fwto

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

THE KIDS ARE ALL RIGHT(2010)


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ:
ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ!
Παίζουν :Annette Bening,Julianne Moore,
Mark Ruffalo
Σκηνοθεσία:Lisa Cholodenko

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:ΚΩΜΩΔΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Η Νικ και η Τζουλς ζουν ευτυχισμένες με τα 2 έφηβα παιδιά τους στα προάστεια!
Έχουν δημιουργήσει μια πολύ αγαπημένη και ισορροπημένη οικογένεια και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στους 4.Όμως ο 15χρονος γιος της οικογενειας πιέζει την 18 χρονη αδελφή του να ψάξει για τον δότη σπέρματος τους , κοινώς, τον βιολογικό τους πατέρα!
Οι ισορροπίες και η γαλήνη της οικογένειας φαίνεται να διαταρράσονται όταν εισβάλλει ο άνετος και με την μποεμική ζωή του,Paul , προκαλώντας κωμικές καταστάσεις!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα προβλήματα μιας οικογένειας μέσα από την κλασσική δομή πατέρας-μητέρα-παιδιά!
Πως θα ήταν όμως μια οικογένεια με 2 μαμάδες και τα παιδιά τους??Διαφέρουν από τους υπόλοιπους ή τελικά είναι φτιαγμένες από την ίδια ουσία??
Με ένα εύστοχο, έξυπνο και κωμικό σενάριο,καθημερινούς διαλόγους και προσεγμένη σκηνοθεσία ανακαλύπτουμε πως μια τέτοια οικογένεια δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες!
η καθημερινότητα της, η δομή της, η ανατροφή των παιδιών, η σχέση του ζευγαριού που με την πάροδο του χρόνου φθείρεται όπως σε κάθε ζευγάρι,ο πειρασμός της απιστίας και άλλα πολλά σκιαγραφούνται στην συγκεκριμένη ταινία με ρεαλισμό και χιούμορ!
Η Annete Bening υποψήφια για α΄ γυναικείο στα oscar φέτος σε μια ανθρώπινη,ώριμη και γεμάτη συναίσθημα ερμηνεία είναι η μητέρα που ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της, είναι αυστηρή και προσπαθεί με χίλιους μύριους κανόνες να βάζει σε τάξη τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας!
Στον αντίποδα η πολύ χαλαρή Julianne Moore , με τις ατέλειωτες φακίδες της που τις παρακολουθούμε πόντο πόντο σε κάθε αμυχή του κορμιού της! Φαγώνεται σε κάθε ταινία να κάνει και από ένα γυμνό, είναι και αυτή προσκολλημένη σητν οικογένεια της αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο που συμπληρώνει και αντισταθμίζει αρμονικά την αυστηρότητα της bening!Είναι αυτή που πέφτει στον πειρασμό να απιστήσει με τον βιολογικό πατέρα των παιδιών, Mark Ruffalo ,τον επίσης στην ταινία, χαλαρό τύπο που δεν ανησυχεί για πολλά, και που τελείως ξεκάρφωτα είναι υποψήφιος για β΄ ανδρικό!Εεεε ΌΧΙ και όσκαρ αγαπητέ, πάει πολύ!
Είναι μια πολύ καλή ταινία , κυλά γρήγορα, ανάλαφρη, έχει χιούμορ μετρημένο και χωρίς υπερβολές και κατά τη γνώμη μου, είναι επάξια μέσα στις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, γιατί δείχνει τελικά πως όλοι μοιάζουμε τόσο πολύ, παρά την ΄΄διαφορετικότητα΄΄του καθενός!

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ

ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ?-2\5
εμμμμ..ναι??

ΘΑ ΚΛΑΨΩ?-0\5
μπα...

ΘΑ ΘΕΛΩ ΚΑΡΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΕΣ?
(ΑΙΣΘΗΜΑ-SEX)-4\5
δε θα πάθεις και καρδιακό με ότι δεις!

ΘΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ?(ΦΟΒΟΣ-ΒΙΑ)-0\5
όχι!

ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΩ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ?(ΣΚΕΨΗ)-4\5
μια συνηθισμένη οικογένεια σαν τις άλλες τελικά!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ?(ΔΡΑΣΗ-ΑΓΩΝΙΑ)-4\5

ήταν ενδιαφέρουσα!

ΘΑ ΔΩ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ?(ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ)-0\5
μπα...

ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ?(SOUNDTRACK)-1\5
όχι!

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ-7,5\10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis