν θέλεις να δεις κάτι πιο εύθυμο.

Με ποιον να την δεις : Με φίλους και την κοπέλα σου.

Μην την δεις με : Μέλη φαρμακευτικών εταιριών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis