fwto

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Rio



Υπόθεση : Ο Blu (Jesse Eisenberg) είναι ένας γαλάζιος παπαγάλος που δεν ξέρει να πετά, μεγάλωσε σαν κατοικίδιο δίπλα στην Linda μια νεαρή κοπέλα που του έχει τρομερή αδυναμία. Μια μέρα ένας ορνιθολόγος ήρθε στην Minnesota με σκοπό να βρει τον Blu και να τον φέρει πίσω στην πατρίδα του την Βραζιλία για να αναπαραχθεί με το τελευταίο θύλακο του είδους του. Έτσι η Linda και ο Blu αποφασίζουν να επισκεφτούν το Rio de Janeiro και να βιώσουν από κοντά τους ξέφρενους ρυθμούς του καρναβαλιού και της διασκέδασης.
Με μια κουβέντα : ΣΑΜΠΑ!!!
Γενικά : Τι κέφι, τι ζωντάνια και να φανταστείς ότι την θεωρούσα ξενέρωτη από τα trailer, αλλά για καλή μου τύχη με διέψευσε και μου έφτιαξε το βράδυ. Πιστεύω ότι μεγαλύτερος και πιο σημαντικός λόγος που αυτή η ταινία κατάφερε να μου αρέσει είναι σίγουρα το soundtrack της. Τα έχει όλα, σάμπα, ρούμπα, μάμπο, μπόσα νόβα, άλλο να στο γράφω και άλλο να το ακούς. Πραγματικά το χάρηκα πάρα πολύ, κάθε σκηνή ήταν και μια μουσική φιέστα, καρναβάλι Ρίο Ντε Τζανέιρο και δεν συμμαζεύεται. Αλλά και η ταινία προσέφερε θέαμα, γέμισε η οθόνη χρώματα, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο ένα σωρό και αυτά μονό στα φτερώματα των παπαγάλων, δεν αναφέρω καν τα καρναβαλίστικα άρματα και τις στολές που ήταν απλά υπερθέαμα. Μαζί λοιπόν με τα χρώματα και την ανεβαστική μουσική έχεις και την θέα. Μην με ρωτάς πια θέα, μα φυσικά του Ρίου, ανοίγει το μάτι σου με τις πανοραμικές θέες από το άγαλμα του Χριστού στην κορυφή του λόφου, που βλέπει μέχρι και την ξακουστή παραλία Ipanema! Ναι, ναι σίγουρα το δεύτερο πιο εντυπωσιακό από την μουσική του έργου είναι τα τοπία, ψηφιακά μεν, ρεαλιστικότατα δε, γιατί ο σκηνοθέτης δεν στάθηκε μονό στην γκλαμουριά του Ρίου, το πήγε το πράγμα παραπέρα και έδειξε την πικρή αλήθεια αυτής της πόλης, που δεν είναι άλλη από την φτώχεια, άνθρωποι να μένουν σε παράγκες, χωρίς οικογένεια και που για να ζήσουν καταφεύγουν στην παρανομία. Ο Jesse Eisenberg δίνει την φωνή του στον παπαγάλο Blu, ενώ η αγαπημένη μου –παντρέψου με- Anne Hathaway δίνει την δική της στον θηλυκό παπαγάλο Jewel και οι δυο καταφέρνουν να προσαρμόσουν τις φωνές τους έτσι ώστε να ταιριάξουν με την ιδιοσυγκρασία του κάθε πουλιού. Σε δεύτερους ρόλους συναντάμε τον Jamie Foxx, τον Will i Am και τον George Lopez που προσφέρουν μια πιο κωμική νότα στην ταινία. Κλείνοντας το Rio είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια και όχι μόνο που θα λατρέψεις για την μουσική της και θα την αγαπήσεις για τους ήρωες της.
Η Ατάκα : Προτείνω σε αυτή την ανάρτηση να μην έχουμε ατάκα αλλά τραγούδι. Τσάκο την καινούργια έκδοση του ¨Mas Que Nada¨ από τον Sergio Mendes και την Gracinha Leporance, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αυτή την ταινία.
Ποιον θα έπαιζα : Τον Pedro, το παχουλό πούλι που ήταν λάγνο και ερωτιάρικο!
Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή όπου ο Blu προσπαθεί να μάθει να πετάει πηδώντας από έναν γκρεμό!
Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.
Δες την : Για την καταπληκτική μουσική, για τα τοπία, για τα χρώματα και για τα αστεία που λέγονται.
Μην την δεις : Αν δεν σου γεμίζει το μάτι.
Με ποιον να την δεις : Με φίλους.
Μην την δεις με : Με άτομα που έχουν αλλεργία στα πουλιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis