fwto

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

THE PURSUIT OF HAPPYNESS(2006)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ??
Παίζουν:Will Smith,Jaden Smith,Thandie Newton
Σκηνοθεσία:Gabrielle Muccino

Η πραγματική ιστορία του  Chris Gardner που πάλεψε σκληρά για να έχει σήμερα μία απο τις πιο ισχυρές χρηματιστηριακές εταιρίες των ΗΠΑ.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Tον Will δεν τον πάω και πολύ είναι η αλήθεια, αλλά από την εξής ταινία και εφεξής προσπαθεί να αποδείξει πως το κατέχει στην ηθοποιία και η αληθεια είναι πως το προσπαθεί αρκετά καλά το παιδί!
Βέβαια όσο αφορά την ταινία καθεαυτή και το μήνυμα της, δεν ξέρω αν συμφωνώ απόλυτα, γιατί ουσιαστικά μας λέει πως πρέπει να φτυσεις αίμα για να γίνεις ευτυχισμένος!!και τι εννοείται ως ευτυχία??μα το να δουλεύεις  σε μια χρηματιστηριακή εταιρία βγάζοντας τρελό χρήμα!!!!Δεν πειραζει αν βάλεις το γιο σου να κοιμηθεί σε δημόσια τουαλέτα , δεν πειράζει αν εμφανιστείς με λερωμένα ρούχα σε συνέντευξη για δουλειά, δεν πειράζει αν χάσεις τη γυναίκα σου(βέβαια για να μαστε και δίκαιοι εκείνη την έκανε πρώτη γιατί δεν άντεχε την φτώχεια, οπότε εδώ πάσο), όοοοχι τίποτα δεν πειράζει από όλα αυτά, αρκεί εσυ να επιμένεις να βρεις μια δουλειά που έχει τρελό χρήμα και τα άλλα..... μετά έρχονται και....αγοράζονται κιόλας!Ναι αλλά πόσα άλλα έχουν χαθεί στην πορεία ??πάντοτε κάτι κερδίζουμε αλλά και κάτι χάνουμε  στην κατάκτηση κάποιου σκοπού!Αξίζει τέτοια μανιώδης και υπερβολική αναζήτηση επαγγελματικής καταξίωσης καταπατώντας την  ψυχική ηρεμία και ισορροπία των ανθρώπων που αγαπάς,χάνοντας την αξιοπρέπεια σου και άλλα μύρια τόσα?
Δεν ξέρω,οκ το χρήμα ανοίγει πόρτες και όλοι θέλουμε να πετύχουμε στο κεφάλαιο της ζωής που αφορά τα επαγγελματικά γιατί μας κάνει και εμάς να νιώθουμε χρήσιμοι και καλά με τον εαυτό μας και φυσικά με την ίδια τη ζωή  αλλά μέχρι που πρέπει να φτάσει ένας άνθρωπος πια????
Αξιοθαύμαστη ως  ένα βαθμό η αναπαράσταση(όχι εντελώς πιστή στην πραγματικότητα) της πραγματικής ιστορίας του  Chris Gardner,με αρκετά δραματοποιημένη μορφή. θα σε κάνει να δακρυζεις ώρες ώρες βλέποντας τις κατραπακιές της ζωής να χτυπάνε μανιωδώς τον πρωταγωνιστή(έλεος δηλαδή!) μέχρι να φτάσει στον πολυπόθητο σκοπό του!
Ενα κατάλαβα πάντως, η ευτυχία είναι κάτι το τελείως υποκειμενικό και κάθε άνθρωπος δίνει τον μοναδικό του ορισμό σε αυτή τη μικρή λεξούλα!!!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-0\5 
μπα......

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-3\5 
κάποιες στιγμές ίσως σε πάρουν τα ζουμιά!

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-1\5 
μπα......

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5 
είναι άκρως ενδιαφέρουσα, αν και υπερβολική!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-5\5 
γαμώ την τύχη μου γαμώ!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)--0\5 
Kαθαρά ανθρωπινη!

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-4\5 
nice!!!!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis