fwto

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Gulliver's Travels


Υπόθεση : Ο Lemuel Gulliver (Jack Black) δουλεύει ως διανομέας αλληλογραφίας σε μια εφημερίδα της Νέας Υόρκης τα τελευταία δέκα χρόνια. Έχοντας χαμηλή αυτοεκτίμηση, θεώρει τον εαυτό του χαμένο όπως ακριβώς κάνουν και όλοι οι υπάλληλοι στην δουλειά. Μια μέρα και βλέποντας πως η κατάσταση δεν πάει άλλο αποφασίζει να πει στην Darcy Silverman (Amanda Peet), ότι είναι ερωτευμένος μαζί της. Βέβαια όλα πάνε στραβά και καταλήγει στο τρίγωνο των βερμούδων πάνω στο οποίο θα πρέπει να γράψει την άποψη του για την ταξιδιωτική στήλη της εφημερίδας. Μπαίνοντας στο ξακουστό τρίγωνο περίεργα πράγματα συμβαίνουν, πέφτει πάνω σε μια καταιγίδα και καταλήγει στην Liliput, όπου ο πιο ψήλος άνθρωπος είναι πιο κοντός και από τον αστράγαλο του

Με μια κουβέντα : Παρόλα τις άσχημες κριτικές του, εμένα μου άρεσε πολύ.

Γενικά : Η ταινία βασίζεται ελαφρώς στο γνωστό βιβλίο του Jonathan Swift, όπου περιγράφονται οι περιπέτειες του Gulliver, σε διάφορες εξωτικές χώρες των οποίων οι κάτοικοι είχαν ένα θεματάκι με το μέγεθος, καθώς οι μεν ήταν λιλιπούτιοι και οι δε ήταν γίγαντες. Εδώ έχουμε μια σαφώς πιο σύγχρονη έκδοση του βιβλίου με μπόλικο χιούμορ και κάμποσα εφέ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο συναντάμε τον Jack Black, αγαπημένος κωμικός ηθοποιός ο οποίος σε αυτή την ταινία ξεπερνά την αποτυχία του ¨Year One¨ και παίζει σε μια ταινία που οι κριτικοί την έχουν θάψει, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ. Ο Black λοιπόν παραμένει αστείρευτο ταλέντο, κωμικός όπως πάντα κρατώντας την πιο γελοία του πλευρά και συμμαζεύοντας το πράγμα σε καθαρή πλάκα και χιούμορ. Υποδύεται όπως πάντα τον αιώνιο χαμένο, που δεν μπορεί να ανέβει στην ιεραρχία της δουλειάς του και φυσικά δεν μπορεί να ρίξει το κορίτσι. Το κορίτσι σε αυτή την ταινία είναι η γλυκιά Amanda Peet που δεν εμφανίζεται πολύ στο έργο αλλά της το συγχωρούμε καθώς τα μάτια της είναι σταλμένα από τον θεό. Στην χώρα των Λιλιπούτιων λοιπόν ο Black θα συναντήσει την Βρετανική μούσα του κινηματογράφου και της ομορφιάς την γλυκύτατη Emily Blunt. Την γλυκιά Emily την χάρηκα πάρα μα πάρα πολύ στο έργο. Ήταν ο πρώτος της κωμικός ρόλος και όπως είπε και η ίδια σε μια συνέντευξη, αυτός ήταν ο πρώτος της κοριτσίστικος ρόλος. Οι ατάκες της, οι γκριμάτσες, τα επιφωνήματα της και η γενικότερη ενσάρκωση της πριγκίπισσας Mary, ήταν ξεκαρδιστική. Τρίτος στην παρέα ο Jason Segel που, ίσως να τον ξέρετε από την σειρά ¨How I Meet Your Mother¨ δίνει και αυτός μια εξίσου αστεία ερμηνεία που τον ανεβάζει πολύ στα μάτια μου. Τα οπτικά εφέ της ταινίας ήταν μια χαρά, τώρα για το 3D δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί το είδα φτωχικά. Το σενάριο κάλο, έξυπνο, ζωηρό, χωρίς ούτε ένα αστείο τουαλέτας και μια σκηνοθεσία που καλύπτει της όποιες τρύπες. Κλείνοντας αν έχεις όρεξη για μια ελαφριά ταινία, τώρα ειδικά που αρχίζουν οι ζεστές, τότε αυτή είναι η μια και μοναδική.

Η Ατάκα : Lemuel Gulliver: «Δεν υπάρχουν μικρές δουλειές, μόνο μικροί άνθρωποι»

Ποιον θα έπαιζα : Θα ήθελα τον ρόλο του Jason Segel, ενός απλού χωρικού που αγάπησε την πριγκίπισσα.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Segel εξομολογείται τον έρωτα του στην πριγκίπισσα απαγγέλλοντας της τους στίχους του ¨Kiss¨.

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την : Γιατί έχει πολύ χιούμορ, ο Black στα καλύτερα του και η Emily Blunt στον πιο κωμικό ρόλο της καριέρας της (ήταν ΤΟΣΟ απολαυστική!)

Μην την δεις : Αν είσαι χαζός.

Με ποιον να την δεις : Με φίλους.

Μην την δεις με : Ξινούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis