fwto

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

IT'S COMPLICATED (2009)



ΤΙΤΛΟΣ: It's ComplicatedΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Meryl Streep, Alec Baldwin, Steve Martin ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Nancy Meyers ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "...Και οι 50άρες έχουν δικαίωμα στον έρωτα!"

Υπόθεση: Η Jane (Meryl Streep) είναι μια 50χρονη γυναίκα με τρια παιδιά που εδώ και μια δεκαετία είναι χωρισμένη με τον πρώην σύζυγό της μιας και αυτός παντρεύτηκε μια κατά πολλά χρόνια μικρότερή του. Με την ευκαιρία της αποφοίτησης του μικρού τους γιού ξαναέρχονται κοντά και μετά από ένα τρελό μεθύσι...τα ξαναφτιάχνουν! Παράλληλα όμως, η Jane γνωρίσει τον αρχιτέκτονα Adam (Steve Martin) ο οποίος έχει αναλάβει τη διαμόρφωση της κουζίνας της και σταδιακά αρχίζει να την ερωτεύεται. Έτσι η Jane μπαίνει σε ένα μεγάλο δίλημμα: ποιον να διαλέξει: τον πρώην σύζυγο που γνωρίζει τόσα χρόνια ή τον γλυκό και τρυφερό Adam; Όπως και να το κάνουμε...το πράγμα είναι μπερδεμένο!!!
Για πες, για πες: Η ταινία αυτή ξεκίνησε με καλούς οιωνούς! Αν εξαιρέσεις βέβαια τα κλασσικά κλισέ αυτών των γλυκανάλατων ταινιών, έδειχνε οτι παρακολουθείται ευχάριστα! Και ως τα μισά της ταινίας, μέχρι εκεί δηλ. που δεν τους είχαν αντιληφθεί και ακόμη κρυβόντουσαν και δεν είχαν ξεκαθαρίσει και οι ίδιοι τους αν θέλουν να συνεχίσουν αυτόν τον "παράνομο" δεσμό, όλα πήγαιναν καλά! Και γέλιο βγάζανε και υπήρχε ένα κάποιο ενδιαφέρον αλλά και περιέργεια για την εξέλιξη της ιστορίας. Όμως, από τη μέση και μετά έκανε "κοιλιά" και ένιωθες οτι αυτό που έβλεπες φτιάχτηκε μόνο και μόνο για να γεμίσουν τα λεπτά και να βγει η ταινία! Βάλτωσαν λίγο και οι ερμηνείες (μιας και όσα κλισέ μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο σενάριο είχαν χρησιμοποιηθεί ήδη και έτσι ξέμειναν από...έμπνευση!), το τέλος ήταν όντως μπερδεμένο, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο που παρουσιάστηκε (λίγο απότομο να το πω, λίγο..."αντε να το τελειώσουμε έτσι, να τελειώνουμε") αλλά σε γενικές γραμμές είχε και αρκετές καλές στιγμές, έβγαζε γέλιο σε αρκετά σημεία αλλά ένιωσα ότι, τουλάχιστον έτσι όπως παρουσιάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος της η ταινία, δεν υπήρχε και πολύ μπέρδεμα στην υπόθεση αφού την περισσότερη ώρα η πρωταγωνίστρια ήταν με τον πρώην και όλα έδειχναν οτι με αυτόν θα καταλήξει. Εεε, μετά πετάξανε μέσα και τον Martin σαν ξεκάρφωτο, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν τον τίτλο!
Με αρέσει: Αυτό το αίσθημα της αγαπημένης οικογένειας, της δεμένης, αυτής μωρέ που έχει βγεί από διαφήμιση για βούτυρο! Τι ωραία να ήταν τόσο εύκολο όπως το παρουσιάζουν οι Αμερικανοί στις ταινίες τους! Αλλά να μου πεις, με τέτοιες σπιταρώνες που έχουν πως να μην είναι ευτυχισμένοι; Επίσης, μου άρεσε: 1ον που παρουσίασε με ευχάριστο τρόπο οτι μπορούν να φλερτάρουν και να ερωτοτροπούν και οι 50άρηδες και 2ον που είδα, ίσως για πρώτη φορά κιόλας, την Meryl Streep να ερωτοτροπεί! Μπράβο Meryl! Μπεμπέδιασες και ξεσάλωσες βλέπω!
Δεν με αρέσει: Που ο ρόλος του Steve Martin ήταν σχετικά μικρός,αδιάφορος και αφανής! Ποιος ο λόγος τότε που τον βάλανε να παίξει;
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Πρόσφατα ο Alec Baldwin ανακοίνωσε οτι θα σταματήσει την υποκριτική του καριέρα το 2012 και φήμες λένε οτι σκοπεύει να ασχοληθεί με την πολιτική. Εμπρός στα χνάρια που χάραξε ο Arnold!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis