fwto

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

The Tourist


Υπόθεση : Η Elise (Angelina Jolie), κάθεται δίπλα σε έναν Αμερικανό τουρίστα, τον Frank (Johnny Depp), ενώ βρίσκονται μέσα σε ένα τρελό με κατεύθυνση την Βενετία. Την Elise την παρακολουθεί η αστυνομία, γιατί κατέχει πληροφορίες για την τοποθεσία του πρώην εραστή της, οποίος είναι καταζητούμενος. Εκείνος της έστειλε μήνυμα να βρει έναν αντιπερισπασμό για να μπερδέψει την αστυνομία και εκείνη επιλέγει τον θαμπωμένο από την ομορφιά της Frank. Παράλληλα όμως με την αστυνομία, ένας Ρώσος μαφιόζος είναι και εκείνος στην αναζήτηση του πρώην εραστή της Elise καθώς εκείνος του είχε κλέψει πολλή εκατομμύρια. Ένα κυνηγητό γάτας – ποντικιού μέσα στα στενά σοκάκια της Βενετίας.

Με μια κουβέντα : Πολύ κακό για το τίποτα.

Γενικά : Εντάξει η ταινία καλή είναι, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος εκεί έξω, που να μην είπε, ότι η ταινία θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη. Τόση διαφήμιση έπεσε, πρωταγωνιστούν δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα του Hollywood, τα γυρίσματα έγιναν στην υγρή Βενετία και το αποτέλεσμα ήταν μια ταινία 1 ½ ώρας; Εντάξει για την Angelina Jolie τι να πω, ότι είναι για άλλη μια φορά κούκλα ή ότι παίζει πολύ καλά; Σε όλη την ταινία κατάφερε να έχει ένα τόσο μα τόσο ήρεμο πρόσωπο που πραγματικά δεν μπορούσες κάνεις αλλιώς πάρα μόνο να την ερωτευτείς παράφορα. Ο Johnny Depp επίσης πολύ καλός, αν και οι γύρω μου, θεωρούν ότι ήταν πολύ μέτριος ο ρόλος του, εγώ θα πω ότι ναι όντως έχει παίξει καλύτερα, αλλά μπορεί να φταίει ο ρόλος, ο οποίος τον ήθελε βυθισμένο στην άνοια και κυριευμένος από την σαγηνευτική λάμψη της Jolie. Α! Να πούμε και για τις κοπέλες της παρέας ότι η Angelina είναι σε όλη την ταινία ντυμένοι στην τρίχα, όλα τα ρουχαλάκια ένα και ένα άσε δε τα μαλλιά και να μην μιλήσω για τους τόνους διαμαντιών που φόρεσε. Κάθομαι λοιπόν και σκέφτομαι πώς αφού οι πρωταγωνιστές ήταν καλοί, γιατί η ταινία δεν πήγε καλά ή δεν άρεσε τόσο πολύ σε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι για όλα τα φταίει η σκηνοθεσία και το σενάριο του Florian Henckel von Donnersmarck (Τι όνομα και αυτό), που δεν είχαν αυτό το μεγάλο μπαμ μέσα τους, θέλω να πω ότι η ταινία προχωρά κανονικά χωρίς να γίνεται τίποτα το συνταρακτικό για να κάνει τον θεατή μετά να τρίβει τα μάτια του. Για να μην την αδικήσω τόσο πολύ, να σου πω ότι η ταινία βλέπεται άνετα, έχει ενδιαφέρον, έχει και μια δυο σκηνές που θα γελάσεις λίγο, αλλά είναι και ελαφρώς προβλέψιμη σε πολλή σημεία της. Κλείνοντας ο Τουρίστας είναι μια ταινία που μπορείς να μαζέψεις κόσμος στο σπίτι και να την δείτε άνετα, χωρίς να περιμένετε κάτι τρομερό, μόνο ότι θα περάσετε καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο της ταινίας.

Η Ατάκα : Frank Taylor: «Γιατί όλοι προσπαθούν να με σκοτώσουν;»

Ποιον θα έπαιζα : Τον Johnny φυσικά!

Αγαπημένη σκηνή : Η σκηνή της επιλογής του αντιπερισπασμού στο τρένο.

Χειρότερη σκηνή : ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν θα καταλάβω γιατί όλοι οι άνθρωποι γυρνούσαν να δουν την Jolie όταν έμπαινε σε ένα δωμάτιο, εντάξει είπαμε είναι κούκλα αλλά όχι και έτσι, άντρες γυναίκες να σας τρέχουν τα σάλια, λιγούρα!

Δες την : Γιατί θα περάσει ευχάριστα η ώρα σου και θέλεις πολύ να δεις αυτό το ενδιαφέρον δίδυμο μαζί στην οθόνη.

Μην την δεις : Αν δεν σου αρέσουν η τόσο γκλαμουράτες ταινίες.

Με ποιον να την δεις : Με φίλους.

Μην την δεις με : Την Vanessa Paradi (γυναίκα του Johnny Depp), της οποίας στάνταρ θα μπήκαν ψήλοι στα αυτιά της, όταν είδε αυτή την ταινία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis