fwto

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Chico & Rita


Υπόθεση : Κούβα, 1948. Ο Chico είναι ένας νεαρός πιανίστας με μεγάλα όνειρα. Η Rita είναι μια όμορφη τραγουδίστρια με υπέροχη φωνή. Η μουσική και ο έρωτας θα τους δέσει μαζί, αλλά το ταξίδι τους μέσα από τις παραδοσιακές latin μπαλάντες, θα τους οδηγήσει σε σπαραγμό και μαρτύριο. Από την Χαβάνα στην Νέα Υόρκη, στο Hollywood και στο Λας Βέγκας, δυο ψυχές όμοια παθιασμένες, μάχονται ενάντια σε τεράστια προβλήματα για να ενωθούν με την μουσική και τον έρωτα.

Με μια κουβέντα : Ένα κινούμενο σχέδιο για ερωτευμένους ενήλικες.

Γενικά : Το Chiko and Rita, δεν είναι σαν όλα τα άλλα κινούμενα σχέδια που βγαίνουν κατά καιρούς, αυτή η ταινία είναι καθαρή τέχνη, έχω την εντύπωση πως τους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους ενσάρκωσαν κανονικοί ηθοποιοί και μετά επεξεργαστήκαν τα χαρακτηριστικά τους με ψηφιακό τρόπο και δημιουργήθηκε το σχέδιο, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος για αυτή μου την πληροφορία δεν παίρνω και όρκο. Τέλος πάντων το θέμα είναι πως η ταινία είναι μαγευτική από άποψη εικόνας, έχει μεν τα κλασσικά της στοιχεία θυμίζοντας υδατογράφιμα αλλά έχει αυτό το κάτι που το κάνει όλο αυτό να μοιάζει τόσο σύγχρονο και εξελιγμένο που δεν σε αποθαρρύνει το γεγονός πως δεν είναι σαν τα καινούργια animation. Το έργο μας μιλάει για έναν μεγάλο έρωτα, για την ακρίβεια για έναν αυτοκαταστροφικό έρωτα, όπου το ζευγάρι βιώνει το υπέρτατο πάθος και το τρώει μια γλιώθης ζήλεια. Βλέπουμε την πορεία δυο ανθρώπων σε διάφορα σημεία της γης που το μόνο που θέλουν είναι να είναι μαζί, αλλά πάντα κάτι θα βγαίνει στην επιφάνεια και θα τους χωρίζει. Η συγκεκριμένη ταινία δεν ξέρω αν είναι ακριβής από πλευράς ιστορικών προσώπων πάντως εμφανίζονται μεγάλοι μουσικοί της Κούβας και όχι μόνο και όπως μπορείς να καταλάβεις το έργο είναι γεμάτο από μουσική. Πραγματικά και τι δεν ακούσαμε, πες ένα είδος latin μουσικής που υπήρχε στις δόξες του εκείνη την εποχή που δεν ακούστηκε, μάμπο, κόνγα, μαντέγκα, ρούμπα, τζάζ, μπόσα, όλα τα είδη της μουσικής της εποχής ήταν εκεί και έδωσαν ισχυρό παρόν στον soundtrack του έργου, που είναι πραγματικά ανεξάντλητο. Κλείνοντας σου προτείνω αυτή την ταινία ξέροντας εκ το προτέρων πως θα σου αρέσει, ακόμα και αν δεν είναι τελείως σύγχρονο από άποψη εφέ, το θέμα της είναι διαχρονικό και αρέσει σε όλους.

Η Ατάκα : Chiko: «Νόμιζα… ότι δεν θα σε ξαναδώ»

Ποιον θα έπαιζα : Κανέναν, μου αρέσει ο ρόλος του θεατή στην συγκεκριμένη ταινία.

Αγαπημένη σκηνή : Μου άρεσαν όλες οι σκηνές που δείχνουν με μακρινά πλανά της πόλης και τα τοπία, αλλά και η πρώτη σκηνή που ο Chiko συνάντησε την Rita, η οποία του τραγουδούσε το Besame Mucho.

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την : Για την μαγευτική μουσική και τα ωραία χρώματα.

Μην την δεις : Αν δεν σου αρέσουν τα κινούμενα σχέδια.

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.

Μην την δεις με : Τους άντρες φίλους σου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis