fwto

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

The Devil Wears Prada


Υπόθεση : H Andrea Sachs (Anne Hathaway) είναι μια απλή, καθημερινή κοπέλα που προσλαμβάνεται ως δεύτερη βοηθός από την παντοδύναμη και σοφιστικέ Miranda Priestly (Meryl Streep), την στυγνή και αμείλικτη διευθύντρια του περιοδικού μόδας Runway. Το όνειρο της Andrea είναι να γίνει μια καταξιωμένη δημοσιογράφος και βλέπει την δουλειά αυτή ως ευκαιρία για απόκτηση εμπειρίας. Η πρώτη βοηθός, η Emily (Emily Blunt) κατακρίνει την Andrea και ενίοτε την βοηθά να ανταπεξέλθει στις παράλογες απαιτήσεις της Miranda. Με τον καιρό και με την βοήθεια του στιλίστα Nigel (Stanley Tucci), η Andrea αλλάζει την συμπεριφορά της και το στυλ, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η προσωπική ζωή της και η σχέση της με το αγόρι και τους φίλους της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η ζωή είναι γεμάτη από αποφάσεις.

Με μια κουβέντα : Μια ωραία και ευχάριστη ταινία για τις γυναίκες της παρέας.

Γενικά : Η αλήθεια είναι πως περίμενα πως και πώς να κάνουμε το αφιέρωμα στην θεια Meryl, η όποια είναι η απόλυτη ηθοποιός που υπάρχει και πάνω σε αυτό δεν δέχομαι αντιρρήσεις από κανέναν. Η θεια Meryl λοιπόν έχοντας αρνηθεί μόνο 3-4 ρόλους στην καριέρα της, δεν θα μπουρί να απορρίψει αυτόν της σκληρής και αμείλικτης Miranda Priestly, που φήμες λένε πως βασίζεται στο πρόσωπο της Anna Wintour διευθύντριας της Vogue. Η Meril λοιπόν φτάνει πρώτη μέρα στα γυρίσματα και λέει στην νεαρή και γλυκούλα Anne Hathaway,: «Είσαι τέλεια για αυτό το ρόλο. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συνεργαστούμε..… αυτό ήταν το τελευταίο καλό πράγμα που σου είπα» και έτσι ακριβώς έγινε, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων η Streep μπήκε μέσα στο πετσί του ρόλου και ήταν αυστηρή και λιγομίλητη με την νεαρή Anne. Αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο για να τονίσω τον επαγγελματισμό της θειας Meryl. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε μια αξιόλογη ταινία, που στους άντρες δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα, αλλά για τις γυναίκες είναι μια μικρή κινηματογραφική παιδική χαρά γεμάτη από ρούχα παπούτσια και τσάντες. Η Anne Hathaway γλυκιά σαν ζαχαρωτό που πέρασε από το σνομπάρισμα της μόδας στην απόλυτη λατρεία της. Δίπλα της, αλλά κατά την άποψη μου, λίγο πιο πάνω της βλέπουμε την βρετανίδα Emily Blunt που είναι εξαιρετική και κακά τα ψέματα έκλεψε λιγάκι τα φώτα από την Hathaway και η καριέρα της μετά από αυτή την ταινία πήρε τα πάνω της. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ρόλους είναι φυσικά και εκείνος του Nigel που τον υποδύεται με μεγάλη χάρη και καυστικής ατάκας ο Stanley Tucci. Από εκεί και μετά το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την μόδα, ονόματα σχεδιαστών, νούμερα ρούχων, υφάσματα, χρώματα, προϊόντα μακιγιάζ και αλλά τέτοια που μόνο οι κοπέλες και οι gay καταλαβαίνουν. Η σκηνοθεσία τίποτα το τρομερό, ενώ η μουσική έχει αρκετά mainstream ποπ τραγουδάκια με έμφαση στην Madonna. Κλείνοντας ο “διάβολος” είναι μια πολύ ευχάριστη ταινία που οι κοπέλες θα λατρέψουν και θα κάνει τους άντρες να κοιμούνται στα πρώτα 10 λεπτά.

Η Ατάκα : Emily: «Πούλησες την ψύχη σου στο διάβολο όταν έβαλε το πρώτο σου ζευγάρι Jimmy Choo… ξέρεις κάτι, δεν σου αξίζουν αυτά τα ρούχα, εσύ τρως υδατάνθρακες, για όνομα του θεού!»

Ποιον θα έπαιζα : Μα φυσικά την ψυχρή και δεικτική Emily.

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή της απόλυτης εκδίκησης της Andrea, όταν από κοριτσάκι που δεν είχε ιδέα από ρούχα, μεταμορφώνεται σε ιέρεια του στιλ, κάνοντας μέχρι και την Gisele Bündchen να χάσκει με ανοικτό το στόμα από την έκπληξη της.

Χειρότερη σκηνή : Δεν έχω.

Δες την : Για όλα αυτά τα ρούχα, για την θεια Meryl, για την γλυκιά Hathaway, για την σαγηνευτική Emily Blunt και για τους καυστικούς διαλόγους.

Μην την δεις : Αν είσαι άντρας, έτσι χωρίς κάποιον λόγο. Αν πάλι είσαι κοπέλα, ο μόνος λόγος για να μην την δεις είναι αν είσαι κατά όλων εκείνων που πρεσβεύει η μόδα.

Με ποιον να την δεις : Μόνο με της φίλες σου.

Μην την δεις με : Με τους κολλητούς σου (τους άντρες κολλητούς σου)!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis