fwto

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

CAPE FEAR(1991)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΣ΄ ΤΟΝ ΤΡΕΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ!
Παίζουν:Robert De Niro,Nick Nolte,Jessica Lange
Σκηνοθεσία:Martin Scorsese

Ένας ψυχοπαθής βιαστής(DENIRO) που μόλις έχει αποφυλακιστεί απειλεί την οικογένεια του δικηγόρου(NICK NOLTE) που θεωρεί υπεύθυνο για την καταδίκη του και την παραμονή του στη φυλακή!

 Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

O Scorsese, αν και είναι από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες, εμένα πάντα με κούραζε, γιατί κολλάει τόσο στην λεπτομέρεια , που οι ταινίες του από ένα σημείο και μετά γίνονται κουραστικές και βαρετές και σαν να μην έφτανε αυτό δεν λένε να τελειώσουν ποτέ! Με τη συγκεκριμένη όμως με ΄΄γύρισε΄΄ ο μπαγάσας!
Τι αγωνία ητάν αυτή ρε παιδιά???τι psucho τύπος ήταν ο  De niro?Νομίζω κατάφερε να μετουσιώσει μέσα του ίσα με 10 δολοφόνους!!!!!!!!
Το μάτι γύαλιζε σαν τρελό και χωρίς να αληθωρίζει, παρακαλώ!!, το έπαιζε cool και άνετος αλλά σε έκανε να κλάσεις μέντες μόνο που σε κοίταζε!(μάλλον θα του έμεινε κουσούρι από το taxi driver!!!!!!).
Η ιστορία μπαίνει στο ζουμί αρκετά γρήγορα χωρίς πολλές εισαγωγές και λεπτομέρειες και εσυ παρακολουθείς με την ανάσα κομμένη!Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο, πολλά από όσα διαδραματίζονται θα είχαν αποφευχθεί αν δεν υπήρχαν κάποιες ξόφαλτσες υπερβολές όπως η αδιαφορία της αστυνομίας , η δήθεν αδυναμία του συστήματος να προστατεύσει την οικογένεια του Νolte, η απιστεύτου απίστευτη παθητικότητα και γαιδουρινή υπομονή του Nolte κτλ κτλ!
Ανεξάρτητα πάντος αυτού , η ταινία είναι τoσο άψογα γυρισμένη , τρέχει τόσο γρήγορα, η αγωνία σου σπάει τα conter, και οι ερμηνείες όλων είναι τόσο καλές ειδικά του deNiro μη τα ξαναλέω που δεν νομίζω ότα θα κάτσεις και να σκάσεις για μερικές χαζό υπερβολές , που στην τελική υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα θρίλερ και  γίνοται και σε εκνευριστικότερο βαθμό μη σου πω!Οπότε πάλι καλά να λές και να χαίρεσαι αν θα αποφασίσεις να τη δεις!!!!!!!

p.s Εννοείται πως ο Deniro ήταν υποψήφιος για όσκαρ όπως και h Juliette Lewis, αλλά τελικά αλλoς τους το πήρε μέσα από τα χέρια!Απαιτώ επαναδιαξαγωγή τώρα!ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ DENIRO TO TIMHMENO!!!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5  
με την καμία!

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5 
όχι!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-2\5 
μμμμμ....ένα χαζοεφηβικό κολληματάκι!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-4\5 
ρε συ του Deniro το μάτι γυάλιζε περισσότερο και από τον Hannibal!!!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-5\5 
αν και με κάποιες υπερβολές , αμείωτη η αγωνία!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-0\5 άστον τρελό στην τρέλα του!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5 
η ερμηνεία του deniro αρκεί!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-2\5 
κάτι ψιλά!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-8.5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis