fwto

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Curse of the Golden Flower


Υπόθεση : Κατά την διάρκεια της Κινεζικής δυναστείας Tang, ο Αυτοκράτορας Ping (Yun-Fat Chow) επιστρέφει στο βασίλειο του μαζί με τον δεύτερο γιο του, για να γιορτάσει μαζί με την βασιλική οικογένεια την γιορτή των χρυσάνθεμων. Την ιδία ώρα η Αυτοκράτειρα Phoenix (Gong Li) συνεχίζει να παίρνει το φάρμακο της για την αναιμία αλλά τον τελευταίο καιρό έχει παράξενη γεύση και κρίσεις έχουν αρχίσει να κατακλύζουν το κορμί της. Υποπτευόμενη τον ψυχρό Αυτοκράτορα ζητά την βοήθεια του πρωτότοκου θετού γιου της με τον οποίο έχει ερωτική σχέση. Όταν εκείνος αρνείται και δηλώνει αφοσίωση στον πατέρα του εκείνη στρέφεται στον δεύτερο γιο ο οποίος μένει πιστός σ’ αυτήν και μαζί καταστρώνουν ένα σχέδιο εξόντωσης του Αυτοκράτορα.

Με μια κουβέντα : Γιατί και οι Αυτοκράτορες έχουν προβλήματα στο κεφάλι τους!

Γενικά : Καλά όλα τα άλλα, αλλά εγώ έχω δυο παρατηρήσεις να κάνω. Πρώτον, πρώτη φορά είδα τέτοια λάμψη και χλίδα στην αυτοκρατορική πόλη. Οκ φαντάζομαι πως οι βασιλιάδες της Κίνας είχαν λεφτά και τους άρεζε να το παίζουν ανώτεροι, αλλά είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια υπερβολή; Δεν υπήρχε εκατοστό σε όλο το παλάτι που να μην ήταν στολισμένο με χρυσάφι σε σημείο να μην αντέχεται αυτή η χρυσή λάμψη, πιστεύω πως ακόμα και το χαρτί της τουαλέτας, αν είχαν τότε, χρυσό θα ήταν και αυτό και με σχεδιάκια από πάνω για ομορφιά! Άσε δε τα παρδαλά χρώματα, μα να μπαίνεις σε κοτσαμάν παλάτι και να σου σκάει ο ρουμπινί ο τοίχος στο μάτι, δεν γίνεται θα σε πιάσει αναγούλα κάποια στιγμή. Δεύτερη παρατήρηση, ο βασιλιάς γιατί είχε φακούς επαφής με γαλάζιο χρώμα; Είναι απίστευτο πως ολόκληρος αυτοκράτορας είχε κόπλεχ κατωτερότητας και φορούσε φακούς επαφής για να το παίζει καμπόσος στην βασίλισσα, η οποία μιας και το έφερε η κουβέντα είχε ένα στήθος ΤΟΥΜΠΑΝΟ. Την αγαπώ την Gong Li (την αυτοκράτειρα ντε!) και μου αρέσει σε όλες τις ταινίες της αλλά είναι δυνατόν να μου πετάει έτσι το βυζί; Μαζέψου μαντάμ 900 μ.χ. έχουμε, δεν κάνει! Τέλος πάντων, η ταινία είναι αρκετά καλή έχει μεν αυτή την εκτυφλωτική λάμψη αλλά την προσπερνάς και μένεις στην ιστορία η οποία είναι σαν αρχαία τραγωδία. Από την μια ο αυτοκράτορας που δηλητηριάζει την καημένη την Αυτοκράτειρα και εκείνη ζητά εκδίκηση, ενώ παράλληλα κουτουπώνει τον θετό γιο της ο οποίος έχει σχέση με την αδελφή του αλλά δεν ξέρει ότι είναι αδελφή του και μέσα σε όλα αυτά σκάει και ο μικρότερος ο γιος που μας το παίζει μάγκας και τρώει το μαστίγωμα της αρκούδας από τον αυτοκράτορα. Α! δεν μπορείς να πεις χάρμα τα περούσανε στην Κίνα ο ένας προσπαθούσε να βλάψει τον άλλον, αλλά με τούτα και με εκείνα γίνανε ταινία και καλή μάλιστα την οποία προτείνω να δεις γιατί έχει πολλά χρώματα (αυτό είναι κάλο και κακό μαζί), έχει τρομερό στόρι με ίντριγκα, πάθη, πισώπλατα μαχαιρώματα και φυσικά εκπληκτικές ερμηνείες από τον Yun-Fat Chow και την Gong Li.

Η Ατάκα : Emperor Ping: «Ότι δεν σου δίνω, δεν πρέπει να το παίρνεις με την βία»

Ποιον θα έπαιζα : Θα έκανα τον αυτοκράτορα γιατί με τούτα και με εκείνα κατάφερε και έμεινε όρθιος.

Αγαπημένη σκηνή : Αφού έχει γίνει η τρομερή μάχη μέσα στις αυλές του παλατιού και αφού έχουν πεθάνει όλοι οι στρατιώτες και έχει βαφτεί το χαλί κόκκινο από το αίμα, ο αυτοκράτορας διατάζει να καθαριστούν όλα και μέσα σε δυο λεπτά άστραψε ο τόπος μέχρι και τα σπασμένα γλαστράκια αντικατέστησαν. Από τότε οι κινέζοι ήταν οργανωτικοί σε νευρωτικό βαθμό!

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την : Γιατί το παλάτι είναι το μεγαλύτερο στούντιο που χτίστηκε ποτέ στην Κίνα και είναι απλά εκπληκτικό να το βλέπεις. Ακόμη δες το για την ωραία μάχη στο τέλος και για τις πολύ καλές ερμηνείες των δυο βασικών ηθοποιών.

Μην την δεις : Αν είναι μεταγλωττισμένη στα Αγγλικά, είναι απλά αστείο να ακούς κινέζους με αγγλικό ντουμπλάρισμα, δεν είναι ταινία του Jackie Chan!

Με ποιον να την δεις : Με την κοπέλα σου.

Μην την δεις με : Την Βασιλική οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis