fwto

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Due Date



Υπόθεση : Ο Peter Highman (Robert Downey Jr.) πρέπει να φτάσει στο L.A. σε πέντε μέρες για να παραβρεθεί στην γέννηση του πρώτο του παιδιού. Ετοιμάζεται λοιπόν να πετάξει από την Ατλάντα προς το L.A. αλλά εξαιτίας μια παρεξήγησης θεωρείτε ύποπτος για τρομοκράτης και μπαίνει σε μαύρη λίστα. Ξεχνά βέβαια όλα του τα πράγματα στο αεροπλάνο, έτσι δεν έχει καθόλου χρήματα, για καλή του τύχη ο λόγος που κατέβηκε από το αεροπλάνο έχει μπει και εκείνος στην λίστα. Ο Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) με μεγάλη προθυμία ζητά από τον Peter να συνταξιδέψουν μαζί μέχρι το L.A. όπου ο Ethan σκοπεύει να γίνει γνωστός ηθοποιός. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού θα τους συμβούν πολλά ευτράπελα κάποια από τα οποία θα τους φέρουν πιο κοντά και κάποια άλλα που θα τους κάνουν να θέλουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον.

Με μια κουβέντα : Έχουμε δει και καλύτερα!

Γενικά : Την σκηνοθεσία του έργου την έχει αναλάβει ο Todd Phillips, σκηνοθέτης του Hangover και φυσικά η σύγκριση είναι αναπόφευκτη. Μην μπορώντας και εγώ να την αποφύγω θα πω απλά ότι δεν είναι αστεία όσο το Hangover αλλά έχει τύπο και τα καταφέρνει μια χαρά. Στις κωμωδίες πρέπει πάντα να σκέφτεσαι ότι δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο χιούμορ και πως δεν σημαίνει πως θα αρέσει σε όλους μια τέτοια ταινία. Εδώ έχουμε μια κωμωδία σε στιλ ταινίας δρόμου, οι δυο βασικοί ήρωες άκρως αντίθετοι μεταξύ τους αποσπασθούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον για το μικρό αλλά φαινομενικά μεγάλο διάστημα που θα είναι μαζί. Από την μια πλευρά έχουμε τον αγαπητό μου Robert Downey Jr., ο οποίος υποδύεται τον Peter έναν νευρωτικό και κατά γενική ομολογία ψυχρό άνθρωπο που είναι πολύ σον σον και δεν θέλει πολλά πολλά με ξένους. Το άλλο άκρο αυτού του ανθρώπου είναι ο Ethan στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τον Έλληνα στην καταγωγή Zach Galifianakis, που παρουσιάζει τον Ethan ως έναν ευχάριστο τύπο που όμως είναι πολύ ευχάριστος και πολύ καλόκαρδος και γενικά έχει όλη αυτή την καλοσύνη που σου σπάει τα νεύρα, όπως ακριβώς του έσπασαν και του Downey Jr. και βγήκε αρκετές φορές εκτός εαυτού. Όπως θα έχεις καταλάβει η ταινία έχει μπόλικες κωμικοτραγικές σκηνές, πολλά νεύρα από την πλευρά του Downey Jr. και μπόλικη βλακεία από τον Galifianakis, άραγε αυτός θα παίξει κάτι άλλο εκτός από τον Goofy της παρέας; Κλείνοντας η ταινία είναι καλή, δεν είναι τρομερά αστεία, έχω δει καλύτερες κωμωδίες, αλλά είναι αξιοπρεπής για το είδος της, αν και πιστεύω πως την παράσταση σώζουν οι δυο συμπρωταγωνιστές.

Η Ατάκα : Peter Highman: «Λυπάμαι πολύ που έφτυσα τον Σανι, δεν έχω κάποια ανάμνηση από αυτό το γεγονός.»

Ποιον θα έπαιζα : Σίγουρα τον Peter, αλλά μάλλον θα περνούσα πολύ καλύτερα.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Peter φτύνει τον σκύλο του Ethan, πραγματικά δεν το περίμενα και ήταν τόσο απολαυστικό!

Χειρότερη σκηνή : Όταν πηγαίνουν σε ένα σπίτι για να βρει ο Ethan μαριχουάνα για το γλαύκωμα του. Eχει γέλιο η σκηνή αλλά τα παιδάκια που, ήταν στο καθιστικό, ήθελα να τα χτυπήσω, ευτυχώς το έκανε αυτό ο Peter.

Δες την : Αν θες να σκάσει λίγο το χειλάκι σου βλέποντας δυο πολύ καλούς ηθοποιούς να αβαντάρουν ο ένας τον άλλον στις ατάκες.

Μην την δεις : Αν θες να δεις κάτι πιο σοβαρό.

Με ποιον να την δεις : Με φίλους.

Μην την δεις με : Ξινά άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis